Kontrollere kjøpsloggen for Xbox

Vise kjøpsloggen for Xbox

Hvis det vises en belastning på kontoutskriften fra banken eller for kredittkortet som du ikke gjenkjenner, kan du ta en rask titt på kjøpsloggen for Xbox på nettet ved å logge på Microsoft-kontoen.

Obs!  For å kunne sjekke kjøpsloggen for Xbox på nettet må du oppgi e-postadressen og passordet for Microsoft-kontoen. Hvis du ikke vet disse, kan du se løsningen for tapt konto eller løsningen for tapt passord.

På denne siden

Vise kjøpsloggen for Xbox på nettet

Hvis det vises en Xbox-belastning på kontoutskriften fra banken eller for kredittkortet som du ikke gjenkjenner, kan du se gjennom kjøpsloggen for Xbox på nettet.

1. Logg på siden Betaling og fakturering med Microsoft-kontoen.

Obs!  Hvis du ikke husker e-postadressen eller passordet for Microsoft-kontoen din, kan du bruke Løsning for tapt konto eller Løsning for tapt passord.

2. Sammenlign kjøpsloggen med kontoutskriften fra banken eller for kredittkortet.
Bildet viser siden Betaling og fakturering og et eksempel på kjøpsloggen til en kunde sammen med alternativet for administrasjon av abonnementer.

Hvis du fortsatt er usikker på hva kjøpet gjelder, eller kjøpet ikke vises i kjøpsloggen, kan du se delen Vanlige spørsmål om kjøpsloggen nedenfor.

Vise transaksjonene på Xbox 360-konsollen

Hvis du har en Xbox 360, kan du se kjøpsloggen på Xbox 360-konsollen.

Obs!  Alternativet for å kontrollere kjøpsloggen på Xbox One-konsollen er foreløpig ikke tilgjengelig.

Vanlige spørsmål om kjøpsloggen

Hvis du fortsatt er usikker på kjøpet på kontoutskriften fra banken eller for kredittkortet, eller hvis kjøpet ikke vises i kjøpsloggen, kan du se de vanlige spørsmålene nedenfor.

Jeg ser en belastning for et Xbox-abonnement, men jeg har allerede deaktivert automatisk fornyelse.

Hvis du deaktiverte automatisk fornyelse av abonnementet, men fortsatt ser en belastning, hadde du et utestående beløp for abonnementsperioden du allerede har brukt. Hvis du vil vite mer om fornyelse av abonnement og faktureringsdatoer, kan du se Abonnementsfornyelses- og faktureringsdatoer.

Jeg ser en belastning på kontoutskriften fra banken eller for kredittkortet, men jeg ser ikke belastningen når jeg logger på på nettet.

Hvis belastningene ikke vises i kjøpsloggen, kan dette skyldes følgende årsaker:

• Du er ikke logget på kontoen som foretok kjøpet.

Hvis du har flere Microsoft-kontoer knyttet til betalingsalternativet, må du logge på hver Microsoft-konto for å gå gjennom kjøpsloggen.

• Bankkontoen eller kredittkortet er knyttet til kontoen til et barn eller et annet familiemedlem.

Når du lar en annen person bruke betalingsalternativet ditt til et kjøp eller et abonnement, blir betalingsalternativet lagt til Microsoft-kontoen deres, slik at de kan bruke det til kjøp i fremtiden. Du må få barnet eller det andre familiemedlemmet til å logge på Microsoft-kontoen sin og deretter følge fremgangsmåten i delen Vise kjøpsloggen for Xbox på nettet, slik at du kan sammenligne kjøpsloggen deres med kontoutskriften din fra banken eller for kredittkortet. Hvis du har en Xbox 360, kan du også vise kjøpsloggen på Xbox 360-konsollen.

Hvis du sammenlignet kontoutskriften fra banken eller for kredittkortet med kjøpsloggen din og kjøpsloggene til alle familiemedlemmene og du fortsatt ikke kan avstemme belastningen, kontakter du kundestøtte for Xbox.

Jeg ser belastningen på min eller familiemedlemmets Microsoft-konto, men jeg har ikke godkjent kjøpet.

Hvis du ser en belastning du mener ikke er godkjent, ser du om det kan ha vært på grunn av følgende før du kontakter kundestøtte for Xbox:

• Du har et Xbox-prøveabonnement som blir fornyet til et betalt abonnement.

Xbox Live Gold og Groove Music Pass har begge en gratis prøveperiode på én måned når du registrerer deg for et fornyende månedsabonnement. Hvis du ikke deaktiverer automatisk fornyelse før prøveperioden er over, blir du belastet for abonnementet. Hvis du vil deaktivere automatisk fornyelse for et Xbox-abonnement du ikke lenger vil ha, logger du på siden Tjenester og abonnementer på Microsoft-kontoen, og deretter velger du Avbryt.

• Et abonnement som Xbox Live Gold, Groove Music Pass, EA Access eller et annet tredjepartsabonnement ble fornyet automatisk.

Alle Xbox-abonnementer du kjøper på nettet eller via konsollen, er abonnementer som fornyes automatisk, og du fortsetter å bli belastet hvis du ikke deaktiverer automatisk fornyelse. Hvis du må si opp abonnementet for å slutte å bli belastet, kan du administrere abonnementene på nettet eller på Xbox 360-konsollen.

• Xbox-abonnementet faktureres på en annen dato enn fornyelsesdatoen.

Fornyelseskostnadene for Xbox-abonnement legges inn på betalingsalternativet ditt på slutten av årsdagen for kontoen din, som ikke nødvendigvis er den samme som fornyelsesdatoen for abonnementet. Hvis du vil se når du blir fakturert for Xbox-abonnementet neste gang, logger du på siden Tjenester og abonnementer på Microsoft-kontoen og sjekker datoen under «Neste betaling».

• Du deler Microsoft-kontoen eller har ikke passordbeskyttet Microsoft-kontoen.

Hvis du deler Microsoft-kontoen med andre eller har Microsoft-kontoen på en konsoll som andre har tilgang til, og ikke trenger et passord for å logge på, kan kjøp foretas uten at du vet om det. For å forhindre at uautoriserte kjøp foretas på kontoen din, må du passe på at du krever et passord under pålogging eller bruker en tilgangsnøkkel.

Hvis du ser belastninger på din eller barnets Microsoft-konto for noe verken du eller barnet har kjøpt, bruker du løsningen for kompromittert konto for å kontrollere at kontoen er ekstra sikker.