Xbox Onen verkkoasetukset

Verkko -näyttö sisältää kaikki Xbox Live -yhteyden muodostamiseen, moninpelien pelaamiseen ja verkon yleisessä toiminnassa ilmenneiden ongelmien vianmääritykseen tarvittavat asetukset.

Pääset Verkko-näyttöön seuraavasti:

1. Avaa opas napauttamalla Xbox-painiketta .
  2. Valitse Asetukset.
  3. Valitse Kaikki asetukset.
  4. Valitse Verkko.
  5. Valitse Verkkoasetukset.

Verkko-näyttö on jaettu kolmeen sarakkeeseen. Tällä sivulla esitetään kussakin sarakkeessa käytettävissä olevat verkkoasetukset.

Verkkoasetukset-näytössä näkyvät Määritä langaton verkko-, Lisäasetukset- ja Siirry offline -toimintojen asetukset. Saatavilla on myös tietoja verkon nykyisestä tilasta ja vianmääritysohjeita.

Tällä sivulla

Ensimmäinen sarake: Määritä langaton verkko, Lisäasetukset ja Siirry offline

Tämä sarake sisältää uuden yhteyden määrittämiseen tai kodin verkkolaitteiden käyttämän, olemassa olevan yhteyden muokkaamiseen tarvittavia toimintoja. Voit valita ensimmäisessä sarakkeessa kolmesta painikkeesta.

Määritä langaton verkko
Jos Xbox One -konsolisi ei tällä hetkellä ole yhteydessä Internetiin tai haluat vaihtaa langatonta tukiasemaa, valitse Määritä langaton verkko. Jos napsautat tätä painiketta, kaikki nykyiset langattomaan yhteyteen liittyvät asetukset poistetaan, ja sinua pyydetään määrittämään uusi langaton laite.

Xbox One ei tallenna vanhan laitteen tietoja, joten voit poistaa vanhat asetukset kokonaan ja aloittaa joka kerta alusta. Näin voit välttää antamasta manuaalisesti virheellisiä tietoja, jotka voivat aiheuttaa uudessa verkossa ongelmia.

Verkkoasetukset-näytön vasemmalla puolella on kolme vaihtoehtoa: Lisäasetukset, Siirry offline ja Määritä langaton verkko, joka on korostettu.

Tilanne: Olet määrittänyt konsolin verkkoyhteyden kotona, mutta olet lähdössä sukulaisen luokse ja haluat ottaa Xbox Onen mukaan. Kun saavut uuteen paikkaan, valitse Määritä langaton verkko, valitse oikea reititin laitteiden luettelosta, anna salasana ja muodosta yhteys verkkoon. Kun palaat kotiin ja kytket Xbox Onen verkkoon, verkkoyhteyttä ei muodosteta automaattisesti, sillä kotireitittimesi tiedot poistettiin uutta yhteyttä muodostettaessa. Valitse Määritä langaton verkko, valitse reititin laitteiden luettelosta ja anna salasanasi. Edellisen reitittimen tiedot poistetaan, ja Xbox One muistaa kotilaitteesi asetukset.

Lisäasetukset

Mikä näistä on sinun? -näytössä näkyy Käytettävissä olevat langattomat verkot ja tämänhetkinen oletusvalinta.

Lisäasetukset -näyttöä käyttävät yleensä vain tekniset käyttäjät tai tuki. Jos olet määrittänyt kotiverkkosi käyttämään kiinteitä IP-osoitteita, haluat määrittää DNS-asetukset manuaalisesti tai sinun on otettava MAC-osoitetekeytyminen käyttöön (muutettava verkkolaitteen verkkoliittymän Media Access Control -osoitetta), valitse Lisäasetukset ja määritä verkon asetukset manuaalisesti.

Siirry offline
Siirry offline -vaihtoehto on tarkoitettu offline-tilassa pelaaville pelaajille. Jos olet yhteydessä lankaverkkoon, voit siirtyä offline-tilaan irrottamalla lähiverkkokaapelin konsolin takaosasta. Jos kuitenkin käytät langatonta yhteyttä, ainoa tapa katkaista yhteys on siirtyä Verkko-näyttöön ja valita Siirry offline.

Huomautus Jos siirryt offline-tilaan, sinun on ajoittain muodostettava Xbox Live -yhteys ja haettava uusin järjestelmäpäivitys, jotta pystyt pelaamaan hiljattain julkaistua peliä.

Toinen sarake: Verkon tila

Tämä sarake näyttää verkkoyhteyden nykyisen tilan.

