Få mest mulig ut av Gears of War 4 for Windows 10

Oversikt

Du kan spille Gears of War 4 for Windows 10 i 4K-oppløsning. Hvis du har maskinvaren som støtter det, kan du finjustere opplevelsen slik at du får mest mulig ut av spillet. Her er noen tips og triks du kan følge.

Tilgjengelig minne: RAM og VRAM

Minnet på Windows 10-enheten deles mellom all programvare og alle apper som kjører. Du får den best mulige opplevelsen ved å lukke alle andre programmer før du kjører Gears of War 4 i Windows 10.

Obs!  Du kan sjekke minnet på enheten ved å åpne Oppgavebehandling: Høyreklikk Windows-ikonet, og velg Oppgavebehandling, Ytelse og deretter Minne.

Hvis du ikke vet hvilken GPU (grafikkprosessor) eller hvor mye VRAM (skjermminne) du har, kan du sjekke det slik:

1. Gå til Start > Innstillinger > System.
  2. Rull til bunnen i Skjerm-fanen, og velg Avanserte skjerminnstillinger.
  3. Rull til bunnen, og velg Egenskaper for skjermkort. Navnet på GPU-en vises under Korttype, og VRAM vises ved Dedikert skjermminne.

GPU-merket, mengden VRAM totalt og opprinnelig skjermoppløsning vises også i nedre høyre hjørne på menyen for videoalternativer i spillet.

Se Finne ut om et spill fungerer på Windows 10-enheten din hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du sjekker enheten din.

Inndataforsinkelse

Gears of War 4 bruker råinndata fra mus uten utjevning eller akselerasjon. Hvis du opplever at inndataene i spillet går tregt, kan du prøve følgende tips for å redusere inndataforsinkelsen:

• Velg modusen for spill/spilling hvis skjermen støtter den.

• Angi så høy skjermoppdateringsfrekvens (Hz) som mulig.

• Deaktiver alle alternativer for etterbehandling på skjermen (se i brukerveiledningen for skjermen).

• Pass på at du bruker en av følgende kabler:

• DisplayPort

• HDMI 1.4 (eller nyere)

• DVI

• Angi Off for alternativet for v-sync i spillalternativene (Options > Video).

• Reduser standardinnstillingene i spillet (Options > Video).

Skjermoppløsninger

Slik sjekker og endrer du skjermoppløsningen på datamaskinen:

1. Høyreklikk skrivebordet, og velg Skjerminnstillinger.
  2. Velg Avanserte skjerminnstillinger.
  3. Velg innstillingen Anbefales.

Slik sjekker og endrer du skjermoppløsningen i Gears of War 4:

• Gå til Options > Video > Scaled Resolution fra hovedmenyen.

• Reduser oppløsningen for å forbedre ytelsen på bekostning av visuell kvalitet.

• Øk oppløsningen for å forbedre visuell kvalitet på bekostning av ytelse.

Du trenger følgende kabler for å oppnå opprinnelig 4K-oppløsning:

• 3840 x 2160 ved 30 Hz – minst HDMI 1.4 eller DisplayPort 1.2a

• 3840 x 2160 ved 60 Hz – DisplayPort 1.2a eller HDMI 2.0

Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du oppnår 4K-oppløsning, kan du gå til et av følgende nettsteder:

Obs!  4K-oppløsning er svært krevende for GPU-en siden den er fire ganger større enn standard 1080p. Vi anbefaler at du bare velger 4K-oppløsning eller høyere hvis GPU-en støtter den.

Lydenheter

Hvis du får problemer med lydenheten, kan du prøve å bytte til en enhet med støtte for en samplingsfrekvens på minst 44,1 kHz.

Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du kan forbedre spillytelsen til datamaskinen, kan du gå til Forbedre datamaskinens spillytelse.

Ytelsestest

Ytelsestesten er utformet for å vise omfattende kamper, slik at du kan se hvordan ytelsen til spillet er på enheten din. Avhengig av resultatene kan det være aktuelt å endre skjerminnstillingene for å oppnå bedre ytelse overalt i spillet.

Du får tilgang til ytelsestesten i spillet ved å gå til Benchmark fra hovedmenyen.

Hvis du mener at du får lavere ytelse enn forventet, eller hvis du legger merke til et mønster av høyere og lavere bildefrekvenser, sjekker du Xbox-appen for å bekrefte at du ikke har bakgrunnsopptak aktivert:

1. Gå til Start, og velg Xbox-app.

2. Velg Innstillinger.

3. Velg Spill-DVR-fanen.

4. Angi Av for Bakgrunnsopptak.

Velge riktige innstillinger

Gears of War 4 for Windows 10 har innebygd støtte for 4K-oppløsning og høyere på PC-er. Dette betyr at teksturalternativene Ultra på menyen for skjermalternativer omfatter teksturer med høy oppløsning.

Her er enkelte anbefalinger for teksturinnstillinger:

• Hvis skjermkortet har 6 GB eller mer VRAM, anbefaler vi at du bruker innstillingene Ultra.

• Hvis skjermkortet har 4 GB VRAM, anbefaler vi at du bruker innstillingene High.

• Hvis skjermkortet har 2 GB VRAM, anbefaler vi at du bruker innstillingene Medium.

• Hvis skjermkortet har 1 GB VRAM, anbefaler vi at du bruker innstillingene Low.

Du kan sjekke hvor mye VRAM enheten har, ved å se delen Tilgjengelig minne: RAM og VRAM ovenfor.

Du kan se hvor mye VRAM som brukes i spillet, ved å gå til Options > Video og endre innstillingen Show Stats til All. Brukt og ledig VRAM vises i nedre høyre hjørne i spillet. Hvis det første tallet (brukt VRAM) ikke er nært eller større enn det andre tallet (ledig VRAM), kan du trygt øke enkelte teksturinnstillinger. Du kan bruke ulike teksturinnstillinger for å få en visuell balanse du er fornøyd med, samtidig som du beholder høy ytelse.

Første gang du laster inn spillet, konfigureres det automatisk med innstillingene Recommended. Hvis du vil gjenkjenne maskinvaren på nytt når som helst, åpner du ganske enkelt Filutforsker og går til følgende plassering:

%localappdata%/Packages/Microsoft.SpartaUWP_8wekyb3d8bbwe/LocalState/GearGame/Saved/Config/UWP

Deretter sletter du filen GameUserSettings.ini.