Forhåndsbestille Xbox One-spill i Xbox Store

På denne siden

Kjøpe og administrere forhåndsbestilte spill

Hvis det finnes et spill du bare må ha så snart som mulig, kan du kanskje forhåndsbestille det via Microsoft Store eller Xbox Store på samme måte som med et vanlig kjøp. Dermed kan du laste ned spillet direkte til enheten eller konsollen og begynne å spille så snart det blir tilgjengelig.

Video: Administrere digitale forhåndsbestillinger for Xbox One

Se videoen Administrere digitale forhåndsbestillinger for Xbox One. Obs!  Videoen er bare tilgjengelig på engelsk.

Kjøpe forhåndsbestillinger for Xbox One og Windows 10

Du kan kjøpe spill som er tilgjengelige for forhåndsbestilling ved å bruke kreditt på Microsoft-kontoen, et kredittkort eller begge deler. Du blir belastet på ulike tidspunkt avhengig av hvordan du betaler:

• Microsoft-kontokreditt. Hvis du betaler for forhåndsbestillingen utelukkende med kreditt fra Microsoft-kontoen, blir kreditten trukket fra med en gang.
  • Kredittkort. Forhåndsbestillinger du utelukkende betaler med et kredittkort, blir belastet like før spillet gis ut.
  • En kombinasjon av kontokreditt og et kredittkort. Hvis du ikke har nok kreditt til å dekke hele prisen på forhåndsbestillingen, kan du kombinere betalinger. Kontokreditten og kredittkortet blir belastet like før spillet gis ut.

Når du har foretatt en forhåndsbestilling, får du en e-postmelding med informasjon om bestillingen og datoen kredittkortet blir belastet.

Finne og administrere forhåndsbestillingene

Du kan holde rede på forhåndsbestilte spill – og alt annet du har kjøpt via Microsoft Store eller Xbox Store – ved å logge på Microsoft-kontoen. Der velger du fanen Betaling og fakturering og deretter Kjøpshistorikk.

Kjøpshistorikk-siden lar deg enkelt vise og administrere forhåndsbestillingene på ett sted.

Få forhåndsbestillingsbonuser

Uansett når du blir belastet for forhåndsbestillingen, har du rett på eventuelle forhåndsbestillingsbonuser som kan være inkludert med spillet. Se beskrivelsen av spillet i Microsoft Store eller Xbox Store for å se om det finnes forhåndsbestillingsbonuser.

Enkelte spill har bonuser som blir tilgjengelige med en gang, mens du i andre tilfeller kanskje må vente til spillet er utgitt før du får bonusene. Hvis en bonus ikke vises like etter at du har foretatt bestillingen, kan du regne med å motta den samme dag som forhåndsbestillingen blir tilgjengelig.

Feilsøking

Denne delen gir deg tips til feilsøking av problemer du kan oppleve med bakgrunnsinstalleringen av spillet ditt.

Du må oppdatere for å kunne forhåndsbestille et spill

Hvis du får en melding om at spillet bruker den nyeste Windows-oppdateringen, betyr dette at du kjører en tidligere build av Windows 10.

Du finner ut hvilken versjon av Windows 10 du må kjøre, ved å rulle ned til Systemkrav-delen på siden med spilldetaljer og se etter versjonen ved siden av OS. Her kan det for eksempel stå at Windows 10 versjon 14393.102 eller nyere kreves.

Hvis du vil se hvilken versjon du kjører, går du til Innstillinger, Om og ser etter OS-build.

Du kan oppdatere til den nyeste versjonen ved å gå til Innstillinger, Windows Update og deretter Se etter oppdateringer.

Jeg kommer rett tilbake til Hjem-skjermen når jeg starter spillet

Dette problemet oppstår hvis spillet ikke har blitt oppdatert, noe som kan skyldes én av følgende årsaker:

• Du har ikke koblet til Xbox Live etter at du forhåndsbestilte spillet, så du har bare en plassholderfil til å representere spillet, ikke den komplette nedlastingen.
  • Du har deaktivert automatisk oppdatering.

