Spille Xbox 360-spill på Xbox One-konsollen

Video: Bakoverkompatibilitet for Xbox One

Se videoen Bakoverkompatibilitet for Xbox One. Obs!  Videoen er bare tilgjengelig på engelsk.

Bakoverkompatibilitet for Xbox One er her! Nå kan du spille et økende antall digitale og platebaserte Xbox 360-spill på Xbox One-konsollen.

Xbox 360-spill kjører i en emulator på Xbox One, noe som betyr at du kan bruke de fleste funksjonene fra begge systemene mens du spiller spill, for eksempel skjermbilder, sending og Spill-DVR.

Hvis du vil vise listen over Xbox 360-spill du kan spille på Xbox One, kan du gå til Xbox 360-katalogen.

Hvis du vil se om Xbox 360-spillene du eier er bakoverkompatible, kan du gå til Mine spill. Velg spillerbildet øverst til venstre på siden, logg på Microsoft-kontoen, velg Mine spill og bla deretter ned til Xbox 360. Hvis Bakoverkompatibelt vises under spillet, kan du spille det på Xbox One.

Og ikke glem å stemme på Xbox 360-spillene du har mest lyst til å spille på Xbox One.

Hvis du vil ha mer informasjon om bakoverkompatibilitet, kan du se Vanlige spørsmål om bakoverkompatibilitet for Xbox One.

På denne siden

Spille Xbox 360-spill på Xbox One

Hvis du vil spille Xbox 360-spill på Xbox One, må du først sjekke at det er støtte for spillet på Xbox One. Spill med støtte for bakoverkompatibilitet vises i Xbox 360-katalogen.

Sett deretter inn Xbox 360-platen i Xbox One-konsollen. Hvis du har et digitalt spill, ser du etter det i listen over spill under Klar til å installere. I begge tilfeller lastes spillet ned til konsollen. Når det gjelder platebaserte spill, må du ha platen for å kunne spille spillet.

Hvis du vil ha instruksjoner om hvordan du laster ned og installerer spill, kan du gå til Installere spill på Xbox One.

Obs!  Første gang du starter et Xbox 360-spill på Xbox One, må du logge på og laste ned Xbox 360-profilen.

Fortsette å spille et Xbox 360-spill som pågår, på Xbox One

Hvis du vil fortsette å spille et spill på Xbox One som du startet på Xbox 360, lagrer du det i nettskyen. Hvis du allerede bruker nettlagring, er du klar til å spille. Hvis det lagrede spillet bare er på Xbox 360, må du laste det opp til nettskyen.

Aktivere nettlagring på Xbox 360

Du må ha følgende for å kunne aktivere nettlagring:

• Et gjeldende Xbox Live Gold-abonnementet
  • Minst 514 MB ledig lagringsplass på konsollen

Følg deretter denne fremgangsmåten:

1. Gå til Settings, og velg deretter System.
  2. Velg Storage og deretter Cloud Saved Games.
  3. Velg Enable.
  4. Start spillet på Xbox 360-konsollen. Når du blir bedt om å velge en enhet for lagring av spillet, velger du Cloud Saved Games.
  5. Avslutt spillet, og la Xbox 360-konsollen være på lenge nok til at den får lastet opp det lagrede spillet.
  6. Start spillet på Xbox One-konsollen. Du fortsetter fra der du sluttet sist.

Følg denne fremgangsmåten for å bekrefte at det lagrede spillet er synkronisert med nettskyen:

1. Gå til Settings og velg System på Xbox 360-konsollen.
  2. Velg Storage, og velg deretter Cloud Saved Games.
  3. Velg spillet ditt.
    • Hvis det står "In sync", er det tilgjengelig for spilling på Xbox One.
    • Hvis spillet ikke er synkronisert, starter du spillet, lagrer fremdriften og avslutter det igjen.

Enkelte spill (for det meste arkadespill) lagrer spillfremdriften i profilen din i stedet for å opprette en lagringsfil. Selv om du ikke ser noen fil, overføres spillfremdriften når du bytter konsoll.

Pass på at du lagrer spillet ofte mens du spiller på Xbox One. Hvis du åpner en annen app eller et annet spill i fullskjerm uten å lagre, mister du fremdrift du ikke har lagret.

Kinect og tilbehør

Kinect og tilbehør som er laget for Xbox 360, samt spill som krever dette tilbehøret, er ikke kompatible med Xbox One-konsoller. Dette betyr at ratt, styrespaker for kampspill og annet tilbehør ikke fungerer med Xbox 360-spill på Xbox One-konsollen.

Obs!  Xbox 360-spill som bruker Xbox 360 Kinect, fungerer ikke med Xbox One Kinect.

Bruke Xbox 360-guiden på Xbox One

Når du spiller Xbox 360-spillet på Xbox One, får du tilgang til Xbox 360-guiden ved å trykke samtidig på knappene Vis  ogMeny  på Xbox One-kontrolleren.

Obs!  Enkelte spill bruker disse knappene uavhengig for separate funksjoner. Vær oppmerksom på uventede handlinger hvis du trykker på en av knappene før den andre.

Tips!  Når det vises et Xbox 360-varsel på skjermen, trykker og holder du samtidig knappene Vis  og Meny  for å reagere på det.

Spille et Xbox 360-spill med venner på Xbox One

Når du spiller et Xbox 360-spill på Xbox One, kan du starte en partychat ved å bruke enten Xbox One-partychat eller Xbox 360-partychat i spillet.

Xbox 360- til Xbox One-partychat

Du kan starte en Xbox One-partychat med venner som også spiller på Xbox One, ved å dobbelttrykke Xbox-knappen  og deretter velge Partyer.

Partyer-ruten vises til venstre på skjermen, der alternativet Start et party er uthevet.

Xbox 360- til Xbox 360-partychat

Hvis du vil starte et party med venner som bruker en Xbox 360, går du til Xbox 360-guiden mens du er i Xbox 360-spillet (trykk samtidig på knappene Vis og Meny  ). Velg deretter Party, Invite Players to Party og Select the friends you want to play with.

Det sendes en invitasjon til vennen din. Når vennen din godtar den, blir dere begge automatisk med i partyet.

Spille et Xbox 360-flerspillerspill på Xbox One

Hvis et spill har støtte for flere spillere på samme konsoll, kan du legge til en andre spiller i spillet, slik du ellers hadde gjort i et spill på Xbox 360.

Obs!  Kontroller at begge spillerne også er logget på Xbox One.

Hvis det oppstår problemer når du spiller i Xbox 360-partyer eller flerspillerspill, kan du prøve løsningen for flerspilling for Xbox One.

Xbox 360-prestasjoner

Hvis du oppnådde prestasjoner på Xbox 360, har du dem fortsatt når du spiller på Xbox One.

Du kan vise Xbox 360-spillprestasjonene på følgende måter:

• Bruke funksjonen for prestasjoner i Xbox 360-spillet
  • Velge Achievements fra Xbox 360-guiden
  • Vise dem i fullskjermmodus fra appen Xbox One-prestasjoner

Obs!  Sidestilling av prestasjoner er ikke tilgjengelig for Xbox 360-spill.