Spilltips for Kinect på Xbox 360

Om spill

Stoppe et spill midlertidig

Kinect-guidebevegelse

Bruk Kinect Guide-bevegelsen til å stoppe spilling midlertidig eller åpne Kinect Guide når du spiller Xbox Kinect-spill. Dette gjør du ved å plassere begge armene dine ned langs siden. Strekk venstre arm rett ut i 45 graders vinkel fra kroppen.

Tips for spill med to spillere

To personer står ved siden av hverandre, 2,4 meter fra Kinect-sensoren.

Spillerne bør stå minst 2,4 meter fra sensoren, og de må ha nok plass å bevege seg på uten at de dulter borti hverandre.

Hvis spillere blir byttet om, kan du forsøke følgende løsning:

• Begge spillerne går ut av spilleplassen, og så går de tilbake til spilleplassen – en om gangen.
  • Pass på at fargen på klærne til spillerne er forskjellige, og at rommet har god belysning. Se Lysforhold i rommet for Kinect.

Hvis et spill ikke sporer en spiller eller sporer noen andre i rommet:

• Sørg for at personer som ikke spiller, ikke oppholder seg på spilleplassen.
  • Pass på at spillerne er minst én meter høye.
  • Få én av spillerne til å holde hånden omtrent fem cm fra sensoren i tre sekunder, og deretter gå tilbake til spilleplassen. Vær forsiktig så sensoren ikke berøres. På denne måten skal spillet kunne finne begge spillerne.
En hånd holdes noen centimeter fremfor Kinect-sensoren

Hvis Kinect fortsatt har problemer med å spore spillerne, kan du se Feilsøke kroppssporing for Xbox 360 Kinect-sensoren.

Chat i spill med Kinect

Kinect-sensoren har en innebygd mikrofon som brukes til talegjenkjenning og chat. Etter at du har koblet til Xbox Live, kan du chatte med venner via Kinect-sensoren. (Det er ikke nødvendig å ha headsett.)

Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du chatter med venner, kan du se Xbox Live-chat på Xbox 360-konsollen.

Slå på Kinect-mikrofonen

Koble fra eventuelle kabelbaserte eller trådløse headsett før du slår på Kinect-mikrofonen. Et tilkoblet hodesett deaktiverer Kinect-mikrofonen.

En skjerm viser Xbox-guiden med alternativet Chat and IM fremhevet.

Fra Xbox 360 Guide

1. Logg på Xbox Live på konsollen.
  2. Trykk på Guide-knappen på kontrolleren.
  3. Velg Chat & IM.
  4. Velg Kinect Microphone for å slå mikrofonen av eller på.
En skjerm viser Kinect-guiden.

Fra dashbordet

1. Logg på Xbox Live på konsollen.
  2. Utfør guidebevegelsen for å åpne Kinect Guide.
  3. Hold hånden over chatikonet (nederst til venstre på skjermen) for å slå Kinect-mikrofonen på eller av.

Obs! Hvis mikrofonen er slått på og noen ikke kan høre deg, kan du se Feilsøke problemer med Xbox Live-chat på Xbox 360.

Slik justerer du volumet på chatten

En skjerm viser Voice-fanen i Preferences.

Fra Xbox 360 Guide

1. Logg på Xbox Live på konsollen.
  2. Trykk på Guide-knappen på kontrolleren.
  3. Gå til Settings, og velg Preferences.
  4. Velg Voice.
  5. Velg hva du vil justere:
    • Voice Volume: hvor høy lyden er når andre personer snakker.
    • Game Volume: lydvolumet til spillet når du snakker.

Obs! Disse innstillingene gjelder for privat chat og spillergrupper. De gjelder ikke for chatteøkter som er startet av den innebygde chattefunksjonen til et spill.

Ønsker du å bruke et hodesett?

Du kan koble til et kablet eller et trådløst hodesett hvis du foretrekker det. Når du gjør dette, blir lyden i Kinect-mikrofonen automatisk dempet. Du kan bruke Kinect-mikrofonen ved å koble fra headsettet.

Hører du ekko?

Hvis du hører ekko mens du chatter:

1. Start Kinect-feilsøking for å kalibrere lyden. Se Bruke lydfeilsøkingen på Kinect-sensoren for Xbox 360.
  2. Hvis du fortsatt hører ekko, kan du i tillegg be vennene du chatter, med om å kjøre Kinect-feilsøkingen.

Videochat

Hvis du vil finne ut hvordan du konfigurerer og bruker videochat, kan du se Video-Kinect på Xbox 360.

Kinect-spill

Se etter logoene nedenfor hvis du vil finne spill som er utformet for å fungere sammen med Kinect:

Et eksempel på et spillomslag som viser logoen Requires Kinect Sensor.

Logoen Krever Kinect

Du må ha en Kinect-sensor for å kunne spille spill som har denne logoen. Du kan kontrollere alle aspekter av spillet ved hjelp av kroppen og Kinect-sensoren. Du trenger ikke en spillkontroller.

Logoen Better with Kinect Sensor

Fungerer bedre med Kinect

Spill med denne logoen krever ikke en Kinect-sensor, men de er mye gøyere hvis du har en.