Du kan løse dette problemet ved å koble til Xbox Live på konsollen, noe som gjør at installasjonen starter. Hvis du har koblet til Xbox Live, men den automatiske nedlastingen ikke startet, kan du avinstallere plassholderfilen som representerer spillet, og deretter installere det på nytt.

Slik avinstallerer og installerer du på nytt:

1. Trykk Xbox-knappen  på kontrolleren for å gå til Hjem-skjermen, og rull deretter ned og velg Mine spill og apper.
  2. Velg flisen for det forhåndsbestilte spillet under Spill, og trykk deretter menyknappen  på kontrolleren.
  3. Velg Administrer spill.
  4. Kontroller størrelsen på spillet, som er oppført etter Administrer alle. Hvis den vises i kilobyte (kB), er dette en plassholderfil som trygt kan fjernes.
  5. Trykk menyknappen  på kontrolleren en gang til, og velg deretter Avinstaller.

Når avinstallasjonen er fullført, kan du søke etter spillet i Store og installere det på nytt. Se trinnene i neste del for å installere på nytt.

Spillet ditt vises ikke i Mine spill og apper

Hvis spillet ditt ikke vises i Mine spill og apper og du har fullført forhåndsbestillingen, må du kanskje søke etter spillet i Store. Hvis det opprinnelige kjøpet lyktes, kan du laste ned spillet, og trenger ikke betale på nytt.

Slik søker du etter spillet i Store:

1. Trykk Xbox-knappen  på kontrolleren for å gå tilbake til Hjem-skjermen.
  2. Bla mot høyre til Store, og velg Spill øverst på skjermen.
  3. Rull nedover, og velg Søk i alle spill.
  4. Skriv inn tittelen på spillet, og velg Søk.
  5. Velg forhåndsbestillingsversjonen fra listen over tilgjengelige spill.
  6. Velg Installer for å starte installasjonen.

Hvis du ikke ser alternativet Installer, eller hvis du ser en pris for kjøpet, må du ikke kjøpe spillet, ettersom dette kan føre til at du blir belastet på nytt.

Slik bekrefter du om det opprinnelige kjøpet lyktes:

1. Logg på Microsoft-kontoen din i en nettleser.
  2. Velg Betaling og fakturering og deretter Ordrehistorikk for å se kjøpshistorikken din.

Hvis det opprinnelige kjøpet lyktes, vises transaksjonen som «Fullført». Hvis du ser en fullført transaksjon for spillet, men ikke alternativet for å installere spillet på konsollen, kan du kontakte kundestøtte for Xbox.

Spill som kan forhåndsbestilles

Hvis du vil se en fullstendig liste over spill du kan forhåndsbestille i dag, går du til siden med kommende Xbox One-spill. Du kan vise detaljene for tilgjengelige forhåndsbestillingsbonuser ved å rulle ned til delen for spilldetaljer eller pakkedetaljer nederst på siden med spillinformasjon.

Du kan også finne en liste over Xbox Play Anywhere-spill som er tilgjengelige for forhåndsbestilling, ved å gå til siden Xbox Play Anywhere.

Vanlige spørsmål

Når kan jeg spille spillet?

Du kan spille spillet så snart det utgis i landet der du befinner deg, vanligvis like etter midnatt på utgivelsesdagen.

Obs!  Hvis du bor i et land som har flere tidssoner, kan det bli forsinkelser i enkelte soner.

Kan jeg forhåndsbestille alle spill?

Nei. Bare utvalgte spill er tilgjengelige for forhåndsbestilling.

Når blir jeg belastet for et forhåndsbestilt spill?

Når du blir belastet, er avhengig av betalingsmåten. Se Kjøpe forhåndsbestillinger for Xbox One og Windows 10 ovenfor.

Kan jeg annullere en forhåndsbestilling?

Ja, før vi utgir spillet, kan du annullere forhåndsbestillingen ved å kontakte kundestøtte for Xbox.