IPv6 Xbox Onessa

Xbox One pystyy muodostamaan verkkoyhteyden kahdella protokollalla, joiden avulla laitteet voivat siirtää tietoja: perinteisellä IPv4-tietoliikekkeprotokollalla ja sen uudemmalla versiolla, IPv6:lla. Jotta Xbox One pystyy muodostamaan Internet-yhteyden IPv6:lla, kotireitittimessä on otettava IPv6 käyttöön, ja Internet-palveluntarjoajan (ISP) on myös tuettava IPv6:ta.

Mikä on IPv6?

Internet Protocol version 6 on uusin verkkoprotokolla, joka sisältää useita parannuksia IPv4:ään verrattuna. Tärkein niistä on se, että IPv6 laajentaa mahdollisten IP-osoitteiden (kaikkia Internetissä olevia laitteita edustavien yksilöllisten numeroiden) määrää. Xboxin kannalta hyödyllisin ominaisuus on se, ettei IPv4-verkoissa moninpeliä ja keskustelua mahdollisesti häiritsevää verkko-osoitteiden muuntamista (NAT) ei tarvita.

Mitä jos Xbox Oneni ei muodosta IPv6-yhteyttä?

Xboxisi toimii normaalisti myös ilman IPv6-yhteyttä. Parhaan mahdollisen käyttökokemuksen varmistamiseksi kehotamme sinua kuitenkin ottamaan IPv6:n verkossasi käyttöön. Monet Xbox Onen ominaisuudet hyödyntävät IPv6:ta, ja niitä on tulossa lisää.

Mistä tiedän, onko Xboxini muodostanut IPv6-yhteyden?

Toimi näin:

1. Avaa opas kaksoisnapauttamalla ohjaimen Xbox-painiketta .
  2. Valitse Asetukset > Kaikki asetukset.
  3. Valitse Verkko > Verkkoasetukset.

Jos Xbox One on muodostanut IPv6-yhteyden, Nykyinen verkon tila -asetuksena on IPv4 & IPv6. (Voit tarkistaa IP-osoitteen ja yhdyskäytävän osoitteen valitsemalla Lisäasetukset.)

Xboxini käyttää vain IPv4:ää. Miten voin lisätä IPv6:n?

Monet kotireitittimet tukevat IPv6:ta, mutta se on oletusarvoisesti poistettu käytöstä. Perehdy reitittimen oppaaseen tai käy verkkolaitteita käsittelevillä keskustelupalstoilla.

IPv6 on otettu reitittimessäni käyttöön, mutta Xboxini muodostaa yhteyden IPv4:llä. Mitä muuta voin tehdä?

Ota yhteyttä Internet-palveluntarjoajaasi ja tarkista, onko IPv6 käytettävissä omalla alueellasi.