Verkkoasetukset-näytön keskellä näkyy yhteyden tyyppi, joka voi olla langaton tai langallinen, NAT-tyyppi ja se, ovatko Xbox Live -palvelut käytettävissä.
  • Ensimmäinen ilmaisin kertoo, onko yhteys muodostettu. Jos yhteys on muodostettu, ilmaisin osoittaa, onko yhteys muodostettu langallisen vai langattoman yhteyden kautta. Jos käytössä on langaton yhteys, näet signaalinvoimakkuuden ilmaisimen, joka osoittaa signaalin arvioidun voimakkuuden.
  • Toinen ilmaisin näyttää NAT-osoitteenmuunnoksen tyypin. NAT mahdollistaa kahden eri IP-osoitteen käytön, joista yksi on tarkoitettu sisäistä ja toinen ulkoista liikennettä varten. NAT auttaa piilottamaan sisäisen IP-osoitteesi ja luo eräänlaisen palomuurin.
  • Kolmas ilmaisin kertoo, ovatko kaikki Xbox Live -palvelut toiminnassa. Jos palveluissa on käyttökatko, tämä ilmaisin osoittaa myös sen, mitkä niistä eivät ole käytettävissä.

Mitä NAT-osoitteenmuunnos merkitsee?

Taulukossa on esitetty kahden Xbox-konsolin yhteensopivuus sen mukaan, onko niiden NAT-tyyppi avoin, keskitasoinen tai tiukka.

AVOIN NAT

KESKITASOINEN NAT

TIUKKA NAT

Kun NAT-tyyppi on AVOIN, voit pelata ja isännöidä moninpelejä sellaisten henkilöiden kanssa, joilla on jokin NAT-tyyppi verkossaan.

Kun NAT-tyyppi on KESKITASOINEN, voit pelata tiettyjen henkilöiden kanssa. Et kuitenkaan välttämättä pysty pelaamaan joidenkin henkilöiden kanssa, eikä sinua yleensä valita pelin isännäksi.

Kun NAT-tyyppi on TIUKKA, voit pelata moninpelejä sellaisten henkilöiden kanssa, joiden NAT-tyyppi on AVOIN. Sinua ei myöskään voi valita pelin isännäksi.

Huomautuksia

• Jos et kuule ystäviäsi verkossa tai et pysty liittymään moninpeliin tai isännöimään moninpeliä, se johtuu siitä, että NAT-tyyppi on keskitasoinen tai tiukka. Jos haluat muuttaa NAT-tyyppiä, se voi olla vaikeaa, mutta voit muokata sitä toimimalla Xbox Onen moninpeliongelmien ratkaisussa annettujen ohjeiden mukaan.
  • Palvelun tila osoittaa, onko jokin Xbox Live -palvelun osa poissa toiminnasta. Se auttaa sinua myös määrittämään, onko sinun suoritettava verkossa ilmenneen ongelman vianmääritys ja että ovatko ongelman syynä jotkin Xbox-palvelut. Jos huomaat, että jokin palvelu ei ole käytettävissä, siirry Xbox-palvelun tila -sivulle, jolta saat lisätietoja käyttökatkosta.

Kolmas sarake: Vianmääritys

Kolmas sarake sisältää verkon toiminnan vianmääritykseen tarvittavia toimintoja. Tämän sarakkeen painikkeet on tarkoitettu erityisesti verkkoyhteydessä ilmenneiden ongelmien vianmääritykseen.

Testaa verkkoyhteyttä
Jos et pysty muodostamaan Xbox Live -yhteyttä, voit aloittaa vianmäärityksen tällä testillä. Testaa verkkoyhteyttä -testi varmistaa, että olet yhteydessä verkkolaitteisiin ja että pystyt muodostamaan Internet-yhteyden.

Jos näet jonkin virhesanoman tämän testin suorittamisen jälkeen, etsi vianmääritysohjeita Xbox One -verkkoyhteysvirheen ratkaisusta.

Jos näet sanoman It’s all good, your console is now connected to the Internet (Kaikki hyvin, konsolista on nyt muodostettu Internet-yhteys), tarkista Xbox Live -palvelun tila -sivulta, onko ongelma palvelussa.

Testaa moninpeliyhteyttä

Jos koet viiveitä, satunnaisia yhteyden katkeamisia tai muita peleihin liittyviä verkko-ongelmia, tämän testin avulla voit selvittää ongelman ja ratkaista sen. Testaa moninpeliyhteyttä-toiminto testaa kaikki seikat, joilla voi olla vaikutusta Xbox Live -palvelun moninpeleihin. Niihin kuuluvat muun muassa IP-osoite, lataus- ja lähetysnopeudet, pakettihävikki, viive ja MTU (määritelmät löydät alla olevasta Yksityiskohtaiset verkkotiedot -kohdasta).

Jos näet jonkin virhesanoman tämän testin suorittamisen jälkeen, perehdy Xbox Onen moninpelien yhteysvirheiden ratkaisuun.

