Games for Windows LIVE -yhteysongelmien vianmääritys

Huomautus Osana uusinta Xbox 360 -järjestelmäpäivitystä Microsoft Points -pisteet poistuvat käytöstä ja Xbox.comin PC-kauppapaikka suljetaan 25.8.2013. Et voi enää ostaa uusia pelejä, mutta voit edelleen nauttia aiemmin ostamastasi sisällöstä lataamalla sen tavalliseen tapaan Games for Windows Live -asiakasohjelman kautta.

Yleiskuvaus

Tässä artikkelissa kuvataan Games for Windows LIVE -palvelun yhteysongelmien vianmääritys.

Tärkeää Tässä artikkelissa on tietoja, joiden avulla voit heikentää suojausasetuksia tai poistaa tietokoneen suojausasetukset käytöstä. Näiden muutosten avulla voit kiertää tietyn ongelman. Ennen kuin teet näitä muutoksia, on kuitenkin suositeltavaa arvioida kaikki riskit, jotka liittyvät tämän ratkaisun käyttöön omassa käyttöympäristössä. Jos päätät käyttää tätä ratkaisua, suojaa tietokone muilla tavoilla.

Yleiskuvaus

Tarkista Microsoft-tilisi (kirjaudu sisään) ja LIVE-palveluiden tila.

Palvelu saattaa olla pois käytöstä. Tämä ongelma voi estää sinua pääsemästä LIVE-palveluihin tai kirjautumasta sisään. Tarkista palvelinten tila käymällä Xbox LIVE -palvelun tila -sivulla.

Huomautus Jos et saa yhteyttä Xbox LIVE -palvelun tila -sivustoon, pyydä Internet-palveluntarjoajaltasi apua ongelman ratkaisemiseen.

LIVE-tuetulla alueella olemisen varmistaminen

Sinun on oltava alueella, jota Games for Windows LIVE -palvelu tukee, jotta voit ottaa yhteyttä palveluun. Games for Windows LIVE ei ole saatavilla kaikissa maissa. Lisätietoja on artikkelissa Xbox LIVE -maat ja -alueet.

Uusimman Games for Windows LIVE -ohjelmiston asentaminen

Jotta voit kirjautua sisään Games for Windows LIVE -palveluun, sinulla tulee olla ohjelman uusin päivitys asennettuna. Tämän ongelman ratkaisemiseksi lataa ja asenna uusimmat Games for Windows LIVE -asennustiedostot.

Huomautus Microsoft on tutkinut tiedoston virusten varalta. Microsoft on käyttänyt uusinta virustorjuntaohjelmaa, joka oli saatavilla päivänä, jona tiedosto lisättiin. Tiedosto on tallennettu palvelimille, joiden turvallisuus on huippuluokkaa, mikä auttaa estämään luvattomat muutokset tiedostoon.

Sisäänkirjautumisen aikana tapahtui virhe

Lisätietoja tietystä sisäänkirjautumisen aikana tulleesta virhesanomasta saat ohjeaiheesta Xbox LIVE -kirjautumisongelmien vianmääritys.

Tarkista, että reitittimesi on yhteensopiva Games for Windows LIVE -palvelun kanssa.

Jotta yhteyden muodostaminen Games for Windows LIVE -palveluun olisi mahdollisimman helppoa, suosittelemme käyttämään Windows-yhteensopivien laitteiden luettelosta löytyvää reititintä. Voit tarkistaa tämän Compatibility Center -yhteensopivuuskeskuksesta.

Huomautus Jos reitittimesi ei ole tässä luettelossa, se ei ehkä ole yhteensopiva Games for Windows LIVE -palvelun kanssa.

UPnP-toiminnon käyttöönotto

UPnP-toiminnon tulee olla käytössä, jotta voit ottaa yhteyden LIVE-palveluun. Useimmat saatavilla olevat reitittimet ja palomuurit tukevat UPnP IGD (Internet Gateway Device) -protokollia. Nämä asetukset eivät kuitenkaan ole aina käytössä oletusarvon mukaan. Saat ohjeita tarkastelemalla reitittimen käyttöohjetta tai ohjetiedostoja tai ottamalla yhteyttä verkonvalvojaan.

Esimerkiksi yliopistoissa, kirjastoissa ja yrityksissä käytössä olevat palomuurit eivät tavallisesti tue UPnP IGD -määrityksiä. Pelaajat, jotka yrittävät pelata koulustaan tai oppilaitoksensa asuntolasta käsin, eivät välttämättä pysty muodostamaan yhteyttä LIVE-palveluun. Tällaisessa tapauksessa ota yhteyttä IT-tukeen ja kysy, voidaanko LIVE-palvelu ottaa käyttöön verkossa.

