Spillet fryser eller slutter å svare på en Windows 10-enhet

Oversikt

Det er frustrerende når du opplever ytelses- eller stabilitetsproblemer når du spiller spill på Windows 10-enheten. Et spill kan for eksempel fryse eller slutte å fungere. Løsningene på denne siden kan hjelpe deg med å løse problemer du kan oppleve når du spiller på Windows 10-enheten.

Feilsøkingsløsninger

Løsning 1: Avslutt og start spillet på nytt

Noen ganger kan et spill fryse eller slutte å svare på grunn av et midlertidig problem som du kan løse ved å avslutte og starte spillet på nytt.

Obs! Hvis spillet krasjer eller ikke svarer når du starter det, hopper du over denne løsningen.

I selve spillet trykker du X øverst til høyre i vinduet for å lukke det, og deretter starter du spillet på nytt.

Løsning 2: Start enheten på nytt

Omstart av Windows 10-enheten tilbakestiller alt som kjører i minnet som kan føre til at spillet fryser eller slutter å svare. Gjør følgende for å starte Windows 10-enheten på nytt.

Obs!  Sørg for at det ikke finnes åpne apper eller ulagret innhold før du fortsetter, siden denne prosessen lukker eventuelle åpne apper automatisk.

1. Trykk Windows-knappen på enheten eller tastaturet, eller velg Windows-ikonet i nedre venstre hjørne på hovedskjermen.
  2. Velg Av/på, og velg deretter Start på nytt.

Når Windows 10-enheten har startet på nytt, kan du logge på og starte spillet igjen.

Løsning 3: Se om det finnes programvare- og driveroppdateringer for Windows på enheten

Hvis spillet fryser eller ikke svarer, kan det hende at det finnes en tilgjengelig oppdatering for maskinvaren i Windows 10-enheten.

Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du kontrollerer om enheten har de nyeste programvareoppdateringene, inkludert videodrivere, kan du se Slik får du programvare- og driveroppdateringer for Windows 10.

Løsning 4: Kontroller systemkravene for spillet

Noen spill har bestemte minimumskrav til systemet for at Windows 10-enheten skal kunne spille dem av sømløst. Hvis spillet fryser eller ikke svarer, må du kontrollere at enheten du bruker, kan kjøre spillet uten problemer.

Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du kontrollerer systemkravene for spillet, kan du se Finne ut om et spill fungerer på Windows 10-enheten din.

Løsning 5: Kontroller at du har nettverkstilkobling

Hvis spillet krever Internett-tilkobling, kan det føre til problemer hvis du mister tilkoblingen midt i spillet. Vanligvis informerer spillet deg om at det har mistet nettverkstilkoblingen.

Slik kan du kontrollere om du fortsatt er tilkoblet:

1. Trykk Windows-knappen på enheten eller tastaturet, eller velg Windows-ikonet i nedre venstre hjørne på hovedskjermen.
  2. Velg Innstillinger, og velg deretter Nettverk og Internett.
  3. Kontroller at nettverket du er koblet til, vises som Tilkoblet.

Hvis nettverket ikke vises som Tilkoblet eller du har tilkoblingsproblemer, blar du til nederst på siden og velger Nettverks- og delingssenter. Der velger du Feilsøke problemer og følger instruksjonene.

Løsning 6: Logg på som en annen bruker

Noen ganger kan ytelsen og stabiliteten i spillingen bli påvirket av skadede profildata på Windows 10-enheten. Du kan kontrollere profildataene ved å prøve å spille det samme spillet med en annen konto. Slik gjør du det:

1. Trykk Windows-knappen på enheten eller tastaturet, eller velg Windows-ikonet i nedre venstre hjørne på hovedskjermen.
  2. Velg kontonavnet ditt øverst til venstre i menyen og velg Bytt konto.
  3. Logg på med en annen konto enn den du brukte.
  4. Start spillet på nytt for å se om det fungerer som det skal.

Løsning 7: Reparer eller installer spillet på nytt

Noen ganger kan spillfiler bli skadet eller endret hvis du har skadelig programvare eller kjører en spillmodifikasjon på enheten. Hvis spillet fryser eller ikke svarer, fjernes og erstattes filene som kjører spillet når du avinstallerer og installerer spillet på nytt.

Hvis du vil vite mer om hvordan du avinstallerer og installerer spill på nytt, følger du fremgangsmåten på Avinstallere et spill fra Windows 10 og installere det på nytt, og prøver deretter å spille spillet igjen.

Løsning 8: Kontroller om kontoen din er utestengt fra et spill

Spillutviklere kan bygge inn spillspesifikk sikkerhet i titlene sine og håndheve retningslinjene sine for å bidra til rettferdig og hensynsfull spilling. Hvis du ikke lenger får tilgang til et bestemt spill, kan årsaken være en spillspesifikk håndhevelse eller utestengning. Siden alle spill er forskjellige, blir du varslet om utestengning fra spill på forskjellige måter av ulike utviklere. Når det gjelder spesifikk informasjon om utestengning fra et spill, kontakter du den aktuelle spillutvikleren eller utgiveren.

Hvis spillet fortsetter å fryse eller slutter å svare, kan du gå til siden Windows 10-spill for å se en liste over alle spillene. Hvis dette er et spill som er publisert av Microsoft, kan du se etter informasjon som gjelder spesifikt for spillet, og se på fellesskapssidene etter kjente tjenesteavbrudd eller påloggingsproblemer. Hvis spillet ble publisert av en tredjepart, finner du direkte koblinger til deres sider for service og fellesskap.