Minecraft Realms

Minecraft Realms er en abonnementsbasert tjeneste som lar deg spille Minecraft på nettet med opptil ti spillere. Du kan abonnere på Minecraft Realms på enhver enhet som kjører en av følgende utgaver av Minecraft:

• Minecraft: Windows 10 Edition (inkludert Oculus Rift)
  • Minecraft: Pocket Edition for iOS
  • Minecraft: Pocket Edition for Android
  • Minecraft: Pocket Edition for Kindle Fire
  • Minecraft: Gear VR Edition

Obs!  Det er foreløpig ikke støtte for Realms i Minecraft: Pocket Edition for Windows Phone, Minecraft: Xbox One Edition og Minecraft: Xbox 360 Edition.

Hvis du spiller Minecraft på en PC (ved å bruke Java-versjonen), er en Minecraft Realms-abonnementstjeneste allerede tilgjengelig. Hvis du vil vite mer eller administrere abonnementet, kan du gå til Minecraft Realms-siden på nettstedet til Mojang.

Med Minecraft: Windows 10 Edition og Minecraft: Gear VR Edition kan du kjøpe et én måneds abonnement eller et seks måneders abonnement på Realms. Dette er et engangsbeløp som ikke kan refunderes, og det fornyes ikke automatisk når det utløper.

Når det gjelder de andre Pocket Edition-versjonene av Minecraft, kan du velge mellom to periodiske månedsabonnementer:

• You Plus Two: Du kan spille med opptil to andre spillere.
  • You Plus Ten: Du kan spille med opptil ti andre spillere.

Abonnementskostnader varierer avhengig av området du bor i.

Før du begynner

Du må ha en Xbox-gamertag for å kunne oppnå prestasjoner og øke spillerpoengsummen. Første gang du starter Windows 10- eller Pocket Edition-versjonen av Minecraft, blir du bedt om å logge på Xbox Live via Xbox-appen eller Xbox SmartGlass-appen. Hvis du allerede har en konto, bruker du denne til å logge på. Hvis du ikke har en, kan du enkelt opprette en ved å bruke din eksisterende e-postadresse. Det koster ikke noe å opprette en konto.

Se Logge på Xbox-appen i Windows 10 hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du bruker Xbox-appen til å logge på Minecraft.

Obs!  Du trenger ikke et Xbox Live Gold-abonnement for å spille Minecraft Realms.

Abonnere på Minecraft Realms

1. Start Minecraft på datamaskinen/enheten, og velg Play på hovedmenyen.
  2. Velg Realms-fanen øverst.
  3. Hvis du har et eksisterende Realms-abonnement, blir du bedt om å logge på Xbox Live for å fortsette å spille.
  4. Hvis du ikke har et eksisterende Realms-abonnement, blir du bedt om å kjøpe et.
    1. Hvis du bruker en iOS-, Android- eller Kindle Fire-enhet, kan du kjøpe et periodisk månedsabonnement.
    2. Hvis du er på en Windows 10- eller Gear VR-enhet, kan du kjøpe et én måneds abonnement eller seks måneders abonnement som ikke fornyes automatisk.

Dette faktureres i begge tilfeller for enheten du kjøpte Minecraft på.

5. Fullfør kjøpet på enheten.

Neste gang du spiller Minecraft: Windows 10 Edition eller Minecraft: Pocket Edition, kan du velge Realms på hovedmenyen.

Invitere andre spillere til verdenen din

1. Velg Play-knappen på hovedmenyen.
  2. Velg Realms-fanen øverst.
  3. Velg blyantikonet ved siden av navnet på verdenen din.
  4. Velg Players. Xbox Live-vennelisten blir tilgjengelig automatisk.
  5. Hvis du vil legge til noen som allerede er i Xbox Live-vennelisten, klikker du plusstegnet ved siden av navnet deres. Hvis du vil legge til noen nye, må du først legge dem til i Xbox Live-vennelisten. Klikk Legg til venn for å gjøre dette.
  6. I vinduet Legg til venn kan du legge til venner via Facebook-kontaktene (hvis du er koblet til Facebook), via kontaktene på telefonen eller enheten, eller direkte ved å bruke Xbox Live-gamertagen deres. Når du har lagt dem til, velger du lukkeboksen i øvre høyre hjørne av vinduet (du må gjøre dette to ganger for å gå tilbake til hovedmenyen).
  7. Når de også har lagt deg til som en venn, vises de i Xbox Live-vennelisten i Realms, og du kan sende dem en invitasjon til å spille.

Bli med andre spillere i en verden

1. Velg Play-knappen på hovedmenyen.
  2. Velg Realms-fanen øverst.
  3. Velg konvoluttknappen ved siden av tilbakemeldingsknappen.
  4. Der kan du se alle invitasjonene til ulike verdener og velge de du vil. Når du har blitt med i en verden med en invitasjon, vises verdenen i listen i Realms-fanen.

Si opp abonnementet på Minecraft Realms

Hvis du vil slutte å abonnere på Minecraft Realms, sier du opp abonnementet:

• Når det gjelder Minecraft: Pocket Edition på iOS, går du til iTunes-butikken.
  • Når det gjelder Minecraft: Pocket Edition for Android-enheter, går du til Google Play-butikken.
  • Når det gjelder Minecraft: Pocket Edition for Kindle Fire, går du til Kindle Fire-butikken på enheten.

Når det gjelder Minecraft: Windows 10 Edition (inkludert Oculus Rift) og Minecraft: Gear VR Edition, finnes det ikke månedsabonnement. Når du har fullført kjøpet, utløper abonnementet på Realms etter én eller seks måneder, avhengig av hvilken versjon du har kjøpt.

Feilsøke problemer med Minecraft Realms

Hvis du har problemer med Minecraft Realms, kan disse emnene være til hjelp.

Nettverkstilkobling

Kontrollere statusen for Xbox Live-tjenesten

Hvis det vises noen varsler her, venter du til tjenesten er oppe og går, og deretter prøver du på nytt:

Xbox Live kjernetjenester: oppe og går
2017-02-19T19:57:25.6594730+00:00
Spill og sosialt: oppe og går
2017-02-19T19:57:25.6594730+00:00

Hvis Xbox Live-tjenesten er oppe og går, ser du feilsøkingsveiledningen Realms connection issues på nettstedet til Mojang. Hvis du har fulgt trinnene der og fortsatt har problemer, kan det være et problem med nettverkstilkoblingen mellom nettverket og Internett.

Windows 10

Når det gjelder påloggingsproblemer eller problemer med tilgang til kontoen på nettet, logger du på Microsoft-kontoen og ser etter eventuelle problemer.

Hvis du har problemer med å spille på Windows 10-enheten, ser du Feilsøke problemer med spilling i Windows 10.

iOS, Android, Kindle og Gear VR

Når det gjelder problemer eller feilsøking på iOS-enheter, går du til kundestøtte for Apple.

Når det gjelder problemer eller feilsøking på Android-enheter, går du til Google Play Hjelp.

Når det gjelder problemer eller feilsøking på Kindle-enheter, går du til kundestøtte for Amazon.

Når det gjelder problemer eller feilsøking på Gear VR eller Oculus Rift, går du til kundestøtte for Oculus.

Når det gjelder andre spillrelaterte problemer, går du til kundestøttesiden for Minecraft Realms på nettstedet til Mojang.

Kontakt oss

Vil du kontakte brukerstøtte om problemet med Minecraft Realms, som du leste om, eller om et annet problem?