Internet-välimuistin tyhjentäminen

Tyhjennä Internet-välimuisti varmistaaksesi, että katselet sivujen viimeisintä versiota. Se onnistuu Windows 7 -tietokoneessa seuraavasti:

1. Sulje kaikki avoimet verkkoselaimen ikkunat.
  2. Napsauta Käynnistä-painiketta ja valitse Ohjauspaneeli. Jos Ohjauspaneeli-ikkuna on tyhjä, tuo kaikki kuvakkeet näkyviin valitsemalla ikkunan siirtymisosassa Ohjauspaneelin kaikkien vaihtoehtojen näyttäminen.
  3. Valitse Verkko ja Internet ja sen jälkeen Internet-asetukset.
  4. Valitse Yleiset-välilehden Selaushistoria-osassa Poista.
  5. Valitse Väliaikaiset Internet-tiedostot- ja Evästeet-valintaruudut ja napsauta Poista.

Games for Windows LIVE -palvelun vaatimien porttien avaaminen

Varoitus Tämä kiertotapa saattaa altistaa tietokoneen tai verkon pahantahtoisten käyttäjien hyökkäyksille ja virusten kaltaisille ohjelmille. Emme suosittele tätä kiertotapaa, mutta annamme nämä ohjeet, jotta voit käyttää sitä oman harkintasi mukaisesti. Käytät tätä kiertotapaa omalla vastuullasi.

Seuraavien porttien tulee olla auki yhteyksille sisään- ja ulospäin, jotta ne toimivat Games for Windows LIVE -palvelulle:

• TCP-portti 3074
    • UDP-portti 88
    • UDP-portti 3074

Lisätietoja porttien asetusten määrittämisestä palomuurille reitittimelle tai yhdyskäytävälle saat laitteen mukana toimitetuista dokumenteista tai ottamalla yhteyttä verkonvalvojaan tai paikalliseen tekniseen tukeen.

Lisätietoja palomuurin asentamisesta Games for Windows LIVE -palvelulle Windows-tietokoneissa saat ohjeaiheesta Windows Media Center Extender -laajennuksen asetukset.

Jos sinulla on edelleen ongelmia yhteydessä Windows LIVE -palveluun, sinun tulee määrittää reitittimesi tai yhdyskäytävälaitteesi käyttämään UPnP-toimintoa tai portinsiirtoa. Jos reitittimesi tukee UPnP-toimintoa, sen tulisi olla käytössä. Se on suunniteltu käsittelemään verkko-osoitteiden muuntaminen, joten portinsiirtoa ei tarvita.

Lisätietoja yhteensopivista kotiverkon laitteista saat Xbox LIVE -yhteensopivien laitteiden luettelosta.

Huomautuksia

• Tämä artikkeli tarjoaa luettelon LIVE-palvelua tukevista reitittimistä, joissa on UPnP-toiminnallisuus. Valitettavasti kaikki reitittimet eivät tule UPnP-toimintoa. Jos reitittimesi ei tue UPnP-toimintoa, sinun tulee avata kyseiset portit ja määrittää niille sen tietokoneen IP-osoite, jolla Games for Windows LIVE toimii.
    • Jos sinulla on kysyttävää UPnP-toiminnon käyttöön ottamisesta tai portinsiirrosta reitittimelläsi tai yhdyskäytävälaitteellasi, ota yhteyttä laitteen valmistajaan.
    • Jos verkkosi käyttää IPv6-protokollaa, katso suositukset IPv6-protokollan ominaisuuksista Microsoft Windows -käyttöjärjestelmän perheen kanssa yhteensopiville kotireitittimille.

Suositukset löytyvät ohjeesta Kotireitittimien IPv6-tuki.

Games for Windows LIVE -palvelun käytön salliminen palomuurin läpi

Varoitus Tämä kiertotapa saattaa altistaa tietokoneen tai verkon pahantahtoisten käyttäjien hyökkäyksille ja virusten kaltaisille ohjelmille. Emme suosittele tätä kiertotapaa, mutta annamme nämä ohjeet, jotta voit käyttää sitä oman harkintasi mukaisesti. Käytät tätä kiertotapaa omalla vastuullasi.

Huomautus Älä avaa porttia ohjelmalle, jota et tunnista.

