Påloggingsproblemer med kontoer i spill i Windows 10

Selv om du logger på Xbox-spillet med en gamertag, har enkelte spill en egen kontopålogging når du spiller dem. I enkelte tilfeller kan du kanskje logge på gamertagen uten problemer, men ikke på kontoen i spillet. Her er enkelte løsninger du kan prøve, slik at du kan logge på.

Løsning 1: Kontrollere nettverkstilkoblingen

Du kan kanskje ikke bruke kontoen i spillet hvis du mistet tilkoblingen mens du logget på spillet.

1. Trykk Windows-knappen på enheten eller tastaturet, eller velg Windows-ikonet i nedre venstre hjørne på hovedskjermen.
  2. Velg Innstillinger, og velg deretter Nettverk og Internett.
  3. Kontroller at nettverket du er koblet til, vises som Tilkoblet.
  4. Hvis nettverket ikke vises som Tilkoblet eller du har tilkoblingsproblemer, blar du til nederst på siden og velger Nettverks- og delingssenter. Der velger du Feilsøke problemer og følger instruksjonene.

Løsning 2: Se etter tjenestebrudd

Et tjenestebrudd betyr at selv om du har en Internett-tilkobling, er tjenesten som betjener påloggingen, utilgjengelig. Se etter tjenestevarsler på statussiden for Xbox Live, eller se om det vises et varsel fra Xbox Live-tjenesten øverst på denne siden. Hvis det vises tjenestevarsler, bør du vente en stund og deretter prøve på nytt.

Bare for kunder i USA: Hvis en bestemt tjeneste eller app er nede, kan du be om et SMS- eller talevarsel når den fungerer igjen. Klikk på Notify me when this service or app is up and running under navnet på appen eller tjenesten.

Løsning 3: Sjekk nettstedet til spillutgiveren

Hvis det er et avbrudd som ikke påvirker Xbox Live-tjenesten, kan det være knyttet til spillutgiveren som driver påloggingstjenesten for spillet.

Gå til Windows 10-spill hvis du vil se en liste over spill. Når det gjelder spill som er publisert av Microsoft, kan du se etter informasjon som gjelder spesifikt for spillet, og se på fellesskapssidene etter kjente tjenesteavbrudd eller påloggingsproblemer. Når det gjelder tredjepartsspill (ikke publisert av Microsoft), finner du koblinger til utgiverens sider for kundestøtte og fellesskap.