Overgang for Microsoft-konto til lokal valuta

Vanlige spørsmål

Hva er endret?

Microsoft Points er avviklet. Transaksjoner på Xbox One og Xbox 360 skjer i lokal valuta* i stedet for Microsoft Points, noe som gir deg en ny og enklere måte å kjøpe spennende Xbox-innhold på. Med denne endringen kan du bruke én enkelt Microsoft-konto til å kjøpe diverse innhold fra Xbox One eller Xbox 360, fra Windows Store på nettbrett eller PC med Windows 8.1 og fra Windows Phone Store på Windows Phone 8. Hvilket innhold du kan kjøpe, varierer etter enhet og område.

Hvordan påvirker denne endringen meg?

Eventuelle Microsoft Points du hadde igjen på Microsoft-kontoen, er avviklet, og vi har lagt til et beløp i din lokale valuta på Microsoft-kontoen som er tilsvarende eller større enn Xbox-butikkverdien til dine Microsoft Points. Dette beløpet er knyttet til en kampanje og blir liggende på Microsoft-kontoen din til og med 1. juni 2015. Valuta du kjøper og legger til på kontoen, utløper imidlertid ikke. Du kan bruke lokal valuta eller et Xbox-gavekort (utstedt i din lokale valuta), i tillegg til andre betalingsmetoder som er tilgjengelige i området ditt, til å kjøpe favorittinnhold til Xbox One eller Xbox 360.

Hva skjer med mine Microsoft Points-kort?

Hvis du fortsatt har Microsoft Points-kort eller -koder, kan du løse dem inn på konsollen eller Xbox.com, og så setter vi inn et beløp på Microsoft-kontoen din som er tilsvarende eller større enn Xbox-butikkverdien til Microsoft Points-kortet eller -koden (Xbox-butikker omfatter Xbox Games Store, Xbox Video Store og Xbox Music Store). Microsoft har foreløpig ingen planer om å avvikle godkjenning av tidligere kjøpte Microsoft Points-kort og -koder. Kampanjebeløpet vi setter inn på Microsoft-kontoen, utløper ett år etter innløsingsdatoen for Microsoft Points-kortene eller -kodene. Gjelder bare USA/Canada: Vi kommer ikke til å legge til avgifter når du bruker valutaen som vi har satt inn på kontoen din, når du løser inn Microsoft Points-kortet eller -koden. Hvilke Microsoft Points-kort som er tilgjengelige, varierer etter område.

Hva om jeg hadde en Xbox Live Gold Family Pack?

Du trenger ikke å gjøre noe. Microsoft-kontoen gikk over til lokal valuta da Xbox Live Gold Family Pack ble konvertert til ett Xbox Live Gold-medlemskap.

Hvordan kontrollerer jeg saldoen på Microsoft-kontoen?

Du kan kontrollere saldoen på Microsoft-kontoen ved å gå til Transaksjoner-siden på Microsoft-kontoen.

Hvilke områder påvirkes av denne endringen?

Microsoft Points avvikles i alle områder. Innhold som tidligere kunne kjøpes med Microsoft Points, kan nå kjøpes med valuta på følgende steder:

Argentina Frankrike Mexico Spania
Australia Tyskland Nederland Sverige
Østerrike Hellas New Zealand Sveits
Belgia Hongkong SAR Norge Taiwan
Brasil Ungarn Polen Tyrkia
Canada India Portugal De forente arabiske emirater
Chile Irland Russland Storbritannia
Colombia Israel Saudi-Arabia USA
Tsjekkia Italia Singapore
Danmark Japan Slovakia
Finland Korea Sør-Afrika

Hvordan har Microsoft fastsatt valutabeløpet som legges til i Microsoft-kontoen?

Vi vil gjøre dette til en enkel og positiv opplevelse for kundene våre og har derfor tatt mange ting i betraktning for å sørge for at beløpet som settes inn på Microsoft-kontoen din, er tilsvarende eller større enn Xbox-butikkverdien til dine Microsoft Points. Det er ikke alltid verdien på Microsoft Points i Xbox-butikkene tilsvarer utsalgspris. Utsalgsprisen fastslås av selgeren, mens Xbox-butikkverdien gjenspeiler verdien til Microsoft Points i Xbox-butikkene.

Hva skjer med mine Xbox Live Rewards?

I august 2013 ble alle opparbeidede, ventende Microsoft Points lagt til på kontoen din. Da kontoen gikk over til lokal valuta, la vi til et beløp på den som er tilsvarende eller større enn Xbox-butikkverdien til dine Microsoft Points, inkludert verdien på dine Xbox Live Rewards, og dine Microsoft Points ble avviklet.

