Utestengning og håndhevelse for Halo 4

Oversikt

Nettbaserte spill er best når alle spiller fair og respekterer andre spillere. På samme måte som mange andre nettbasert spill kan Halo 4 håndheve overholdelse av fair play ved hjelp av spillspesifikke utestengninger.

På denne siden

Hva er en utestengning?

En utestengning hindrer at en Xbox Live-profil bruker nettbaserte funksjoner for Halo 4. Utestengninger er spesifikke for en spillerprofil. Hvis man endrer en utestengt spillers gamertag, oppheves likevel ikke utestengningen. Utestengte spillere får en melding med begrunnelsen for utestengningen når de forsøker å bruke bestemte funksjoner i spillet.

Obs! En spiller kan bli utestengt fra Halo 4 uavhengig av andre håndhevelseshandlinger for Xbox Live. En bruker kan bli utestengt fra dette spillet, men kan fortsatt bruke Xbox Live og spille andre nettbaserte spill.

Hva skal til for å bli utestengt?

Generelt sett utestenges spillere for gjentatt støtende oppførsel, juks eller uærlig spill. Spillere kan også bli utestengt for å bruke innhold (lagringer, kartpakker og så videre) som er lisensiert til en utestengt profil.

Halo 4 bruker et automatisk utestengningssystem som samler opp ulike ulovligheter før en utestengning trer i kraft. Systemet ser etter mønstre som kan skje tilfeldigvis, og inkluderer unntak for ufarlige hendelser, for eksempel mislykkede tilkoblinger eller begrensede spillferdigheter.

Eksempler på uakseptabel oppførsel inkluderer:

• Brudd på Xbox Lives vilkår for bruk
  • Brudd på Xbox Lives regler for god oppførsel
  • Juks eller "griefing" (ødelegge spillopplevelsen til andre spillere med overlegg)
  • Manipulere nettverksytelsen for å forbedre din egen ytelse eller redusere andre spilleres ytelse
  • Forbedring av ferdighet, EXP eller kreditt, hyppig avlogging, være inaktiv i spill og annen usosial og usportslig oppførsel
  • Å gi deg ut for å være ansatt hos 343 Studios eller Microsoft i Xbox Live
  • Spille med en hacket eller manipulert konsoll eller profil

Hvordan kan jeg finne ut om jeg har blitt utestengt?

En melding forklarer detaljene rundt utestengningen, og denne meldingen vises når du forsøker å bruke nettbaserte funksjoner i Halo 4.

Spillere som har blitt utestengt på grunn av hacking eller manipulering, får en tilkoblingsfeil når de forsøker å bruke nettbaserte funksjoner.

Hva skjer hvis jeg har blitt utestengt?

De fleste utestengninger skjer på grunn av uakseptabel oppførsel eller upassende innhold, for eksempel støtende spilleremblemer. Ved første regelbrudd får spilleren en midlertidig utestengning som gjelder bruk av den aktuelle funksjonen. Påfølgende regelbrudd fører til ytterligere en midlertidig utestenging eller permanent utestengning.

Utestengte spillere har begrenset tilgang til spillet, basert på vilkårene i utestengningen. Utestengninger for hacking eller bruk av en manipulert konsoll blokkerer tilgang til alle nettbaserte funksjoner i spillet. Disse utestengningene er alltid permanente.

Det finnes mange funksjoner i spillet som fortsatt er tilgjengelige for utestengte spillere:

• Enkeltspillerspill
  • Tilpassede spill for flere spillere (men i ekstreme tilfeller kan disse også være blokkerte)
  • Kartkort og nedlastbart innhold for War Games

Kan jeg bli utestengt hvis noen andre bruker profilen eller konsollen min?

Ja. Det er ditt ansvar å beskytte kontoinformasjonen og ikke dele den med andre som kan misbruke den. 343 Studios er ikke ansvarlig for å finne ut hvem som spiller med kontoen din, og hvis gamertagen din blir tatt i juks eller usportslig oppførsel, blir den utestengt.

Kan utestengningen bli opphevet?

Nei. Det går ikke an å anke en utestengning. Utestengninger gjelder for den angitte tidsperioden. Hvis du vil ha optimal status for rettigheter til nettbaserte spill, bør du umiddelbart stoppe usosial oppførsel og vente til utestengningsperioden er over.