Feilmeldingen «Denne disken kan ikke leses» vises når du bruker et forespørselsbasert spill

Du ser feilmeldingen nedenfor når du prøver å spille et forespørselsbasert spill på Xbox 360-konsollen:

This disc is unreadable. It may be the wrong region for this console. Match the region of the disc to the console. Clean the disc with a soft cloth. Restart the console. For more help, go to www.xbox.com/support.

Dette problemet kan oppstå hvis du ikke bruker samme profil som ble brukt til å kjøpe spillet, eller Xbox 360-konsollen ikke kan lese spillfiler på platen eller harddisken.

Løsninger

Løsning 1: Kontroller at du bruker Xbox-profilen som ble brukt til å kjøpe spillet.

Kontroller at Xbox-profilen er den samme som ble brukt til å kjøpe spillet. Hvis den er det, går du til løsning 2 for å kontrollere at konsollen har lisensen for spillet.

Løsning 2: Overfør lisensen for spillet til konsollen din.

Hvis du bruker en annen konsoll enn den du brukte til å kjøpe spillet, må du overføre innholdslisensen til konsollen du vil spille spillet på.

Obs!  Du kan bare overføre en lisens hver fjerde måned. Se Xbox 360 Digital Rights Management hvis du vil ha mer informasjon.

Hvis du kjøpte en ny konsoll eller fikk konsollen reparert, bruker du alternativet for lisensoverføring på den nye konsollen. Slik gjør du det:

1. Logg på Microsoft-kontoen på den nye konsollen ved å bruke Xbox-profilen som ble brukt til å kjøpe spillet.
    Finner du ikke Microsoft-kontoen eller -passordet? Se løsningen for tapt konto eller løsningen for tapt passord.
  2. Gå til innstillinger, og velg deretter Konto.
Account-flisen er valgt i settings-fanen på Xbox 360-konsollen.
  1. Velg License Transfer under Your Billing Options.
  2. Følg instruksjonene for å overføre innholdslisensene.
  3. Når du har overført lisensene, laster du ned innholdet på nytt for å oppdatere de lokale lisensene. Hvis du vil ha informasjon om hvordan du gjør dette, kan du se Slik laster du ned innhold du tidligere har lastet ned eller kjøpt, til Xbox 360 på nytt.

Nå kan andre profiler bruke dette innholdet på konsollen din. Du kan også bruke innholdet når du ikke er koblet til Xbox Live.

Hvis denne løsning ikke virker, prøver du neste løsning.

Løsning 3: Se Løsning for CD/DVD-stasjonen i Xbox 360.

Hvis du får denne feilen når du prøver å installere et spill fra en plate, følger du fremgangsmåten under Løsning for CD/DVD-stasjonen i Xbox 360.

Løsning 4: Slett spillet, og installer det på nytt.

Obs!  Hvis du sletter spillet og installerer det på nytt, fjernes ikke de lagrede spilldataene fra kontoen.

Slik gjør du det:

1. Velg Settings og deretter System.
  2. Velg Storage, og velg deretter lagringsenheten. Velg for eksempel Xbox 360-harddisken.
  3. Velg Games and Apps, og velg deretter det forespørselsbaserte spillet som ikke kan spilles av. Noter ned størrelsen.
  4. Velg det forespørselsbaserte spillet, og velg deretter Delete.
  5. Gå til Games Store, og last ned en spilldemo eller annet innhold som har omtrent samme størrelse som det forespørselsbaserte spillet.

Obs!  Med spilldemoer kan du legge til innhold på harddisken helt gratis.

6. Trykk guideknappen  på håndkontrolleren.
  7. Velg Settings, og velg deretter Account.
  8. Velg Download History.
  9. Velg det forespørselsbaserte spillet, og velg deretter Download Again.
  10. Når det forespørselsbaserte spillet er lastet ned, prøver du å spille det.