Avinstallere et spill fra Windows 10 og installere det på nytt

Hvis du har problemer med å kjøre et spill, hjelper det kanskje å avinstallere spillet og installere det på nytt. Denne prosessen erstatter filene som kjører spillet. Disse filene kan av og til bli skadet eller endret, særlig hvis du har hatt problemer med skadelig programvare eller kjører en spillmodifikasjon på enheten.

Enkelte spill kan til og med reparere de opprinnelige filene uten at du trenger å fjerne hele spillet. Hvis du imidlertid installerte spillet fra Windows Store, kan du bare foreta en fullstendig avinstallasjon og ny installasjon av spillet.

Obs!

• Kontroller at du har sikkerhetskopiert alle innstillingene i spillet før du følger disse trinnene.
  • Følg denne fremgangsmåten for å fjerne og installere spill fra Xbox-appen. Når du fjerner og installerer et spill på nytt fra Windows-enheten din, fjernes spillet og installeres på nytt automatisk også fra Xbox-appen.

På denne siden

Hvis du installerte spillet fra Windows Store

Følg denne fremgangsmåten:

1. Trykk Windows-knappen på enheten eller tastaturet, eller velg Windows-ikonet i nedre venstre hjørne på hovedskjermen.
  2. Velg Alle apper, og finn frem til spillet ditt i listen.
  3. Høyreklikk spillflisen, og velg deretter Avinstaller.
  4. Følg trinnene for å avinstallere spillet.
  5. Hvis du vil installere spillet på nytt, åpner du Store-appen og velger deretter profilknappen.
Store-appen vises på en skjerm der profilknappen er uthevet.
  1. Velg Mitt bibliotek.
  2. Finn frem til spillet i listen over tilgjengelige nedlastinger, og velg deretter nedlastingsikonet til høyre.
Mitt bibliotek-fanen i Store-appen vises på en skjerm der nedlastingsikonet er uthevet.

Når spillet er installert på nytt, blir det tilgjengelig i listen over apper.

Hvis du installerte spillet fra et annet sted

Hvis du installerte spillet fra et annet sted enn Windows Store, for eksempel en DVD eller en ekstern lagringsenhet, følger du denne fremgangsmåten:

1. Trykk Windows-knappen på enheten eller tastaturet, eller velg Windows-ikonet i nedre venstre hjørne på hovedskjermen.
  2. Velg Innstillinger, og skriv deretter inn "Programmer og funksjoner" i søkefeltet.
  3. Velg Programmer og funksjoner fra søkeresultatene.
  4. Merk spillet i listen over tilgjengelige programmer og apper.
  5. Hvis spillet støtter reparasjon, vises Reparasjon som et alternativ over listen for spill. Velg dette alternativet for å få tilgang til reparasjonsprosessen i spillet.
    Enkelte spill støtter også reparasjon via alternativene Avinstaller/Endre. Hvis Reparasjon ikke vises, velger du Avinstaller eller Endre blant de tilgjengelige alternativene og ser om spillet støtter reparasjon.
    Obs!  Hvis det ikke finnes noe alternativ for reparasjon, kontrollerer du at du har sikkerhetskopiert eventuelle innstillinger i spillet, før du avinstallerer det eller installerer det på nytt. Kontroller også at du har mediet du opprinnelig installerte spillet fra, siden du trenger det for å kunne installere spillet på nytt.
  6. Velg Avinstaller eller Fjern, og følg instruksjonene for å fjerne spillet.
  7. Sett inn mediet du opprinnelig brukte til å installere spillet, og følg deretter instruksjonene.