Vanlige spørsmål om Microsoft Casual Games

Denne siden inneholder svar på vanlige spørsmål om Microsoft Casual Games-spill i Windows 10 eller Windows 8.1. Denne informasjonen gjelder følgende spill:

• Microsoft Solitaire Collection
  • Microsoft Bingo
  • Microsoft Jigsaw
  • Microsoft Mahjong
  • Microsoft Minesweeper
  • Microsoft Sudoku
  • Ultimate Word Games
  • Wordament

Vanlige spørsmål

Jeg blir stadig bedt om å bytte til en Microsoft-konto, eller om å oppdatere Xbox Live-informasjonen min. Hva betyr det?

Du må ha en Microsoft-konto, slik at spillet kan lagre fremdriftsdataene dine på nettet. Microsoft-kontoen gir deg automatisk en Xbox Live-konto der spilldataene lagres.

Jeg har problemer med å spille spillet. Hvordan løser jeg problemet?

Hvis du har problemer med å spille spillet, kan du prøve løsningene nedenfor.

Løsning 1: Kontroller statusen for Xbox Live-tjenesten.

Hvis det vises noen varsler her, venter du til tjenesten er oppe og går, og deretter prøver du på nytt:

Xbox Live kjernetjenester: oppe og går
2017-09-23T08:33:29.2127098+00:00

Løsning 2: Start PC-en eller nettbrettet på nytt.

Obs! Før du starter på nytt, må du lagre arbeidet ditt og lukke alle åpne apper.

Hvis det er et På/av-ikon på startskjermen, velger du det og deretter Start på nytt. Ellers gjør du følgende:

1. Sveip inn fra høyre kant av skjermen, og velg deretter Innstillinger. (Hvis du bruker mus, peker du på nedre høyre hjørne av skjermen, flytter musepekeren oppover og velger deretter Innstillinger.)
  2. Velg På/av og deretter Start på nytt.

Løsning 3: Se etter enhetsoppdateringer.

Windows 10

Hvis du bruker automatisk oppdatering, trenger du ikke å se etter viktige og anbefalte oppdateringer. Windows Update ser etter disse oppdateringene og installerer dem når de er klare.

Hvis du ikke bruker automatisk oppdatering, bør du se etter oppdateringer selv minst én gang i uken. Vi utgir vanligvis viktige oppdateringer én gang i måneden. Oppdateringer kan imidlertid utgis når som helst.

Uansett hvilke innstillinger du har, er det noen oppdateringer som ikke installeres automatisk. Disse omfatter valgfrie oppdateringer og oppdateringer som krever at du godtar nye vilkår for bruk. Når disse oppdateringene er tilgjengelige, gir Windows Update beskjed om at de er klare til å bli installert.

1. Velg startknappen. Skriv inn Update i søkeboksen, og velg deretter Windows Update i resultatlisten.
  2. Velg Se etter oppdateringer i venstre rute, og vent mens Windows ser etter de nyeste oppdateringene for datamaskinen din.
  3. Hvis det blir funnet noen oppdateringer, velger du Installer oppdateringer.

Obs! Det kan hende at du må starte enheten på nytt for å fullføre installasjonen av enkelte oppdateringer. Lagre og lukk alle filene og appene før du starter på nytt, slik at du ikke mister noe.

Windows 8.1

Følg denne fremgangsmåten for å se etter oppdateringer:

1. Åpne Windows Update ved å sveipe inn fra høyre kant av skjermen (eller, hvis du bruker mus, ved å peke på nedre høyre hjørne av skjermen og flytte musepekeren oppover), velge Innstillinger, velge Endre PC-innstillinger og deretter velge Oppdater og gjenopprett.
  2. Velg Sjekk nå, og vent mens Windows ser etter de nyeste oppdateringene for enheten din.
  3. Hvis det blir funnet oppdateringer, velger du Installer oppdateringer.
  4. Les og godta lisensvilkårene, og velg deretter Fullfør hvis det er nødvendig.

Obs! Det kan hende at du må starte enheten på nytt for å fullføre installasjonen av enkelte oppdateringer. Lagre og lukk alle filene og appene før du starter på nytt, slik at du ikke mister noe.

Hvis problemet ikke løses ved at du oppdaterer Windows, ser du etter spilloppdateringer.

Løsning 4: Se etter spilloppdateringer.

Slik finner du ut om du kjører den nyeste versjonen av spillet.

Windows 10

1. Åpne Store, og logg på med kontoen du bruker til å spille spillet.
  2. Skriv inn navnet på spillet i søkeboksen. Skriv for eksempel inn Microsoft Solitaire Collection i søkeboksen.
  3. Hvis du har den nyeste versjonen, vises Åpne på knappen på siden med spilldetaljer. Hvis Oppdater vises på den, velger du den for å oppdatere spillet.

Alternativt kan du velge kontoikonet i Store (til venstre for søkeboksen) og deretter velge Nedlastinger og oppdateringer for å se om en oppdatering er tilgjengelig for spillet.

