Feilkode 80153021 vises når du foretar et kjøp på Xbox One eller Xbox 360

Følgende feilkode og -melding vises når du prøver å foreta et kjøp på Xbox One eller Xbox 360-konsollen:

Purchase pending.
Statuskode: 80153021.

Dette kan bety ett av følgende:

• Xbox Live-tjenesten er midlertidig utilgjengelig.
  • Du har et utestående beløp på Microsoft-kontoen din.
  • Faktureringsinformasjonen er ufullstendig.
  • Landet/området for Microsoft-kontoen samsvarer ikke med landet/området for PayPal-kontoen.

Løsninger

Prøv følgende fremgangsmåter for å løse problemet:

Løsning 1: Kontroller statusen for Xbox Live-tjenesten.

Hvis det vises noen varsler her, venter du til tjenesten er oppe og går, og deretter prøver du på nytt:

Kjøp og bruk av innhold: oppe og går
2017-03-24T17:21:53.8777590+00:00

Løsning 2: Løs problemer med eventuelle utestående beløp.

Hvis du har et betalingsalternativ som er knyttet til et Xbox-abonnement med et utestående beløp, må du betale beløpet du skylder, før du kan foreta et kjøp på konsollen.

Slik betaler du det forfalte beløpet på nettet:

1. Logg på siden  Tjenester og abonnementer med Microsoft-kontoen.
  2. Finn frem til det forfalte abonnementet i listen. Det forfalte beløpet vises i rødt.
  3. Velg Betal nå, og følg deretter instruksjonene for å betale beløpet.

Obs!  Hvis abonnementet har forfalt, kan du ikke bruke en forhåndsbetalt kode til å betale beløpet du skylder. Du må betale det utestående beløpet ved å bruke fremgangsmåten ovenfor før du løser inn den forhåndsbetalte koden.

Løsning 3: Oppdater faktureringsinformasjonen

Kontroller at faktureringsinformasjonen er oppdatert. Se en av følgende sider hvis du vil gjøre det:

Løsning 4: Kontroller at landet/området for Microsoft-kontoen samsvarer med landet/området for PayPal-kontoen

Hvis du nylig har flyttet til et annet område, må du oppdatere innstillingene dine og faktureringsinformasjonen til å samsvare med den nye plasseringen. Du finner ut hvordan du kan sikre at landet/området for Microsoft-kontoen din samsvarer med landet/området for betalingsalternativet, ved å gå til Oppdatere Microsoft-kontoen hvis du flytter til et nytt land eller område.