Slik administrerer du Mine spill-listen i Xbox-appen på Windows 10

På denne siden

Om Mine spill-listen

I Mine spill-delen i Xbox-appen på Windows 10 kan du bla gjennom og åpne spillsamlingen din fra ett enkelt sted.

En skjerm viser Mine spill-fanen i Xbox-appen.

Xbox-appen støtter automatisk gjenkjenning av alle Windows Store-spill og noen PC-spill som ikke er fra Windows Store (Win32), slik at de legges til i spillsamlingen i appen automatisk. Grunnet det store antallet spill og innholdskilder en bruker kan gå til når vedkommende ser etter eller kjøper nye spill, vil det imidlertid alltid være titler som ikke har blitt identifisert som et spill ennå.

Slik legger du til et spill eller et program som ikke ble lagt til i Mine spill-listen automatisk

Hvis et spill eller program ikke legges til automatisk, kan du legge det til i samlingen manuelt ved å velge Mine spill og deretter Legg til et spill fra PC-en.

Du vil se en liste over alle Win32-spill og -programmer som har snarveier på Start-menyen. Fra listen finner du det du vil legge til i Mine spill-menyen slik at du kan bla gjennom og starte spillene du vil spille eller programmene du vil bruke raskt og enkelt.

En skjerm viser boksen Legg til et spill fra PC-en din i Xbox-appen.

Når du har foretatt valgene dine, velger du Legg til valgte spill nederst i popup-vinduet.

En skjerm viser boksen Legg til et spill fra PC-en din i Xbox-appen, der et eksempelspill er valgt.

Spillene og programmene er nå lagt til i listen.

Slik fjerner du et spill eller et program fra Mine spill-listen

Du kan høyreklikke på en tittel for å vise et popup-vindu med følgende alternativer:

• Spill av
  • Fjern fra Mine spill
En skjerm viser Mine spill-fanen i Xbox-appen, der hurtigmenyen er åpen for et av spillene. Alternativene Spill og Fjern fra mine spill er tilgjengelige.

Dette gjør du hvis et spill eller et program ikke vises i listen Legg til et spill fra PC-en

Hvis et spill eller et program ikke vises i listen, har du ikke lagt til en snarvei på Start-menyen. Du må opprette en snarvei på Start-menyen for å legge til spillet. Dette kan gjøres på flere måter:

Avinstaller spillet og installer det på nytt

De fleste Win32-spill og -programmer for PC gir deg muligheten til å legge til en snarvei på Start-menyen eller skrivebordet under installasjon. Hvis du ikke la til en snarvei da du installere spillet, kan du avinstallere det og installere det på nytt og deretter opprette snarveien når du blir spurt.

En skjerm viser et eksempel på en installasjonsmeny for spill der det er merket av for Opprett snarvei til Start-menyen og Opprett skrivebordssnarvei.

Obs! Foreløpig gjenkjenner ikke funksjonen "Legg til et spill fra PC-en" snarveier på skrivebordet, men du kan bruke snarveien på skrivebordet til å opprette en snarvei på Start-menyen, slik at du kan legge til spillet i Mine spill-listen i Xbox-appen.

Bruk en snarvei på skrivebordet til å opprette en snarvei på Start-menyen

Åpne Filutforsker og kopier og lim inn følgende bane på filbaneraden:

• %userprofile%\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\
En skjerm viser Filutforsker der en nylig bane er valgt i rullegardinlisten for bane.

Dette er plasseringen av snarveiene på Start-menyen. Nå kan du kopiere og lime inn snarveien på skrivebordet på denne filplasseringen.

En skjerm viser Filutforsker åpen i mappen for programmer på Start-menyen.

Hvis Xbox-appen fortsatt er åpen, lukker du appen og starter den på nytt. De nye programmene vises nå i listen Legg til et spill fra PC-en.

Dette gjør du hvis et spill eller et program ikke har en snarvei på skrivebordet

Avhengig av hvor programmet er installert, finner du programmet enten i C:\Programs Files-mappen eller C:\Programs Files (x86)-mappen. Når du har funnet programmet, høyreklikker du filen og velger Opprett snarvei.

En skjerm viser Filutforsker, der hurtigmenyen er åpen for et eksempelprogram og Lag snarvei er valgt.

Når du har opprettet snarveien, kan du flytte den til Start-menyen med den samme fremgangsmåten som i delen Bruk en snarvei på skrivebordet til å opprette en snarvei på Start-menyen.