Saatat joutua määrittämään palomuurissasi, välityspalvelimessasi tai Internet-tietoturvaohjelmistossasi poikkeuksen, jotta Games for Windows LIVE -ohjelmisto (GFWLClient.exe) toimii. Oletuksena tiedosto tallennetaan seuraavaan paikkaan:

C:\Program Files\Microsoft Games for Windows LIVE\Client

Jos käytät Windowsin palomuuria, voit uusimman Games for Windows LIVE -päivityksen asentamisen yhteydessä valita ohjelmiston lisäämisen poikkeusten luetteloon. Tarkastele muussa tapauksessa palomuurin mukana toimitettuja dokumentteja tai pyydä apua verkonvalvojalta tai paikallisesta teknisestä tuesta.

Lisätietoja ohjeaiheessa Xbox LIVE -palvelun käyttämät verkkoportit.

Uusimman Windows Service Pack -paketin asentaminen

Games for Windows LIVE edellyttää, että asennat uusimman Windows Service Pack -paketin tietokoneeseesi. Uusimman paketin saat Microsoft Service Packs -tuesta.

Internet-yhteyden vianmääritys

Tietokoneessasi saattaa olla Internet-yhteysongelma. Voit ratkaista näitä ongelmia Internet Connectivity Evaluation Tool -työkalulla. Voit käyttää tätä työkalua Opi tuntemaan Windows -sivustolla.

Jos käytössäsi on Windows Vista tai Windows 7, katso ohje Internet-yhteysongelmien vianmääritys.

Lisäksi BITS-taustasiirtopalvelu (Background Intelligent Transfer Service) saattaa olla poissa käytöstä tai käyttäjäprofiilisi ei salli sen käyttämistä. Ratkaise ongelma näiden vaiheiden avulla:

1. Kirjaudu tietokoneeseesi järjestelmänvalvojatilillä.
    2. Avaa Palvelut-laajennus.
      Windows 8 ja Windows RT:
      1. Sipaise näytön oikeasta reunasta kohti keskustaa ja napauta Haku. Jos käytät hiirtä, osoita näytön oikeaa alakulmaa ja napsauta Haku.
      2. Kirjoita palvelut ja valitse hakutuloksista Palvelut.

Windows 7 ja Windows Vista:

1. Valitse Käynnistä.
      2. Kirjoita Hae ohjelmista ja tiedostoista -ruutuun palvelut ja valitse Palvelut-kuvake.
    1. Kun Palvelut-ikkuna avautuu, napsauta hiiren kakkospainikkeella Palvelut (paikalliset) -luettelon BITS (Background Intelligent Transfer Service) -palvelu -kohtaa.
    2. Valitse Ominaisuudet.
    3. Aseta Yleiset-välilehdessä Käynnistystapa-asetukseksi Automaattinen.
    4. Jos palvelu ei ole käynnissä, käynnistä se valitsemalla Käynnistä.
    5. Sulje Ominaisuudet-valintaikkuna valitsemalla OK.

Jos virhe ei poistu, sinun on selvitettävä, onko BITS-palvelut määritetty oikein. Voit tehdä sen seuraavasti:

1. Avaa Palvelut-laajennus.
      Windows 8 ja Windows RT:
      1. Sipaise näytön oikeasta reunasta kohti keskustaa ja napauta Haku. Jos käytät hiirtä, osoita näytön oikeaa alakulmaa ja napsauta Haku.
      2. Kirjoita palvelut ja valitse hakutuloksista Palvelut.

Windows 7 ja Windows Vista:

1. Valitse Käynnistä.
      2. Kirjoita Hae ohjelmista ja tiedostoista -ruutuun palvelut ja valitse Palvelut-kuvake.
    1. Kun Palvelut-ikkuna avautuu, napsauta hiiren kakkospainikkeella Palvelut (paikalliset) -luettelon BITS (Background Intelligent Transfer Service) -palvelu -kohtaa.
    2. Valitse Sisäänkirjautuminen-välilehti.
    3. Valitse Kirjautumistili-kohdassa Paikallinen järjestelmätili -valintaruutu.
    4. Varmista, että kaikkien Laitteistoprofiilit-ikkunassa luetteloitujen profiilien asetuksena on Käytössä. Jos jonkin profiilin asetuksena on Poissa käytöstä, valitse profiili ja sitten Ota käyttöön.

Ota yhteyttä Internet-palveluntarjoajaasi

Jos mikään näistä ohjeista ei ole auttanut ratkaisemaan ongelmaa, kysy ohjeita Internet-palveluntarjoajaltasi.