Vanlige spørsmål om Microsoft Solitaire Collection

På denne siden finner du svar på vanlige spørsmål om Microsoft Solitaire Collection i Windows 10 eller Windows 8.1.

Jeg blir stadig bedt om å bytte til en Microsoft-konto, eller om å oppdatere Xbox Live-informasjonen min. Hva betyr det?

Du trenger en Microsoft-konto slik at Microsoft Solitaire kan lagre fremdriften din i spillet til skyen. Microsoft-kontoen gir deg automatisk en Xbox Live-konto der spilldataene lagres.

Jeg har problemer med å spille Microsoft Solitaire Collection. Hvordan løser jeg det?

Prøv følgende løsninger:

Løsning 1: Kontroller statusen for Xbox Live-tjenesten

Hvis det vises noen varsler her, venter du til tjenesten er oppe og går, og deretter prøver du på nytt:

Løsning 2: Start PC-en/nettbrettet på nytt

Obs!  Før du starter på nytt, må du lagre arbeidet ditt og lukke alle apper som er åpne.

Hvis det er et På/av-ikon på startskjermen, trykker eller klikker du det og velger Start på nytt. Ellers gjør du følgende:

1. Sveip inn fra høyre kant av skjermen, og velg deretter Innstillinger. (Hvis du bruker mus, peker du nederst til høyre på skjermen, flytter musepekeren oppover og klikker Innstillinger.)
  2. Velg På/av og deretter Start på nytt.

Løsning 3: Se etter oppdateringer

Windows 10

Hvis du bruker automatisk oppdatering, trenger du ikke å se etter viktige og anbefalte oppdateringer. Windows Update ser etter disse oppdateringene og installerer dem når de er klare.

Hvis du ikke bruker automatisk oppdatering, bør du se etter oppdateringer selv minst én gang i uken. Vi slipper vanligvis viktige oppdateringer én gang i måneden. Oppdateringer kan imidlertid slippes når som helst.

Uansett hvilke innstillinger du har, er det noen oppdateringer som ikke installeres automatisk. Disse omfatter valgfrie oppdateringer og oppdateringer som krever at du godtar nye vilkår for bruk. Når disse oppdateringene er tilgjengelige, gir Windows Update beskjed om at de er klare til å bli installert.

1. Åpne Windows Update ved å sveipe inn fra høyre kant av skjermen (eller hvis du bruker mus, ved å peke nederst i høyre hjørne på skjermen og flytte musepekeren oppover), velge Innstillinger, velge Endre PC-innstillinger og deretter velge Oppdater og gjenopprett.
  2. Velg Sjekk nå, og vent mens Windows ser etter de nyeste oppdateringene for enheten din.
  3. Hvis det blir funnet oppdateringer, velger du Installer oppdateringer.
  4. Les og godta lisensvilkårene, og velg deretter Fullfør hvis det er nødvendig.
    Obs!  Det kan hende at du må starte enheten på nytt for å fullføre installasjonen av enkelte oppdateringer. Lagre og lukk alle filene og appene før du starter på nytt slik at du ikke mister noe.

Windows 8.1

Følg denne fremgangsmåten for å se etter Windows-oppdateringer:

1. Klikk Start-knappen. Skriv inn Update i søkeboksen, og velg deretter Windows Update i resultatlisten.
  2. Velg Se etter oppdateringer i venstre rute, og vent mens Windows ser etter de nyeste oppdateringene for datamaskinen din.
  3. Hvis det blir funnet noen oppdateringer, velger du Installer oppdateringer.

Hvis det å oppdatere Windows ikke løste problemet, avinstallerer du Microsoft Solitaire Collection og installerer den på nytt.

Løsning 4: Avinstaller og installer Microsoft Solitaire Collection på nytt

Obs!  Hvis du vanligvis ikke logger på Solitaire, slettes alle spillene dine og fremgangen din når du avinstallerer appen. Hvis du imidlertid logger på Solitaire før du avinstallerer, lagres alle dataene dine på nettet, og eventuelle lagrede spill går ikke tapt når du avinstallerer Microsoft Solitaire Collection eller installerer den på nytt. Du kan begynne å spille igjen fra der du stoppet, i det spillet du for øyeblikket spiller.

1. På startskjermen sveiper du inn fra høyre kant (eller hvis du bruker mus, peker du nederst til høyre på skjermen og flytter musepekeren oppover), velger Søk og skriver inn Microsoft Solitaire Collection i søkeboksen.
  2. Trykk og hold (eller høyreklikk) appflisen, og velg deretter Avinstaller.
  3. Start enheten på nytt.
  4. Trykk Windows-tasten + R.
  5. Skriv inn wsreset.exe i Åpne-boksen, og trykk deretter ENTER. Windows Store åpnes slik at du kan installere Microsoft Solitaire Collection på nytt.

Løsning 5: Kontroller at brannmuren/antivirusprogrammet ikke blokkerer appen

Se Windows-brannmuren fra start til slutt for Windows-brannmur i Windows 10 eller Windows 8.1.

Fremgangsmåten for å oppheve blokkeringen av Microsoft Solitaire Collection-spillet (eller andre apper som har tilgang til Xbox Live) varierer avhengig av antivirus- eller brannmurprogramvaren du bruker. Se i dokumentasjonen for antivirus- eller brannmurprogramvaren for å åpne innstillingene og kontrollere at programvaren ikke blokkerer appen. Hvis antivirusprogrammet eller brannmuren har en "hviteliste" for apper, må du kontrollere at de Xbox Live-aktiverte spillene dine er på denne listen.

Feilsøkingsverktøy

Hvis du trenger mer hjelp med å feilsøke problemer med Microsoft Solitaire Collection, kan du prøve følgende elektroniske verktøy:

For Windows 10: Kjøre feilsøkingsprogrammet for Windows-apper

For Windows 8.1: Feilsøke problemer med en app

Når jeg starter spillet, kan jeg ikke logge på Xbox Live. Gjør det noe?

Dette vil hindre deg fra å få tilgang til prestasjoner, spillforløp og andre spilldata. Alle disse dataene er lagret i skyen på Xbox Live-kontoen din, og hvis du ikke kan logge på Xbox gjennom spillet, kan du ikke lagre prestasjonene og spillforløpet. Se Koble til Xbox Live fra en PC for fremgangsmåter for feilsøking.

Jeg får problemer når jeg skal kjøpe elementer fra Windows Store. Hva gjør jeg?

Gå til siden med kundestøtte for Windows Store: Apper og Windows Store. Denne siden hjelper deg med vanlige Windows Store-problemer og inneholder koblinger for å be om hjelp.

Kontakt oss

Vil du kontakte brukerstøtte om problemet med Vanlige spørsmål om Microsoft Solitaire Collection, som du leste om, eller om et annet problem?