Mitä klubin hallinnoija tekee?

Ajattele klubin hallinnoijaa klubin järjestyksenvalvojana, joka suojaa sinua provosoinnilta, häirinnältä ja muulta sopimattomalta käytökseltä. Kun joku luo klubin, hän ei ainoastaan ole sen omistaja, vaan hän on myös sen hallinnoija (paitsi jos hän nimittää hallinnoijaksi jonkun muun).

Mitä klubin hallinnoija tekee?

Klubin hallinnoija vastaa klubin tietosivulla tunnuksina (esimerkiksi ”Ei loukkaavaa kieltä”) ja Tietoja tästä klubista -osassa ilmoitettujen klubin sääntöjen noudattamisesta. Hallinnoijalla on kolme tehtävää: tarkistaa kutsupyynnöt ja suositukset, tarkistaa raportit ja ryhtyä toimenpiteisiin.

Kutsupyyntöjen ja suositusten tarkistaminen

Klubin omistajan tapaan hallinnoija voi tarkistaa kutsupyynnöt ja suositukset ja valita, kuka voi liittyä klubiin.

1. Avaa opas painamalla ohjaimen Xbox-painiketta , valitse Ystävät ja klubit ja valitse sitten klubi luettelosta.
  2. Valitse Hallitse-välilehti ja sitten Kutsupyynnöt ja suositukset.
  3. Jos haluat kutsua jonkun klubiin, valitse pelaajatunnus ja sitten Kutsu.

Raporttien tarkistaminen

Kun klubin jäsenet näkevät esimerkiksi asiatonta sisältöä klubin aktiviteettisyötteessä, heidän on ilmoitettava siitä klubin hallinnoijalle.

1. Avaa opas painamalla ohjaimen Xbox-painiketta , valitse Ystävät ja klubit ja valitse sitten klubi luettelosta.
  2. Valitse Hallitse-välilehti ja sitten Raportit.
  3. Valitse raportti.

Toimenpiteisiin ryhtyminen

Klubin hallinnoija tukee klubin hallinnointia muun muassa poistamalla tai estämällä ihmisiä ja poistamalla asiattomat sisällöt.

Voit poistaa jonkun klubista (ja samalla kumota hänen jäsenyytensä) seuraavasti:

1. Avaa opas painamalla ohjaimen Xbox-painiketta , valitse Ystävät ja klubit ja valitse sitten klubi luettelosta.
  2. Valitse Hallitse-välilehti ja sitten Jäsenet ja hallinnoijat.
  3. Valitse klubin jäsen ja sitten Toimenpiteet > Poista jäsen.

Voit estää jonkun tai poistaa hänen estonsa seuraavasti:

1. Avaa opas painamalla ohjaimen Xbox-painiketta , valitse Ystävät ja klubit ja valitse sitten klubi luettelosta.
  2. Valitse Hallitse-välilehti ja sitten Jäsenet ja hallinnoijat.
  3. Valitse klubin jäsen ja sitten Toimenpiteet > Estä tai Poista esto.

Voit poistaa klubin aktiviteettisyötteessä olevan asiattoman sisällön seuraavasti:

1. Avaa opas painamalla ohjaimen Xbox-painiketta , valitse Ystävät ja klubit ja valitse sitten klubi luettelosta.
  2. Valitse Aktiviteettisyöte-välilehti.
  3. Valitse sisältö ja sitten Vaihtoehdot > Poista viesti. (Voit poistaa viestissä olevat kommentit myös valitsemalla sisältökohteen, sitten kommentin ja lopuksi Vaihtoehdot > Poista kommentti.)

Voit poistaa klubin keskustelussa olevan asiattoman sisällön seuraavasti:

1. Avaa opas painamalla ohjaimen Xbox-painiketta , valitse Ystävät ja klubit ja valitse sitten klubi luettelosta.
  2. Valitse Keskustelu-välilehti.
  3. Siirrä osoitin keskellä olevan keskustelukentän päälle, valitse keskustelukupla ja valitse sitten Poista.

Jonkun muun nimeäminen hallinnoijaksi

Klubien omistajat voivat nimetä klubin jäsenen (tai useita jäseniä) hallinnoijaksi. Varmista ensin, että klubin jäsen on luotettava. Varmista seuraavaksi, haluaako hän ryhtyä klubin hallinnoijaksi. Jaa lopuksi nämä tiedot, jotta hän tietää klubin hallinnoijan tehtävät!

Voit nimetä jonkun klubin hallinnoijaksi seuraavasti:

1. Avaa opas painamalla ohjaimen Xbox-painiketta , valitse Ystävät ja klubit ja valitse sitten klubi luettelosta.
  2. Valitse Hallitse-välilehti ja sitten Jäsenet ja hallinnoijat.
  3. Valitse jäsen ja sitten Toimenpiteet > Nimeä hallinnoijaksi.

Klubin omistaja voi vastaavasti myös poistaa henkilön klubin hallinnoijan roolista (tämä kumoaa hänen hallinnoijan tilansa, mutta ei hänen klubijäsenyyttään). Voit poistaa jonkun klubin hallinnoijan roolista seuraavasti:

1. Avaa opas painamalla ohjaimen Xbox-painiketta , valitse Ystävät ja klubit ja valitse sitten klubi luettelosta.
  2. Valitse Hallitse-välilehti ja sitten Jäsenet ja hallinnoijat.
  3. Valitse jäsen ja sitten Toimenpiteet > Poista klubin hallinnoijan roolista.

Perehdy Xbox Live -asiakkaille suunnattuihin Microsoftin käyttäytymissääntöihin

Lue Xbox Live -asiakkaille suunnatut Microsoftin käyttäytymissäännöt, jotta kaikki voivat nauttia Xbox Liven turvallisesta ja mukavasta käytöstä. Klubin kaiken toiminnan ja sisältöjen on noudatettava tämän asiakirjan sääntöjä.