Installer spill for Windows Live

Når du installerer et spill eller en spilldemo som du har lastet ned fra programvaren for Games for Windows Marketplace, får du følgende feilmelding:

"Installasjonen mislyktes"

Her er en del ting du kan prøve.

Kontroller tillatelsene for Windows-brukerkontoen

Du må være logget på med en brukerkonto av typen Administrator eller Standard for å installere spillprogramvare eller nedlastinger.

Hvis du er logget på Windows med en begrenset brukerkonto, kan du ikke installere et spill eller en demo. For mer informasjon om kontotyper, hvordan du endrer kontotypen din, se Trinnvise instruksjoner for brukerkontokontroll.

Sjekk diskplassen

Én mulig grunn til at du får denne feilmeldingen, er at det ikke er nok plass på disken til spillet eller demoen du prøver å installere. Slik kontrollerer du diskplassen:

1. Klikk Start, og klikk deretter Datamaskin.
  2. Høyreklikk disken du prøver å installere spillet eller nedlastingen på, og klikk deretter Egenskaper. På kategorien Generelt ser du hvor mye diskplass som er tilgjengelig.
  3. Kontroller at du har nok diskplass til nedlastingen.

Obs! Når du installerer et program, må du ha to ganger så mye plass tilgjengelig som det er angitt at programmet trenger. Når installasjonen er fullført, fjernes installasjonsfilene.

Fjern ventende overføringer med BITSAdmin-verktøyet

BITSAdmin-verktøyet kan fjerne ventende filoverføringer som lager problemer for Games for Windows Marketplace-programvaren. Slik bruker du det:

Før du begynner, må du sikre at Windows er oppdatert ved å kjøre Windows Update.

1. Fullfør ventende nedlastinger eller filoverføringer.
  2. Gjør ett av følgende:
    • I Windows 8 åpner du startskjermen og skriver Kjør.
    • I Windows Vista og Windows 7 klikker du Start og deretter Kjør.

Obs! Hvis du ikke ser Kjør-kommandoen klikker du Start, skriver inn Kjør i Søk-boksen og klikker deretter Kjør i søkeresultatene.

• I Windows XP klikker du Start og deretter Kjør.
  3. I Åpne-boksen skriver du inn cmd.exe og klikker OK.
  4. Skriv inn følgende kommando i ledeteksten, og trykk deretter Enter:
    bitsadmin.exe /reset
  5. Lukk kommandovinduet når koden er ferdig med å kjøre.

Last ned og installer spillet eller demoen på nytt

Det kan være du må avbryte alle aktive nedlastinger, tømme bufferen for Games for Windows Marketplace-programvaren og deretter laste ned spillet eller demoen som ikke kunne installeres, på nytt. Slik gjør du det:

1. Lukk alle nettleservinduer og programmer som er koblet til Internett, med unntak av Games for Windows Marketplace-programvaren.
    2. I Games for Windows Marketplace-programvaren klikker du Nedlastinger. Avbryt alle ventende nedlastinger, og avslutt programmet. Hvis nedlastingen du har problemer med, er ført opp som installert, fjerner du den.
    3. Tøm nedlastingsbufferen for Games for Windows Marketplace-programvaren. Dette gjør du ved å følge denne fremgangsmåten:
      1. Gjør ett av følgende:
        • I Windows 8 åpner du startskjermen og skriver Kjør.
        • I Windows Vista og Windows 7 klikker du Start og deretter Kjør.

Obs! Hvis du ikke ser Kjør-kommandoen klikker du Start, skriver inn Kjør i Søk-boksen og klikker deretter Kjør i søkeresultatene.

• I Windows XP klikker du Start og deretter Kjør.
      2. Gjør ett av følgende:
        • I Windows Vista og Windows 7 skriver du inn %localappdata%\Microsoft\GFWLive\Downloads i Kjør-boksen og klikker deretter OK.
        • I Windows XP skriver du inn %USERPROFILE%\local settings\application data i Åpne-boksen og klikker deretter OK.
      3. Når Downloads-mappen åpnes, sletter du alle filene i den.
      4. Lukk alle vinduer.
    4. Start datamaskinen på nytt.
    5. Åpne Games for Windows Marketplace-programvaren og prøv å laste ned og installere spillet eller demoen på nytt.

Beslektede problemer