Vanlige spørsmål om nettlagrede spill på Xbox One

Nettlagringer gjør at du kan spille spill på flere konsoller fra der du sluttet sist. Hvis du har flere Xbox One-konsoller eller vil spille spill hos en venn, kan du lagre spillagringene dine på Xbox Live-servere i skyen.

Nedenfor finner du svar på vanlige spørsmål om hvordan du bruker Xbox One-spillagringer som er lagret i skyen.

På denne siden

Hvordan synkroniserer jeg mine lagrede spill til skyen?

Spillagringene lagres automatisk i skyen mens du er koblet til Xbox Live. Du trenger ikke å velge nettlagring. Hvis du logger på en annen Xbox One-konsoll, blir lagringene tilgjengelige på denne konsollen når du logger på med Xbox-profilen din.

Må jeg ha et Xbox Live Gold-abonnement for å kunne bruke nettlagring?

Nei. Alle som har registrert seg for Xbox Live-tjenesten kan lagre spillagringene i skyen.

Hva er lagret på harddisken og i skyen?

Dataene lagres både på harddisken og i skyen. Xbox Live holder viktige data synkronisert, slik at du ikke mister noe når du bruker konsollen til en venn eller et familiemedlem, eller selv når du bytter til en ny konsoll.

Obs!
Du må ha en vanlig tilkobling til Xbox Live for å kunne holde dataene synkronisert. Hvis du spiller i frakoblet modus, kan det hende at dataene i skyen ikke lenger holdes synkronisert. Dataene oppdateres hver gang du kobler til Xbox Live.

Kan jeg bruke nettlagringene frakoblet?

Du må være koblet til Xbox Live når du starter et spill, for å kunne få tilgang til nettlagrede spill. Hvis du kobler fra Xbox Live mens du spiller et spill, kan du fortsette å spille. Hvis du ikke er koblet til Xbox Live når du forlater et spill, lastes ikke spillagringen opp til skyen. Du må koble til Xbox Live før du kan bruke spillagringen på en annen konsoll. Når du kobler til Xbox Live, blir spillagringen lastet opp til skyen.

Hvordan vet jeg at spillagringene er i skyen?

Når du spiller et spill, lagres spilldataene på Xbox One-konsollen. Når du forlater et spill, lagres dataene både på harddisken og i skyen samtidig. Xbox Live holder viktige data synkronisert, slik at du ikke mister noe hvis du bruker en annen konsoll eller bytter til en ny.

Obs!
En vanlig tilkobling til Xbox Live er nødvendig for å holde dataene synkronisert. Hvis du spiller i frakoblet modus, kan dataene i skyen bli utdatert. Dataene oppdateres hver gang du kobler til Xbox Live.

Kan jeg lagre nedlastet innhold, spilltillegg eller arkadespill i skyen?

Nei. Nedlastbart innhold må lagres lokalt, slik at du kan laste det inn raskt.

Hvis du må installere et spill på nytt, avinstallerer du det først, og deretter installerer du det på nytt. Slik gjør du det:

1. Velg Mine spill og apper på Hjem-skjermen.
  2. Velg Spill.
  3. Merk spillet du vil avinstallere, trykk på menyknappen , og velg deretter Administrer spill.
  4. Velg Administrer alle, velg Avinstaller alle og deretter Avinstaller.

Du kan deretter installere spillet på nytt ved å sette inn platen eller laste det ned på nytt fra Store. Hvis du vil laste ned spillet på nytt, søker du etter spillet i Store, velger spillet og velger deretter Installer.

Kan jeg lagre profilen min i skyen?

Xbox-profiler blir lagret på nettet automatisk. Hvis du vil ha informasjon om hvordan du laster ned profilen, kan du gå til Legge til eller fjerne en Microsoft-konto på Xbox One.

Hvor mye nettlagring har jeg?

På Xbox One får hvert spill sin egen lagringsplass. Nettlagringsplassen øker med brukerens spillbibliotek, og Xbox Live Gold-abonnement kreves ikke. Dette betyr at Xbox One-brukere har ubegrenset nettlagringsplass, basert på størrelsen på spillbiblioteket.

Kan jeg kopiere alle lagringene til skyen?

Det kan hende at du går tom for nettlagringsplass hvis du spiller mye. Hvis dette skjer, frigjør du plass ved å slette uønskede spillagringer. Du kan også fortsette å spille uten å bruke nettlagring.

Hvordan sletter jeg lagringer jeg ikke vil ha?

Du kan administrere data for enkeltspill i Mine spill og apper på Hjem-skjermen. Slik gjør du det:

1. Velg Mine spill og apper på Hjem-skjermen.
  2. Merk spillet, trykk på menyknappen på kontrolleren, og velg deretter Administrer spill.
  3. Rull ned til Lagrede data på menyen til venstre på skjermen, merk deretter de lagrede dataene for gamertagen din til høyre, og trykk på A-knappen på kontrolleren.
  4. Du blir bedt om å bekrefte slettingen av disse spillagringsdataene:
    • Slett fra konsoll fjerner den lokale kopien av denne lagringen. Du kan hente den fra skyen neste gang du spiller.
    • Slett fra alle steder fjerner de lagrede dataene fra denne konsollen, skyen og alle andre konsoller du spiller på.
    • Avbryt beholder dataene dine intakt.

Hvordan får jeg tilgang til Xbox 360-nettlagringene på Xbox One-konsollen?

Aktiver Cloud Saved Games på Xbox 360-konsollen. Hvis du vil vite hvordan du gjør dette, og ha feilsøkingshjelp, kan du se Lagre spillagringene dine i skyen.