Sisältörajoitukset, kun Xbox One -konsoliin on kirjautunut aikuinen ja lapsi

Mitä tapahtuu, kun konsoliin on kirjauduttu sekä lapsen että aikuisen tilillä?

Jos useimmat tai kaikki pelisi on korvattu sisällöllä, jonka luokitus on E (Everyone), tai jos et löydä sovellusta tai peliä (esimerkiksi Haloa), Xbox Oneen on sinun lisäksesi kirjautunut sisään vähintään yksi lapsi, jolla on sisältörajoituksia.

• Kun aikuinen ja lapsi ovat yhtä aikaa kirjautuneena Xbox Oneen, konsoli noudattaa lapsen tilille asetettuja sisältörajoituksia. Tämä tarkoittaa, että jos lasta tai nuorta on estetty katsomasta sisällöltään aikuisille tarkoitettua elokuvaa, et pysty katsomaan kyseistä elokuvaa niin kauan kuin lapsesi on kirjautunut sisään.
  • Jos lapsi kirjautuu sisään aikuisen tilin käyttäessä rajoittamatonta sisältöä, peli tai sovellus keskeytetään, ja näyttöön tulee kehote, jossa pyydetään myöntämään lapselle lupa sisällön käyttöön tai katsomiseen.

Näin voi käydä seuraavissa tilanteissa:

• Kinect-sensori on määritetty kirjaamaan tunnistamansa pelaajat automaattisesti sisään. Jos kyseiset pelaajat kirjataan sisään, kun he siirtyvät pelialueelle, peli keskeytetään lupapyynnöllä, jossa lapselle pyydetään sallimaan sisällön katselu.
  • Lapsi kirjattiin sisään, kun aikuinen ei ollut paikalla.
  • Lapsi ei kirjautunut ulos, kun hän lopetti Xbox Onen käytön.

Mitä vaihtoehtoja minulla on?

Näissä tilanteissa sinulla on kolme vaihtoehtoa.

Ratkaisu 1: Myönnä lapselle pysyvä poikkeus haluamasi sisällön käyttöön

Jos kuulut lapsen kanssa samaan perheeseen, valitse tilisi lupapyynnöstä ja myönnä oikeudet toimimalla ohjeiden mukaan. Voit valita yhden kolmesta tasosta:

• Aina, jolloin lapselle myönnetään pysyvä poikkeus, jota ei voi kumota
  • Vain tämän kerran, jolloin lapselle myönnetään kertaluonteinen poikkeus
  • Peruuta, jolloin poikkeuspyyntö hylätään ja jatketaan lapsen asetusten käyttöä.

Lue lisää sisältörajoituksia koskevien poikkeusten myöntämisestä.

Ratkaisu 2: Kirjaa lapsen tili ulos

Asetukset palautetaan sinulle määritetyille tasoille, kun lapsi on kirjautunut ulos. Voit kirjata lapsen ulos seuraavasti:

1. Avaa opas napauttamalla Xbox -painiketta ja valitse sitten Sisäänkirjautuminen.
  2. Valitse lapsesi tili.
  3. Valitse Kirjaudu ulos.
Kuva Xbox Onen aloitusnäytön sisäänkirjautumisalueesta, jolla on korostettu Kirjaudu ulos -vaihtoehto

Ratkaisu 3: Sulje lupapyyntö

Palaa takaisin painamalla ohjaimen B-painiketta ja jatka tavallista rajoitetumpien asetusten käyttöä, kun lapsi on huoneessa.