Vanlige spørsmål om nettlagrede spill på Xbox One

Nettlagringer gjør at du kan spille spill på flere konsoller. Hvis du har flere Xbox One-konsoller eller vil spille spill hos en venn, kan du lagre spillagringene dine i nettskyen (på våre Xbox Live-servere). Dermed kan du fortsette spillet på en annen konsoll fra der du avsluttet det.

Denne siden gir svar på vanlige spørsmål om hvordan du bruker Xbox One-spillagringer som er lagret i nettskyen.

På denne siden

Hvordan synkroniserer jeg mine lagrede spill til nettskyen?

De lagrede spillene lagres automatisk i nettskyen mens du er koblet til Xbox Live. Du trenger ikke å velge nettlagring. Hvis du logger på en annen Xbox One-konsoll, blir lagringene gjenopprettet på og tilgjengelige fra denne konsollen med en gang du logger på med Xbox-profilen din.

Må jeg ha et Xbox Live Gold-abonnement for å kunne bruke nettlagring?

Nei. Alle som har registrert seg for Xbox Live-tjenesten kan synkronisere lagrede spill med nettlagring.

Hva er lagret på harddisken, og hva er lagret i nettskyen?

Dataene lagres samtidig på harddisken og i nettskyen. Xbox Live holder viktige data synkronisert, slik at du ikke mister noe når du bruker konsollen til en venn eller et familiemedlem, eller selv når du bytter til en ny konsoll.

Obs!  En vanlig tilkobling til Xbox Live er nødvendig for å holde dataene synkronisert. Hvis du spiller i frakoblet modus, kan dataene i nettskyen bli utdatert. Dataene oppdateres hver gang du kobler til Xbox Live.

Kan jeg bruke nettlagringene frakoblet?

Du må være koblet til Xbox Live når du starter et spill, for å kunne få tilgang til Nettlagrede spill. Hvis du blir koblet fra Xbox Live mens du spiller et spill, kan du fortsette å spille. Hvis du ikke er koblet til Xbox Live når du avslutter spillet, lastes ikke spillagringen opp til nettskyen. Du må koble til Xbox Live før du kan bruke spillagringen på en annen konsoll (når du kobler til Xbox Live, lastes spillagringen opp til nettskyen).

Hvordan vet jeg at spillagringene er i nettskyen?

Når du spiller et spill, lagres spilldataene på Xbox One-konsollen. Når du avslutter spillet, lagres dataene både på harddisken og i nettskyen samtidig. Xbox Live holder viktige data synkronisert, slik at du ikke mister noe når du bruker konsollen til en venn eller et familiemedlem, eller selv når du bytter til en ny konsoll.

Obs!  En vanlig tilkobling til Xbox Live er nødvendig for å holde dataene synkronisert. Hvis du spiller i frakoblet modus, kan dataene i nettskyen bli utdatert. Dataene oppdateres hver gang du kobler til Xbox Live.

Kan jeg lagre nedlastet innhold, spilltillegg eller arkadespill i nettskyen?

Nei. Nedlastbart innhold må lagres lokalt, slik at du kan laste det inn raskt.

Hvis du må installere et spill på nytt, avinstallerer du det først, og deretter installerer du det på nytt. Slik gjør du det:

1. Velg Mine spill og apperHjem-skjermen.
  2. Velg Spill.
  3. Merk spillet du vil avinstallere, trykk menyknappen , og velg deretter Administrer spill.
  4. Velg Administrer alle, velg Avinstaller alle og deretter Avinstaller.

Du kan deretter installere spillet på nytt ved å sette inn platen eller laste ned på nytt fra Store. Hvis du vil laste ned spillet på nytt, søker du etter spillet i Store, velger spillet og velger deretter Installer.

Kan jeg lagre profilen min i nettskyen?

Xbox-profiler blir lagret på nettet automatisk. Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du laster ned profilen eller laster den ned på nytt, kan du gå til Legge til eller fjerne en Microsoft-konto på Xbox One.

Hvor mye nettlagring har jeg?

På Xbox One har hvert spill sin egen lagringsplass. Nettlagringsplassen øker med brukerens spillbibliotek, og Xbox Live Gold-abonnement kreves ikke. I praksis betyr dette at Xbox One-brukere har ubegrenset nettlagring, ut fra størrelsen på spillbiblioteket.

Kan jeg kopiere alle lagringene til nettskyen?

Det kan hende at du går tom for nettlagringsplass hvis du spiller mye. Hvis dette skjer, må du frigi plass ved å slette spillagringer du ikke lenger trenger. Du kan også fortsette å spille uten å bruke nettlagring.

Hvordan sletter jeg lagringer jeg ikke lenger trenger?

Du kan administrere data for enkeltspill fra Mine spill og apper på Hjem-skjermen. Slik gjør du det:

1. Velg Mine spill og apperHjem-skjermen.
  2. Merk spillet, trykk menyknappen på kontrolleren, og velg deretter Administrer spill.
  3. Bla til høyre, merk de lagrede dataene for gamertagen under Lagrede data, og trykk deretter A på kontrolleren.
  4. Du blir bedt om å bekrefte slettingen av disse spillagringsdataene:
    • Slett fra konsoll fjerner den lokale kopien av denne lagringen. Du kan hente den fra nettskyen neste gang du spiller.
    • Slett fra alle steder fjerner de lagrede dataene fra denne konsollen, nettskyen og alle andre konsoller du spiller på.
    • Avbryt lar dataene være som de er.

Hvordan får jeg tilgang til Xbox 360-nettlagringene på Xbox One-konsollen?

Hvis du vil ha tilgang til Xbox 360-spillene på Xbox One-konsollen, må du aktivere Cloud Saved Games på Xbox 360-konsollen. Hvis du vil vite hvordan du gjør dette, og ha feilsøkingshjelp, kan du se Lagre spillagringene dine i nettskyen.