Tietoja Xbox Onen tärkeimmistä perheturvaominaisuuksista

Xbox Onen turvallisuusominaisuuksilla hallitaan sitä, minkälaista sisältöä kukin perheenjäsen voi Xbox Onella käyttää. Jos haluat asettaa sisältörajoituksia, perehdy ohjeaiheeseen Miten vanhempi voi muuttaa lapsitilin tietosuoja- ja verkkoturvallisuusasetuksia. Saat ohjeet näiden toimintojen muuttamiseen ohjeaiheesta Verkkoturvallisuus- ja tietosuoja-asetusten muuttamiseen liittyvien ongelmien vianmääritys Xbox Onessa.

Turvaominaisuudet

Sisällön käyttöoikeus

Voit asettaa sisällön suositeltuun ikärajoitukseen perustuvia sisältörajoituksia, joiden perusteella Xbox One rajoittaa lapsesi ikäluokiteltujen pelien, elokuvien, TV-ohjelmien ja musiikin käyttöä. Jos lapsesi on alle 8-vuotias, Sisällön käyttöoikeus -asetus on oletusarvoisesti poissa käytöstä.

Lapsen oletusasetuksen muuttaminen:

1. Avaa opas napauttamalla Xbox-painiketta  .
  2. Valitse Asetukset.
  3. Valitse Kaikki asetukset.
  4. Valitse Tili-kohdasta Perhe.
  5. Valitse lapsitili, jonka haluat päivittää.
  6. Valitse Sisällön käyttöoikeus.
  7. Kaikilla yli 8-vuotiailla käyttäjillä sisältörajoitukset ovat rajoittamattomia. Voit valita esiasetetut ikään perustuvat rajoitukset valitsemalla lapsesi iän luettelosta. Näytämme sinulle kyseistä ikää vastaavat esiasetukset. Valintaa ei ole rajoitettu syntymäaikaan, vaan voit päättää mielestäsi sopivan kypsyystason.

Verkkosuodatus

Verkkosuodatuksella vanhemmat voivat valita, minkälaisia verkkosivustoja lapsi voi tarkastella Microsoft Edge -sovelluksella. Oletusasetukset ovat ikäryhmittäin jaoteltuna seuraavat:

• Pienet lapset: yleisluonteinen
  • Lasten ja nuorten tilit: verkkoviestintä

Lapsen oletusasetuksen muuttaminen:

1. Avaa opas napauttamalla Xbox-painiketta  .
  2. Valitse Asetukset.
  3. Valitse Kaikki asetukset.
  4. Valitse Tili-kohdasta Perhe.
  5. Valitse sen perheenjäsenen tili, jonka asetuksia haluat muuttaa, ja valitse sitten Verkkosuodatus. Valitse haluttu asetus.

Huomautus Xbox One -konsolin verkkosuodatusasetuksia ei voi siirtää muihin Microsoft-palveluihin, kuten Windows 10:een. Windows-tietokoneen asetuksia voit hallita Microsoftin tietoturvakeskuksessa.

Ostovaihtoehdot

Xbox Onessa vanhemmat voivat hallita, millaisia sovelluksia lapsi voi ladata Xbox-kaupasta. Asetusvaihtoehdot ovat:

• Estetty (ei mitään)
  • Vain maksuttomat sovellukset
  • Maksuttomat tai maksulliset sovellukset

Lapsen oletusasetuksen muuttaminen:

1. Avaa opas napauttamalla Xbox-painiketta  .
  2. Valitse Kaikki asetukset.
  3. Valitse Tili-kohdasta Perhe, valitse sen perheenjäsenen tili, jonka asetuksia haluat muuttaa, ja valitse sitten Sisällön käyttöoikeus.
  4. Muuta Ostaminen ja lataaminen -asetusta.