Pass på å holde deg oppdatert om de siste Xbox Live Rewards på Xbox Live Rewards eller ved å følge oss på Twitter på @XboxLiveRewards.

Hvis deler av eller hele valutaen på Microsoft-kontoen min har utløpsdatoer, hvordan kan jeg sikre at jeg først bruker valutaen som utløper først?

Hvis du velger å bruke valutaen i Microsoft-kontoen din til et kjøp, bruker vi automatisk valutaen som utløper først.

Kan jeg kjøpe valuta til Microsoft-kontoen på nettet?

Xbox-gavekort er tilgjengelige for kjøp via nettstedene til nettforhandlerne våre og i lokale butikker. Hvilke Xbox-gavekort som er tilgjengelige, varierer etter område. Du kan legge til disse gavekortene på Microsoft-kontoen på nettet.

Hvordan løser jeg inn kodene mine?

Slik løser du inn en kode på Xbox One:

1. Kontroller at konsollen er koblet til Internett via bredbånd.
  2. Si "Xbox, use a code" eller velg Xbox Store.
  3. Velg Browse Games.
  4. Velg Use a Code.
  5. Følg instruksjonene på skjermen, og bruk koden nederst på kortet.

Slik løser du inn en kode på Xbox 360:

1. Logg på Xbox Live med Microsoft-kontoen du vil bruke den forhåndsbetalte koden for.
  2. Trykk Guide-knappen på håndkontrolleren.
  3. Gå til Games & Apps , og velg deretter Redeem Code.
  4. Angi den forhåndsbetalte koden på 25 tegn, og velg Done.
  5. Klikk Yes for å bekrefte innløsingen når du blir bedt om det.

Etter at overgangen er skjedd på Microsoft-kontoen din på en Xbox One eller Xbox 360, kan du også løse inn koder på Xbox.com:

1. På en datamaskin går du til Løs inn kode og klikker Logg på.
  2. Logg på med Microsoft-kontoen.
  3. Klikk Løs inn.
picture
  1. Skriv inn den forhåndsbetalte koden på 25 tegn, og klikk Bekreft.
picture

Kan jeg overføre valuta fra én Microsoft-konto til en annen?

Nei. Valuta på Microsoft-kontoen din kan ikke overføres til en annen Microsoft-konto. Xbox-gavekort er ypperlige gaver og kan kjøpes hos forhandlere eller via nettstedene til nettforhandlerne våre. Hvilke Xbox-gavekort som er tilgjengelige, varierer etter område.

Må jeg bruke valutaen på Microsoft-kontoen min som primær betalingsmåte?

Nei. Valutaen er konfigurert som standard primær betalingsmåte, men du kan legge til eller bruke hvilke som helst andre betalingsmåter som er tilgjengelige i området ditt, inkludert kredittkort.

Kan jeg dele opp betalingen mellom lokal valuta og et kredittkort?

Ja. Hvis beløpet i den lokale valutaen på Microsoft-kontoen din ikke er nok til å betale for innholdet, kan du for de fleste kjøp belaste resten på kredittkortet ditt eller Paypal-kontoen din. Paypal er ikke tilgjengelig i alle områder. Du må imidlertid først velge å foreta et kjøp ved hjelp av kredittkortet ditt eller PayPal-kontoen din. Da vises alternativet for å bruke det resterende valutabeløpet på kontoen din. Det kan hende at delt betaling ikke er et alternativ for alle innholdskjøp.

Må jeg betale avgift på innholdet jeg kjøper på Xbox-butikker?

Vi kommer ikke til å legge til avgifter når du kjøper innhold med valuta som vi har satt inn på kontoen din, når overgangen skjer. Når du imidlertid bruker valuta som du har satt inn på kontoen din etter overgangen (inkludert fra Xbox-gavekort), legges alle aktuelle avgifter til de kjøpene.

Hva skjer med merverdiavgiften (mva.) som jeg betalte under Microsoft Points-kjøpet? Må jeg betale mva. to ganger?

Nei. For områder som har MVA kommer vi til å overføre valuta som er tilsvarende eller større enn Xbox-butikkverdien (inkludert MVA) til dine Microsoft Points, tilbake på Microsoft-kontoen ved overgangen. Du betaler derfor MVA bare én gang.

Hvorfor er noen pakker for nedlastbart innhold i spillet fortsatt priset i Microsoft Points?

