Kjøpe og løse inn forhåndsbetalte koder og Microsoft Points med Zune-programvaren

Oversikt

Denne artikkelen forklarer hvordan du kjøper og løser inn forhåndsbetalte koder og Microsoft Points slik at du kan gjennomføre Zune-kjøp via programvaren for Zune Music, Zune Video eller via Xbox Live.

Hva er forskjellen mellom forhåndsbetalte koder og Microsoft Points?

En forhåndsbetalt kode kjøpes hos en forhandler, og det kreves ikke et kredittkort. Når du har en forhåndsbetalt kode, kan du løse den inn for Microsoft Points og bruke de poengene til å kjøpe artikler og tjenester fra Xbox Live eller Zune-markedsplassen.

Microsoft Points er et valutasystem som brukes av Zune og Xbox Live. Du kan kjøpe Microsoft Points i Zune-programvaren eller på Xbox.com ved hjelp av et kredittkort.

Om forhåndsbetalte koder

Du kan løse inn forhåndsbetalte via Zune-programvaren eller på Xbox.com hvis du vil kjøpe følgende:

• Innhold (musikk, video, podcaster) fra Zune-markedsplassen
  • Microsoft Points

Forhåndsbetalte koder utgjør et "betal etter hvert"-alternativ og gir følgende fordeler:

• Hvis du kjøper poeng fra en kvalifisert forhandler, trenger du ikke lagre kredittkortinformasjon på nettet. Du eier innholdet du kjøper ved hjelp av poeng.
  • Du kan brenne musikk og videoer på en CD eller DVD hvis du har gjennomført kjøpet med Microsoft Points.

Unntak Du kan ikke brenne TV-videoer på en CD eller DVD.

Skaffe en forhåndsbetalt kode

Du kan kjøpe en forhåndsbetalt kode hos en forhandler, eller du mottar kanskje en forhåndsbetalt kode som en gave, for eksempel et gavekort.

Løse inn en forhåndsbetalt kode på en datamaskin

Du kan løse inn de ulike typene forhåndsbetalte koder og gjøre dem tilgjengelige på kontoen med en gang. Slik gjør du det:

• I Zune-programvaren
    1. Start programvaren for Zune Musikk + Video, og klikk Innstillinger øverst på siden.
    2. Klikk Konto øverst til venstre.
    3. Klikk Løs inn kode under Microsoft Points, og skriv deretter inn koden.
  • På Xbox.com
    1. Gå til Løs inn kode i en nettleser, og logg på med Microsoft-kontoen.
    2. Skriv inn den forhåndsbetalte koden på 25 tegn og klikk Løs inn kode.

Hvordan kjøpe Microsoft Points

Du kan kjøpe poeng ved hjelp av et kredittkort i Zune-programvaren eller på Xbox.com. Slik gjør du det:

• I Zune-programvaren
    1. Start Zune-programvaren og klikk Innstillinger øverst på siden.
    2. Klikk Konto øverst til venstre, velg Kjøp Microsoft Points fra listen midt på skjermen og følg deretter fremgangsmåten.
  • På Xbox.com
    1. Gå til My Account-siden for Xbox i en nettleser. Hvis du blir bedt om det, logger du på med Microsoft-kontoen din (tidligere kalt Windows Live ID).
    2. Klikk Add Points i Microsoft Points-delen på skjermen, og følg deretter fremgangsmåten. Det kan hende du blir bedt om å skrive inn passordet for Microsoft-kontoen din på nytt.

Saldoen for Microsoft Points

Slik viser du Microsoft Points-saldoen og betalingshistorikken:

• I Zune-programvaren
    1. Start Zune-programvaren og klikk Innstillinger øverst på siden.
    2. Klikk Konto. Microsoft Points-saldoen vises under Personlig informasjon.
  • På Xbox.com
    1. Gå til siden Microsoft-konto i en nettleser og logg på med e-postadressen og passordet som er knyttet til kontoen.
    2. Etter at du har logget på, blir du bedt om å oppgi en kode som du får tilsendt via e-post. Dette er identitetsbeviset ditt. (Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du konfigurerer identitetsbevis, kan du se Få hjelp med Microsofts kontosikkerhetsbevis.)
    3. Klikk Betalingsalternativer på startsiden for Microsoft-kontoen for å vise hvor mange poeng du har.

Du kan også sjekke Microsoft Points-saldoen øverst på en side på Xbox.com etter at du har logget på. Det samme kan du gjøre på Min konto-siden for Xbox.

Følgende begrensninger gjelder for Microsoft Points:

• Du kan bruke opptil 20 000 poeng (eller 400 USD) per dag.
  • Du kan kjøpe opptil 10 000 poeng (eller 125 USD) per døgn.
  • Du kan ha opptil 76 000 poeng (eller 950 USD) på kontoen samtidig.