Windows 8.1

1. Åpne Store, og logg på med kontoen du bruker til å spille spillet.
  2. Flytt musen helt til høyre på skjermen, eller sveip inn fra høyre for å vise perlemenyen.
  3. Velg Innstillinger.
  1. Velg App-oppdateringer.
  1. Velg Se etter oppdateringer på skjermen App-oppdateringer.

Hvis problemet ikke løses ved at du oppdaterer spillet, avinstallerer du spillet og installerer det på nytt.

Løsning 5: Avinstaller spillet, og installer det på nytt.

Obs! Hvis du vanligvis ikke er pålogget mens du spiller, slettes alle spillagringene dine og fremgangen din når du avinstallerer appen. Hvis du imidlertid logger på spillet før du avinstallerer, lagres dataene dine på nettet, og eventuelle lagrede spill går ikke tapt når du avinstallerer spillet og installerer det på nytt. Du kan begynne å spille igjen fra der du stoppet, i det spillet du for øyeblikket spiller.

1. På startskjermen sveiper du inn fra høyre kant (eller hvis du bruker mus, peker du på nedre høyre hjørne av skjermen og flytter musepekeren oppover), velger Søk og skriver inn navnet på spillet i søkeboksen. Skriv for eksempel inn Microsoft Solitaire Collection i søkeboksen.
  2. Trykk og hold (eller høyreklikk på) appflisen, og velg deretter Avinstaller.
  3. Start enheten på nytt.
  4. Trykk på Windows-tasten+R.
  5. Skriv inn wsreset.exe i Åpne-boksen, og trykk deretter på ENTER. Windows Store åpnes, slik at du kan installere spillet på nytt.

Løsning 6: Kontroller at brannmuren/antivirusprogramvaren ikke blokkerer appen.

Når det gjelder Windows Firewall i Windows 10 eller Windows 8.1, kan du se Beskytte PC-en mot virus.

Fremgangsmåten for å oppheve blokkeringen av spillet (eller andre apper som må ha tilgang til Xbox Live) varierer avhengig av antivirus- eller brannmurprogramvaren du bruker. Se i dokumentasjonen for antivirus- eller brannmurprogramvaren for å åpne innstillingene og kontrollere at programvaren ikke blokkerer appen. Hvis antivirusprogrammet eller brannmuren har en "hviteliste" for apper, kontrollerer du at de Xbox Live-aktiverte spillene dine er i denne listen.

Feilsøkingsverktøy

Hvis du vil ha mer hjelp til å feilsøke problemer med et Microsoft Casual Games-spill, kan du se Kjøre feilsøking for Windows-apper.

Hva gjør jeg hvis jeg har problemer en daglig utfordring?

Alle daglige utfordringer er testet og kan garantert løses, men av og til kan selv drevne spillere stå fast. Gå til delen Hvor finner jeg Casual Games-fellesskapet? nedenfor hvis du vil ha informasjon om hvordan du finner fellesskapet for spillet du spiller.

Når jeg starter spillet, kan jeg ikke logge på Xbox Live. Gjør det noe?

Ja. Dette gjør at du ikke får tilgang til prestasjoner, spillfremgang og andre spilldata. Alle disse dataene er lagret på nettet på Xbox Live-kontoen din, og hvis du ikke kan logge på Xbox gjennom spillet, kan du ikke lagre prestasjonene og spillfremgangen. Se Koble til Xbox Live fra en PC hvis du vil se feilsøkingstrinn.

Må jeg være online eller koblet til Internett for å kunne spille?

Hvis du har tenkt å være et sted uten nettdekning, for eksempel på en lang flytur eller seiltur, kan du klargjøre Windows 10-enheten slik at du kan spille i frakoblet modus.

Hvis du vil ha informasjon om hvordan du konfigurerer Windows 10-enheten for spilling i frakoblet modus, kan du gå til Spille spill frakoblet i Windows 10 ved å bruke frakoblet modus.

Obs! Microsoft Bingo krever at du er koblet til nettet. Du kan ikke spille dette spillet i frakoblet modus.

Hvis du spiller i frakoblet modus, er ikke alle funksjonene, for eksempel funksjonen for å kjøpe artikler fra Windows Store, tilgjengelige. I tillegg er eventuelle ledertavler utilgjengelige mens du er frakoblet.

Hvis du oppnår prestasjoner mens du spiller i frakoblet modus, synkroniseres de til kontoen neste gang du logger på Xbox Live på enheten. Den lagrede spillfremgangen synkroniseres også når du logger på Xbox Live.

Jeg får problemer når jeg skal kjøpe elementer fra Windows Store. Hva gjør jeg?

Gå til kundestøttesiden Windows Store og apper. Denne siden hjelper deg med vanlige Store-problemer og inneholder alternativer for å be om hjelp.

Hvor finner jeg Casual Games-fellesskapet?

Hvis du fortsatt har problemer med å spille spillet, kan du gå til fellesskapssiden for spillet og stille spørsmål og få ytterligere støtte fra Microsoft Casual Games-teamet. Du finner siden for spillet nedenfor: