Slik strømmer du spill i Xbox-appen i Windows 10

Se videoen «How to use game streaming in the Xbox app on Windows 10»

På denne siden

Hva er strømming av spill?

Strømming av spill er muligheten til å spille Xbox One-spill eksternt fra Xbox 10-konsollen på en hvilken som helst Windows 10-PC på hjemmenettverket.

• Med denne funksjonen kan du forlate sofaen og spille Xbox One-spillene dine hvor du vil, så lenge du har tilgang til hjemmenettverket.
  • Strømming av spill utnytter kraften i Xbox One-konsollen til å administrere spillet. Windows 10-PC-en fungerer som en ekstern skjerm, slik at du kan bevege deg fritt rundt i huset samtidig som du spiller spill på Xbox One-konsollen.
Se videoen «How to use game streaming in the Xbox app on Windows 10»

Obs! Videoen er bare tilgjengelig på engelsk.

Systemkrav

Du trenger følgende for å strømme spill:

• Xbox One-konsoll: Strømming av spill må være aktivert i Innstillinger.
  • Windows 10-PC: Du må være pålogget Xbox-appen med samme gamertag som på Xbox One-konsollen.
  • Nettverkstilkobling: Windows 10-PC-en og Xbox One-konsollen må være i samme hjemmenettverk. Alternativer:
    • Kablet – Ethernet-tilkobling (anbefales både for PC-en og for Xbox One-konsollen)
    • Trådløs – 802.11 N/AC trådløs tilkobling

For at resultatet skal bli best mulig, anbefaler vi at Windows 10-PC-en har:

• Minst 2 GB RAM
  • 1,5 GHz CPU eller raskere
  • Nettverkstilkobling til hjemmenettverket:
    • Best ytelse: Kablet Ethernet-tilkobling
    • God ytelse: Trådløs – 5 GHz 802.11 N eller 802.11 AC trådløst tilgangspunkt
    • Begrenset ytelse: Trådløs – 2,4 GHz 802.11 N eller 802.11 AC trådløst tilgangspunkt

Obs! Hvis kablet tilkobling ikke fungerer hjemme hos deg på grunn av avstanden mellom konsollen og nettverksenheten, kan du investere i et av disse alternativene, som utnytter eksisterende kabler:

• Powerline nettverksadaptere – med disse adapterne kan du bruke de eksisterende elektriske ledningene i huset som et kablet nettverk med høy hastighet.
  • MoCA (Multimedia over Coax) – med disse adapterne kan du bruke de eksisterende koaksialkablene i huset som et kablet nettverk med høy hastighet.

Slik kommer du i gang med strømming av spill fra Xbox One til en Windows 10-PC

Aktivere innstillingene på Xbox One

For å kunne strømme spill må du først aktivere strømming av spill på Xbox One-konsollen. Gå til Innstillinger og velg Innstillinger. Kontroller at disse to innstillingene er aktivert:

• Tillat strømming av spill til andre enheter
Innstillinger-skjermen vises. Det er merket av for Tillat strømming av spill til andre enheter (beta) under SYSTEM OG APP.
  • Aktiver SmartGlass-tilkobling Fra alle SmartGlass-enheter eller Bare fra profiler som er logget på din Xbox.
Innstillinger-skjermen vises. Valget Fra alle SmartGlass-enheter er valgt under SMARTGLASS-TILKOBLINGER.
Koble Windows 10-PC-en til Xbox One

Når du har kontrollert at du har riktige innstillinger på konsollen, må du etablere en tilkobling fra Windows 10-PC-en til Xbox One-konsollen fra Xbox-appen på PC-en:

1. Start Xbox-appen på PC-en.
  2. Velg Koble til i panelet på venstre side.
  3. Xbox-appen søker gjennom hjemmenettverket for tilgjengelige Xbox One-konsoller. Velg navnet på konsollen du vil koble til.
Det er en rød ramme rundt valget MyXboxOne i vinduet Koble til din Xbox One. Oppføringen angir at konsollen er tilkoblet.

Obs! Alle Xbox One-konsoller har fått navnet "MyXboxOne" fra fabrikken. Hvis du har flere konsoller, bør du gi hver konsoll et nytt navn, slik at du finner den konsollen du vil koble til. Du kan gi konsollen din nytt navn ved å gå til Innstillinger på Xbox One og deretter velge System. Konsollnavn er det første alternativet på System-skjermbildet.

1. Når du har koblet til, ser du at ikonene endres for å vise at du er tilkoblet. Du ser også nye alternativer for strømming, strømstyring og fjernkontroll. Nå kan du fjernstyre konsollen.
Det er merket av for Koble til automatisk for MyXboxOne i vinduet Koble til din Xbox One. Spiller nå-visningen er nedenfor dette. Den angir det som strømmes fra Xbox One-konsollen nå.

Slik starter du strømming av spill fra Tilkobling-panelet

Klikk på Strømme når konsollen er tilkoblet.

Valget MyXboxOne vises i vinduet Koble til din Xbox One. Alternativet Strøm er uthevet med en rød ramme.

Slik starter du et spill fra Xbox-appen

Koble konsollen til PC-en slik det er beskrevet ovenfor. Når du har klikket på et Xbox One-spill i Xbox-appen, kan du begynne strømmingen fra det aktuelle spill-nettverksnavnet. Klikk på Spill fra konsollen øverst i høyre hjørne på skjermen.

Aktivitetsfeed-fanen for Halo: The Master Chief Collection vises på skjermen for spillet. Det er en ring rundt valget Spill fra konsollen i øvre høyre hjørne på skjermen.

Spillet startes øyeblikkelig på Xbox One-konsollen, og strømmingen begynner.

Slik endrer du strømmekvaliteten

Når PC-en er tilkoblet Xbox One-konsollen, kan du velge kvalitetsnivå for videoen. Du kan endre kvaliteten på strømmingen før du begynner å strømme, eller mens du strømmer. Sett kvalitetsnivået til det høyeste nivået som også gir en god spillopplevelse.

1. Klikk på Innstillinger og deretter Strømming av spill i Xbox-appen.
Fanen Strømming av spill er valgt i Innstillinger-vinduet. Valget Videokodingsnivå er satt til Middels under Kvalitet i denne fanen.
  1. Velg strømmekvalitet under Videokodingsnivå. Vi anbefaler:
    • Høy – hvis både Xbox One og Windows 10-PC-en er tilkoblet med en kablet Ethernet-tilkobling, eller hvis konsollen og PC-en er i samme rom som den trådløse ruteren og det er lite forstyrrelser.
    • Middels – for PC-er og konsoller med 5 GHz trådløs tilkobling som står i forskjellige rom i huset.
    • Lav – for enklere PC-er og nettbrett samt 2,4 GHz trådløse nettverk.

Obs! Du kan prøve med et høyere nivå og heller redusere kvalitetsnivået til du oppnår den beste ytelsen hjemmenettverket ditt tillater basert på nåværende konfigurasjon. Du kan prøve å forbedre opplevelsen ved strømming av spill ved å se Forbedre ytelsen for strømming av spill med Xbox-appen til Windows 10.

Spille Xbox-spill på Oculus Rift

Obs! Som nevnt i systemkravene må Xboxen og PC-en være tilkoblet samme trådløse nettverk.

Se videoen «Slik strømmer du spill i Xbox-appen i Oculus Rift»

Obs! Videoen er bare tilgjengelig på engelsk.

1. Sørg for at Xbox One er slått på og at du er logget på.
  2. Logg på Xbox-appen på PC-en med samme profil som du bruker på Xbox One.
  3. Åpne Oculus-appen og logg på med Oculus-kontoen din.
  4. Søk etter Xbox, og installer Xbox One Streaming.
  5. Åpne Xbox One Streaming og, hvis nødvendig, velg din Xbox.
    • Hvis det finnes én Xbox på nettverket ditt, og den er slått på, velger appen denne automatisk.
    • Hvis appen ikke finner noen Xbox, må du sørge for at den er slått på og du er logget på.
    • Hvis du må koble til Xboxen ved å bruke IP-adressen, kan du finne denne i Innstillinger > Nettverk > Nettverksinnstillinger > Avansert.
  6. Ta på deg Rift-headsettet og start Xboxen.

Viktig!

• Når du strømmer til Oculus, åpner Xbox-knappen på kontrolleren Oculus-universalmenyen i stedet for å føre deg til Xbox Hjem.

For å bruke funksjonaliteten for Xbox-knappen må du røre på hodet for å flytte markøren mot den virtuelle Xbox-knappen og enten trykke på A-knappen på kontrolleren eller holde og trykke på A for å reagere på varsler eller åpne strømmenyen.

• Hvis du vil justere strømmekvaliteten, for eksempel ved tregt nettverk, kan du røre på hodet for å flytte markøren til Nettverksikonet under skjermen og velge lavere kvalitet på strømmingen (som standard brukes Veldig høy).

Beskyttet video

Beskyttet video og HDCP-beskyttet innhold kan ikke strømmes med strømming av spill. Dette omfatter beskyttet HDMI-TV-innhold og innhold fra mange medieprogrammer.

Bruke spillechat og partychat

Koble et USB-headset (eller mikrofon) til Windows 10-PC-en eller et chatheadset til kontrolleren før du begynner strømmingen av spillet. Headsettet må være valgt som standard enhet for avspilling og opptak på PC-en. Du finner denne innstillingen ved å åpne Kontrollpanel, velge Maskinvare og lyd og deretter velge Administrer lydenheter.