Feilsøking Halo 5: Forge på Windows 10

Hvis du har vanskeligheter med å spille Halo 5: Forge på Windows 10, her er måter å rette de mest sannsynlige feilene. Hvis problemet ditt ikke er beskrevet her, se Halo 5: Forge på Windows 10 vanlige spørsmål for svar på vanlige spørsmål.

CPU-en din er under minstespesifikasjonene

Når du starter Halo 5: Forge, ser du en av følgende feilkoder:

0x80000001
  • Dette betyr at CPU-en din er under minstespesifikasjonene for å kjøre Halo 5: Forge, og du kan oppleve dårlig ytelse eller stabilitet når du kjører dette spillet.
  • Kontroller at din CPU støtter SSE 4.1. Hvis du vil har mer informasjon om dette, kan du gå til CPU-produsentens webområde eller kontakte deres kundestøtte.
0x80000002
  • Dette betyr at CPU-en din er under minstespesifikasjonene for å kjøre Halo 5: Forge, og du kan oppleve dårlig ytelse eller stabilitet når du kjører dette spillet.
  • Kontroller at din CPU er minst en Intel Core i5 med 2,3Ghz eller tilsvarende AMD.

Løsning

For å kontrollere at din CPU støtter SSE 4.1, følg denne fremgangsmåten:

1. Gå til Start, velg Innstillinger, og velg deretter System.
  2. Velg Om.
  3. Rull nedover listen med spesifikasjoner til Prosessor, og finn CPU-en for din PC.
  4. Sammenlign dette med minimumskravene for å kjøre Halo 5: Forge, og kontroller at du oppfyller eller overskrider dem.

Antall kjerner i CPU-en din er under minstespesifikasjonene

Når du starter Halo 5: Forge, ser du følgende feilkode:

0x80000003
  • Dette betyr at CPU-en din har færre kjerner enn minstespesifikasjonene for å kjøre Halo 5: Forge, og du kan oppleve dårlig ytelse eller stabilitet når du kjører dette spillet.
  • Kontroller at din CPU har minst 4 fysiske kjerner.

Løsning

For å sikre at din CPU er over minstespesifikasjonene for Halo 5: Forge, følg denne fremgangsmåten:

1. Trykk Ctrl+ Shift+ Esc for å åpne Oppgavebehandling.
  2. Klikk kategorien Ytelse.
  3. Finn antallet fysiske kjerner som står ved siden av Kjerner.
  4. Sammenlign dette med minimumskravene for å kjøre Halo 5: Forge, og kontroller at du oppfyller eller overskrider dem.

VRAM-en din er under minstespesifikasjonene

Når du starter Halo 5: Forge, ser du følgende feilkode:

0x80000011
  • Dette betyr at mengden video-RAM (VRAM) som er tilgjengelig på datamaskinens GPU ikke tilfredsstiller minstekravet.
  • Kontroller at videokortet ditt (GPU) har minst 2GB video-RAM.

Løsning

For å finne ut hvor mye video-RAM GPU-en din har, følg denne fremgangsmåten:

1. Gå til Start, velg Innstillinger, og velg deretter System.
  2. Rull til bunnen i Skjerm-fanen, og velg Avanserte skjerminnstillinger.
  3. Rull til bunnen, og velg Egenskaper for skjermkort. Kategorien Adapter viser mengden VRAM du har som Dedikert skjermminne.
  4. Sammenlign dette med minimumskravene for å kjøre Halo 5: Forge, og kontroller at du oppfyller eller overskrider dem.

Grafikkortdriveren din er ikke kompatibel

Når du starter Halo 5: Forge, ser du følgende feilkode:

0x80000012

Løsning

Hvis du vil løse dette problemet, må du oppgradere GPU-driveren din ved å gå til din GPU-produsents nettsted og oppdatere til siste tilgjengelige enhetsdriver. Slik sjekker du hvilket GPU-kort du har:

1. Gå til Start, velg Innstillinger, og velg deretter System.
  2. Rull til bunnen i Skjerm-fanen, og velg Avanserte skjerminnstillinger.
  3. Rull til bunnen, og velg Egenskaper for skjermkort. Kategorien Adapter vil vise navnet på GPU-en, og Tilordnet minne vil vise Adaptertypen.
  4. Når du identifiserer produsenten av grafikkortet, går du til nettstedet deres og oppdaterer enhetsdriveren.

GPU-en din er ikke kompatibel

Når du starter Halo 5: Forge, ser du følgende feilkode:

0x0000013
  • Dette betyr at en ikke kompatibel GPU er funnet.
  • Kontroller at GPU-en din kan kjøre Direct X12 og ikke bruker SLI eller Crossfire.

Løsning

Hvis du vil løse dette problemet, må du oppgradere eller rekonfigurere GPU-en din. Slik sjekker du hvilket GPU-kort du har:

1. Gå til Start, velg Innstillinger, og velg deretter System.
  2. Rull til bunnen i Skjerm-fanen, og velg Avanserte skjerminnstillinger.
  3. Rull til bunnen, og velg Egenskaper for skjermkort. Kategorien Adapter vil vise navnet på GPU-en, og Tilordnet minne vil vise Adaptertypen.
  4. Så snart du har funnet produsenten av grafikkortet ditt, gå til nettstedet deres for å se om din spesifikke GPU støtter Direct X12.

Enheten din har ikke tilstrekkelig RAM

Når du starter Halo 5: Forge, ser du følgende feilkode:

0x80000021
  • Dette betyr at system-RAM på PC-en din er under minstespesifikasjonene for å kjøre, og du kan oppleve dårlig ytelse eller stabilitet når du kjører dette spillet.
  • Kontroller at PC-en din har minst 8GB RAM eller mer.

Løsning

For å sikre at PC-en din tilfredsstiller minstespesifikasjonene, følg denne fremgangsmåten:

1. Gå til Start, velg Innstillinger, og velg deretter System.
  2. Velg Om.
  3. Rull nedover listen med spesifikasjoner til Installert RAM, og finn hvor mye RAM PC-en din har.
  4. Sammenlign dette med minimumskravene for å kjøre Halo 5: Forge, og kontroller at du oppfyller eller overskrider dem.