Prisene i spillet som du ser for noen pakker for nedlastbart innhold, viser ikke valuta for kjøp i spill. Hvis du ser en pakke for nedlastbart innhold som er priset i Microsoft Points, gå videre med kjøpet som vanlig ved å klikke Download- eller Purchase-knappen for å se kjøpet i valuta. Når du bekrefter kjøpet, fullføres transaksjonen i valuta.

Hvor kan jeg bruke valutaen på Microsoft-kontoen min?

Valutaen på Microsoft-kontoen kan brukes til å kjøpe en rekke innhold fra Xbox One eller Xbox 360, fra Windows Store på nettbrett eller PC med Windows 8.1, fra Windows Phone Store på Windows Phone 8 og fra Xbox.com. Hvilket innhold du kan kjøpe, varierer etter enhet og område.

Kan jeg kjøpe et Xbox Live Gold-medlemskap med valutaen på Microsoft-kontoen min?

Valutaen på Microsoft-kontoen kan ikke brukes til å kjøpe et Xbox Live Gold-medlemskap på nåværende tidspunkt.

Kan jeg kjøpe musikk med valutaen på Microsoft-kontoen?

Du kan bruke valutaen på Microsoft-kontoen til å registrere deg for et Xbox Music Pass på Xbox One eller i Xbox Music-appen på et nettbrett eller en PC med Windows 8.1. Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du bruker Xbox Music, kan du gå til Xbox Music. Lanseringsdatoene og hvilken musikk du kan kjøpe, varierer etter enhet og område. Se tabellen nedenfor vedrørende tilgjengelighet i ulike områder.

Kan jeg kjøpe eller leie filmer og TV-programmer med valutaen på Microsoft-kontoen?

Du kan kjøpe eller leie de nyeste filmene og TV-programmene via Xbox Video-appen, som nå er tilgjengelig på Xbox One, Xbox 360, et nettbrett eller en PC med Windows 8.1, Windows Phone 8 eller XboxVideo.com. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du gå til Xbox Video. Datoer og tilgjengelige filmer og TV-programmer varierer etter enhet og område. Se tabellen nedenfor vedrørende tilgjengelighet i ulike områder.

Kan jeg fortsatt kjøpe filmer, TV-programmer og musikk på Zune?

Zune-markedsplassen støtter ikke lenger leie og kjøp av innhold. Etter at Microsoft-kontoen din har gått over til lokal valuta, avvikles Microsoft Points, og du kan ikke lenger leie eller kjøpe innhold på Zune-markedsplassen. Hvis du vil ha mer informasjon om disse endringene, kan du se Zune-markedsplassen får viktige endringer.

Hvor kan jeg få tak i Xbox Music og Xbox Video?

Xbox Music: gratis strømming Pass og kjøp av sanger Xbox Video: Filmer Xbox Video: TV
USA USA USA USA
Storbritannia Storbritannia Storbritannia Storbritannia
Frankrike Frankrike Frankrike Frankrike
Italia Italia Italia Italia
Australia Australia Australia Australia
Spania Spania Spania Spania
Tyskland Tyskland Tyskland Tyskland
Canada Canada Canada Canada
Nederland Nederland Nederland
Sveits Sveits Sveits
Belgia Belgia Belgia
Østerrike Østerrike Østerrike Østerrike
Irland Irland Irland Irland
New Zealand New Zealand New Zealand New Zealand
Portugal Portugal Norge Norge
  Sverige Sverige Sverige
  Finland Finland Finland
  Mexico Mexico Mexico
  Danmark Danmark Danmark
  Brasil Brasil Brasil
  Japan** Japan Japan
  Norge
  Argentina

Vil dette påvirke muligheten til å bruke Zune-musikkpasset mitt?

Nei, du kan fortsatt strømme eller laste ned sanger med Zune-musikkpasset. Hvis du har det originale Zune Music Pass, vil du også kunne løse inn dine 10 månedlige sangkreditter gjennom Zune-markedsplassen.

Kan jeg bruke Microsoft-kontoen min til å kjøpe abonnement fra tredjeparter, som Netflix, Vudu HD-filmer, HBO GO eller Hulu Plus?

Nei. Abonnementer fra tredjeparter kan ikke kjøpes i Xbox-butikkene.

Kan jeg løse inn valuta fra et annet område på kontoen min?

Nei. Du kan bare løse inn valuta fra området som er tilknyttet kontoen din.*

Hvordan kan jeg lære mer om valutaen på Microsoft-kontoen min?

Hvis du vil ha mer informasjon om valutaen på Microsoft-kontoen din, kan du gå til Vanlige spørsmål om Microsoft-kontoen.

*Priser i De forente arabiske emirater er i amerikanske dollar.

**Music Pass er ikke tilgjengelig i Japan.