Langattoman verkon salasanan selvittäminen

Yleiskuvaus

Xbox-konsoli voi muodostaa yhteyden Xbox Liveen langatonta verkkoasi käyttämällä. Sinun on kuitenkin tiedettävä langattoman verkkosi salasana.

Langattoman verkon salasana

Tämä sivu sisältää seuraavat ratkaisut:

Etsi salasana laitteistosta

Jos Internet-palveluntarjoaja on toimittanut langattoman reitittimen tai yhdyskäytävän, verkon salasana saattaa olla tulostettu reitittimessä tai yhdyskäytävässä olevaan tarraan. Etsi seuraavia merkintöjä:

• Security Key (Suojausavain)
  • Wireless Key (Langaton avain)
  • WPA Key (WPA-avain)
  • WPA 2 Key (WPA 2 -avain)
  • WEP Key (WEP-avain)

Etsi salasana Windows 7:llä

Jos käytössäsi on tietokone, joka on jo yhdistetty langattomaan verkkoon ja jossa on käytössä Windows 7, voit selvittää salasanan tekemällä seuraavat toimet:

1. Napsauta Windows 7:n tehtäväpalkissa (näytön oikeassa alareunassa) olevaa langattoman signaalin voimakkuuden ilmaisinta.
  1. Napsauta hiiren kakkospainikkeella langattoman verkkosi nimeä ja valitse Ominaisuudet.
  1. Valitse Näytä merkit, niin langattoman verkon salasana tulee näkyviin.

Etsi salasana Windows 8:lla

Jos käytössäsi on tietokone, joka on jo yhdistetty langattomaan verkkoon ja jossa on käytössä Windows 8, voit selvittää salasanan tekemällä seuraavat toimet:

1. Napsauta Windows 8:n tehtäväpalkissa (näytön oikeassa alareunassa) olevaa langattoman signaalin voimakkuuden ilmaisinta.
  1. Napsauta hiiren kakkospainikkeella langattoman verkkosi nimeä ja valitse Näytä yhteyden ominaisuudet.
  1. Valitse Näytä merkit, niin langattoman verkon salasana tulee näkyviin.

Etsi salasana Macilla

1. Valitse näytön yläosan valikkopalkista Go (Mene).
  2. Valitse Applications (Sovellukset) -valikko ja sitten Utilities (Apuohjelmat).
  3. Valitse Keychain Access (Avainnipun käyttö).
  4. Kun avainnippuluettelo on täytetty, järjestä luettelo nimen mukaan ja etsi Xbox-konsoliin yhdistettävän langattoman reitittimen nimi. Voit tarkentaa tuloksia myös hakuruudun avulla.
  5. Kaksoisosoita langatonta verkkoa, jonka langatonta salasanaa etsit, ja näytä langattoman verkon salasana valitsemalla Show password (Näytä salasana).

Huomautus Tämä toiminto toimii vain silloin, jos Mac on aikaisemmin (tai tällä hetkellä) yhdistetty langattomaan verkkoon. Sinun on myös tiedettävä Macin järjestelmänvalvojatilin järjestelmänvalvojan salasana.

Etsi salasana reitittimen määrityssivulta

1. Avaa tietokoneesi verkkoselain.
  2. Kirjoita osoiteriville reitittimen tai yhdyskäytävän oletus-IP-osoite (katso alla oleva taulukko) ja paina sitten Enter-näppäintä.

Seuraavassa ovat tiettyjen reititin- ja yhdyskäytävävalmistajien IP-oletusosoitteet.

Valmistaja

Oletus-IP-osoite

Belkin

192.168.2.1

Cisco/Linksys

192.168.1.1

D-link

192.168.0.1

NETGEAR

192.168.0.1
    192.168.1.1

1. Jos valmistajaa ei mainita tässä, hae lisäohjeita reitittimen tai yhdyskäytävän käyttöohjeesta tai laitteiston valmistajan verkkosivuilta. Voit etsiä lisää reititinkohtaisia ohjeita myös verkkolaitteita käsitteleviltä keskustelupalstoilta.

Keskustelut käydään englanniksi, mutta voit tarvittaessa käyttää Bing Translatoria käännösapuna.

2. Kirjoita reitittimen tai yhdyskäytävän käyttäjätunnus tai yhdyskäytävä ja valitse sitten OK.

Huomautus Jos et voi kirjautua sisään, etsi käyttäjätunnuksen ja salasanan oletusarvot reitittimen tai yhdyskäytävän käyttöohjeesta.

3. Kun olet kirjautunut sisään, näet reitittimen tai yhdyskäytävän määrityssivun.
  4. Etsi langattomien asetusten alue, etsi sieltä WEP-, WPA- tai WPA2-salasana ja kirjoita salasana muistiin.

Huomautus Jos reitittimen tai yhdyskäytävän määritys aiheuttaa ongelmia, ota yhteyttä laitteiston valmistajaan tai käy valmistajan verkkosivuilla.