Problemer med prestasjoner og utfordringer på Xbox One

Når du har fullført prestasjonene og utfordringene på Xbox One-konsollen, kan du få belønninger og øke poengsummen. Følgende må være tilfelle for at du skal kunne låse opp prestasjoner og utfordringer:

• Du har fullført alt som er nødvendig for å låse opp prestasjonen.
    Obs!  Du må kanskje låse opp en kombinasjon av prestasjoner.
  • Konsollen er koblet til Xbox Live.

Utfordringer må fullføres innen en bestemt tid. Du har uker, måneder eller bare timer til å fullføre utfordringen. Hvis du ikke fullfører den innen angitt tid, får du ingen belønning.

Du kan oppnå apprestasjoner for bare å bruke en app. Du kan for eksempel oppnå prestasjoner ved å se en film på Netflix. Hvilke prestasjoner som er tilgjengelige, er opp til apputvikleren. Apprestasjoner påvirker ikke poengsummen, men de kan gi andre belønninger i appen.

Hvis du oppfyller kravene som skal til for å fullføre prestasjonen eller utfordringen, men "toastikonet" eller prestasjonen ikke vises, kan du prøve løsningene nedenfor.

Løsninger

Løsning 1: Kontroller prestasjonsfremdriften på konsollen.

Det vises kanskje ikke et varsel eller en oppdatert poengsum med en gang når du låser opp en prestasjon. Xbox Live-tjenesten validerer prestasjonen, noe som kan føre til en kort forsinkelse.

Hvis poengsummen ikke oppdateres på nettet, kontrollerer du at den er oppdatert lokalt på Xbox One-konsollen. Når poengsummen er oppdatert på konsollen, kontrollerer du at endringene synkroniseres på Xbox Live.

Slik viser du prestasjonene på konsollen:

1. Bla mot venstre på Hjem-skjermen for å åpne guiden.

Obs!
    Hvis du dobbelttrykker Xbox-knappen, åpnes guiden fra alle skjermer på konsollen.
  2. Bla opp til toppen, og velg Vis profil.
  3. Bla deretter mot høyre til kategorien Prestasjoner.
  4. Velg spillet eller appen der du vil låse opp prestasjonen.
  5. Hvis prestasjonen vises under Dine prestasjoner, er den allerede låst opp.
  6. Velg den låste prestasjonen for å se hvor mye av den du har fullført, i prosent. Prestasjonen låses opp når du kommer til 100 %.

Hvis du oppfylte kravene for å låse opp prestasjonen på konsollen, men den ikke vises, kan det hende at den ikke er synkronisert med Xbox Live. Det kan gå opptil 72 timer før synkroniseringen skjer.

Løsning 2: Kontroller prestasjonsfremdriften på nettet.

Du kan kontrollere fremdriften mot prestasjonen på nettet for å bekrefte at konsollen er synkronisert med Xbox Live.

Slik viser du prestasjonene på nettet:

1. Logg på xbox.com, og velg Prestasjoner.
  2. Velg tittelen for prestasjonen du prøver å låse opp.
  3. Hvis prestasjonen vises under Prestasjoner, er den allerede låst opp.

Hvis prestasjonen vises under Låste prestasjoner, er ikke konsollen synkronisert med Xbox Live ennå, eller prestasjonen er ikke låst opp.

Løsning 3: Kontroller at du er koblet til Xbox Live.

Hvis en fullført prestasjon ikke vises på nettet etter 72 timer, kan det hende at konsollen ikke er koblet til Xbox Live. Hvis du fullførte en prestasjon eller utfordring mens du var frakoblet, får du ingen relaterte meldinger eller belønninger før du kobler til Xbox Live.

Slik kontrollerer du at du er tilkoblet:

1. Bla mot venstre på Hjem-skjermen for å åpne guiden.

Obs!
    Hvis du dobbelttrykker Xbox-knappen, åpnes guiden fra alle skjermer på konsollen.
  2. Velg Innstillinger.
  3. Velg Alle innstillinger.
  4. Bla til Nettverk, og velg deretter Nettverksinnstillinger.
  5. Velg Test nettverkstilkobling.

Hvis det ikke vises en melding som bekrefter at konsollen er koblet til Internett, kan du følge trinnene under løsningen for nettverkstilkoblingsfeil for Xbox One for å feilsøke problemet.

Løsning 4: Start konsollen på nytt.

Når du starter konsollen på nytt, sikrer du at eventuelle prestasjoner som venter på å bli synkronisert på konsollen, sendes til Xbox Live på nytt.

Slik starter du konsollen på nytt:

1. Bla mot venstre på Hjem-skjermen for å åpne guiden.

Obs!
    Hvis du dobbelttrykker Xbox-knappen, åpnes guiden fra alle skjermer på konsollen.
  2. Velg Innstillinger.
  3. Velg Start konsollen på nytt.
  4. Velg Ja for å bekrefte.

Obs!  Hvis du ikke kan åpne guiden eller konsollen ser ut til å være fryst, kan du trykke og holde Xbox-knappen på konsollen i 10 sekunder til den slår seg av. Når konsollen har slått seg av, berører du Xbox-knappen på konsollen på nytt for å starte på nytt.

Når du har startet konsollen på nytt, kan det gå opptil 72 timer før synkroniseringen skjer.

Løsning 5: Fjern kontoen, og last den ned på nytt.

Kontoinformasjonen som er lagret på konsollen, er kanskje utdatert. Du kan oppdatere kontoinformasjonen ved å slette kontoen og deretter laste den ned på nytt. Slik gjør du det:

1. Fjern kontoen fra konsollen.
  2. Start konsollen på nytt ved å følge fremgangsmåten i løsning 4.
  3. Last ned kontoen til konsollen på nytt.

Obs!  Ingen spill eller apper avinstalleres når du følger disse trinnene.

Hvis den fullførte prestasjonen eller utfordringen fortsatt ikke vises, kan du gå til støtteforaene for Xbox for å se hva andre brukere sier om disse emnene, eller stille dine egne spørsmål:

Xbox Support Forums – Achievement Unlocking Issues

Vær oppmerksom på at innholdet på støtteforaene for Xbox bare er på engelsk. Du kan oversette innholdet i støtteforaene for Xbox til andre språk ved å lime inn URL-adressen i et oversettelsesverktøy på Internett, for eksempel Bing Translator.