Forstå betaversjoner, demoer og prøveversjoner på Xbox One

I tillegg til å selge fullstendige spill gir Xbox Live deg også ulike måter å prøve et spill på før du kjøper det. De vanligste måtene er betaversjoner, demoer og prøveversjoner. Selv om detaljene varierer fra spill til spill, hjelper svarene på de vanlige spørsmålene under deg å forstå forskjellene og fellestrekkene mellom disse ulike tilbudene.

På denne siden

Hva er en beta (eller alfa)?

Betaer og alfaer er tidlige, ufullstendige versjoner av et spill. Fra tid til annen kan det være at en utgiver velger å slippe en alfa eller beta via Xbox Live for å få hjelp fra publikum til å teste spillet. Vanlige eksempler på dette er flerspillerbetaer, der tusenvis av spillere kan stressteste spillservere under faktisk bruk. Hjelp med en bestemt betaversjon får du fra spillets utgiver.

Hva er en demo?

En demo er en begrenset versjon av et spill som interesserte spillere kan prøve før de kjøper. Demoer gir normalt bare tilgang til en liten del av spillet – vanligvis bare noen få nivåer eller funksjoner.

Hva er en prøveversjon?

Prøveversjoner er fullversjoner av spill, men med begrensninger for spillere som ikke har kjøpt det ennå. Til forskjell fra en demo, som kanskje bare har ett eller to nivåer, er en prøveversjon et komplett spill, men det er bare spillbart et par timer før du må kjøpe det. Hvis du velger å kjøpe, låser prøveversjonen opp hele spillet, slik at du slipper å laste det ned på nytt.

Hvordan får jeg tak i en beta, demo eller prøveversjon?

Betaer, demoer og prøveversjoner er tilgjengelige for allmenheten i Xbox Store på konsollen din, akkurat som vanlige spill. Noen spill, spesielt betaer, er ikke offentlig tilgjengelige og kan kreve en bestemt kode for å få tilgang. Andre er kanskje bare tilgjengelige gjennom spesialtilbud som EA Access. Kontakt spillutgiveren for å få detaljer om hvordan du får tilgang til spillet deres.

Kan jeg få prestasjoner i en prøveversjon?

Kanskje. Det er opp til hver enkelt spillutgiver å avgjøre om de tilbyr prestasjoner i en prøveversjon.

Jeg fikk prestasjoner i en prøveversjon. Mister jeg dem hvis jeg ikke kjøper det endelige spillet?

Nei. Prestasjoner du har fått, blir en permanent del av Xbox Live-profilen din.

Jeg brukte opp all tiden i prøveversjonen. Kan dere gi meg mer tid?

Nei, vi kan ikke legge til tid i en prøveversjon. Verken kundestøtte for Xbox eller spillutgiveren kan justere dette.

Jeg fikk ikke så mange timer ut av prøveversjonen som jeg trodde jeg skulle få. Hva skjedde?

Nedtellingen i en prøveversjon er basert på hvor mange timer spillet kjører på konsollen, selv om du ikke faktisk spiller. Når du setter spillet på pause eller lar det kjøre i bakgrunnen mens du bruker en annen app, blir ikke nedtellingen stanset. Avslutt spillet før du gjør noe annet for å sikre at du får mest mulig ut av prøveversjonene dine. Slik gjør du det:

1. Trykk Xbox-knappen  på kontrolleren for å gå tilbake til Hjem-skjermen.
  2. Merk flisen for spillet.
  3. Trykk menyknappen  på kontrolleren.
  4. Velg Avslutt.