Opptaksproblemer med Spill-DVR

Denne artikkelen beskriver problemer enkelte brukere kan få når de bruker Spill-DVR til å ta opp spilleklipp, og hvordan de feilsøker dem.

Spill-DVR tar ikke opp klipp

I enkelte spill er opptaksfunksjonen deaktivert som standard. Du vil ikke kunne ta opp klipp fra disse spillene.

Et klipp er kortere enn forventet

I de fleste tilfeller gjør spill-DVR det mulig å ta opp klipp på opp til 5 minutter i lengde. Noen ganger vil du kanskje oppdage at et klipp er kortere enn forventet. Det kan være flere grunner til dette:

• Tiden du bruker utenfor spillet, er fjernet fra klippet. Hvis du for eksempel går ut av spillet og til Hjem-skjermen under opptak, blir ikke tiden du tilbringer på Hjem-skjermen, tatt med i klippet.
  • Utgivere kan deaktivere opptak i visse spillsegmenter av flere årsaker, blant annet disse:
    • Mulige spillspoilere.
    • En eller flere spillere i spillet, vises via Kinect-sensoren deres.
  • Spill-DVR tar opp med 30 bilder per sekund i 720p. For de fleste spill, vil denne oppløsningen gjøre det mulig med et klipp på ca 5 minutter. Klipp med krevende grafikk eller mye handling kan være kortere siden varigheten reduseres for å ivareta høy opptakskvalitet.

Feilsøking

Hvis du fortsatt har problemer, kan du prøve løsningene nedenfor.

Løsning 1: Slå konsollen av og på.

Slå konsollen din av og på kan løse problemet. Hvis ikke prøver du neste løsning.

Løsning 2: Kontroller at Spill-DVR er aktivert.

Slik kontrollerer du at Spill-DVR er aktivert på Xbox One-konsollen:

1. Trykk på Xbox-knappen for å åpne guiden.
  2. Velg Innstillinger.
  3. Velg Alle innstillinger.
  4. Gå til Innstillinger.
  5. Under «Spill-DVR & strømming», sørger du for at Tillat sendinger og opptak er krysset av.

Løsning 3: Bruk begge de to foregående løsningene.

Problemet har også tidligere blitt løst med følgende fremgangsmåte:

1. Følg trinnene i Løsning 2, men FJERN KRYSSET for Tillat sendinger og opptak.
  2. Følg fremgangsmåten i løsning 1 for å slå konsollen av og på.
  3. Følg trinnene i Løsning 2, og KRYSS AV Tillat sendinger og opptak.

Løsning 4: Slett eldre klipp.

Problemet kan være relatert til plassmangel i nettlagringen. Prøv å slette noen gamle klipp for å lage plass:

1. Hjem-skjermen velger du Mine spill & apper.
  2. Velg Apper, og deretter Spill-DVR.
  3. Velg Vis alle opptak.
  4. Velg den første rullegardinlisten, og velg deretter På Xbox Live.
  5. Velg klippet du vil slette.
  6. Velg Slett, og deretter Ja for å bekrefte.