Lisää ohjeita on seuraavilla sivuilla:

Yksityiskohtaiset verkkotiedot
Jos olet verkon asiantuntija etkä tarvitse vianmääritysopasta verkon suorituskykyongelmien korjaamiseen, Yksityiskohtaiset verkkotiedot -näyttö helpottaa verkon suorituskyvyn arviointia. Painamalla tätä painiketta voit suorittaa lyhyen testin, joka testaa verkon suorituskykyä ja näyttää tulokset helposti luettavassa ja tulkittavassa muodossa.
Verkkoasetukset-näytön oikealla puolella näkyy Vianmääritys-asetusten sarake. Asetukset ovat Testaa verkkoyhteyttä, Testaa moninpelinyhteyttä, Yksityiskohtaiset verkkotiedot ja Kaistanleveyden käyttö.

Näytössä näkyvät seuraavat tiedot:

• Latausnopeus, joka on tärkeää sisällön suoratoiston ja Xbox Live -moninpelien pelaamisen kannalta.
  • Lähetysnopeus, joka vaikuttaa vain Xbox Live -moninpelien pelaamiseen.
  • Huomautus Lähetys- ja latausnopeudet ovat nopeustestin tuloksia, jotka kertovat, kuinka nopeasti verkko pystyy lataamaan tai lähettämään tiedoston Internetistä Xbox Oneen.
  • Download packet loss (Latauksen pakettihävikki), joka on tärkeää sisällön suoratoiston ja Xbox Live -moninpelien pelaamisen kannalta.
    Jos pakettihäviö on yli viisi prosenttia, yritä suorittaa konsolin vianmääritys Xbox One -verkkoyhteysvirheen ratkaisun avulla.
  • Upload packet loss (Lähetyksen pakettihävikki), joka vaikuttaa vain Xbox Live -moninpelien pelaamiseen.

Huomautus Kun sisältöä siirretään Internetissä, se jaetaan paketteihin. Tämä testi osoittaa kykysi vastaanottaa saman verran paketteja kuin mitä on lähetetty. Pakettihävikin syinä voivat olla riittämätön signaalinvoimakkuus kohteessa, luonnollinen tai ihmisten aiheuttama häiriö, liiallinen järjestelmän melu, laitteiston vikaantuminen, ohjelmiston vioittuminen tai ylikuormitetut verkkosolmut. Usein syitä on useita.
Jos pakettihäviö on yli viisi prosenttia, yritä suorittaa konsolin vianmääritys Xbox One -verkkoyhteysvirheen ratkaisun avulla.

• MTU, jonka on oltava vähintään 1 384, jotta Xbox Live -pelejä voi pelata. Voit korjata monet peliongelmat tarkistamalla reitittimen asetukset ja muuttamalla niitä, jos tämä asetus on liian alhainen.
  • Viive, jolla tarkoitetaan paketin toimituksen viivästymistä. Se lasketaan mittaamalla, kuinka monta millisekuntia datapaketilla kestää siirtyä yhdestä paikasta toiseen. Se voi vaikuttaa suoratoistoon, mutta vain silloin, jos sovellus aikakatkaistaan. Viive voi kuitenkin vaikuttaa merkittävästi moninpeliin, sillä näet vain viiveellä sen, mitä palvelimella tapahtuu. Toisin sanoen jos viive on suuri, pelihahmosi voidaan tappaa, ennen kuin näet vastustajasi näytössä.
  • Langattoman signaalin voimakkuus, joka mittaa Internet-signaalin voimakkuutta. Mitä lähempänä signaali on sataa prosenttia, sitä paremmat Xbox One -yhteystestin tulokset ovat. Viiveen ja pakettihävikin tärkein syy on langattoman yhteyden häiriö, joka heikentää signaalinvoimakkuutta. Tämän testin tarkoituksena on testata yhteyttä tietyllä hetkellä, joten jos poistat reitittimen ja Xbox Onen välisen langattoman yhteyden häiriön syyt, sinun on suoritettava testi uudelleen, jotta näet säädöstä johtuvat parannukset. Tämä testi auttaa sinua tarkentamaan, mikä langattoman yhteyden häiriöt aiheuttaa, sekä arvioimaan häiriöiden vaikutusta Xbox Onen käyttöelämykseen.
  • Tilakoodi, joka näyttää testin tuloksena ilmenneet virhekoodit. Tilakoodeja käyttää lähinnä Xbox-tuki.

Kaistanleveyden käyttö
Tämän näytön vasemmassa sarakkeessa näet konsolin nykyisen kaistanleveyden käytön. Ajanjakso-osassa näet myös kaistanleveyden määrätyllä päivämääräalueella. Voit muuttaa päivämääräalueen päättymispäivän valitsemalla Nollaa jakso tänä päivänä.

Yksityiskohtaiset verkkotiedot -näytössä näkyvät latausnopeus, lähetysnopeus, latauksen pakettihäviö, MTU, viive, langattoman signaalin voimakkuus ja tilakoodi.

Keskimmäisessä sarakkeessa näkyy arvioitu kaistanleveyden käyttö viimeisen 12 tunnin aikana ja oikeassa sarakkeessa näkyy arvioitu kaistanleveys viime kuukausien aikana.