Feilsøke problemer med spilling på Windows 10

Hvis du har problemer med å spille et spill på Windows 10, kan du bruke følgende feilsøkingstrinn til å få det til å fungere igjen.

På denne siden

Spillet starter ikke, eller fryser eller krasjer

Hvis spillet ikke starter (du kommer ikke forbi lasteskjermen når du starter det), fryser (slutter å svare, ofte med et fryst bilde på skjermen) eller krasjer (avsluttes uventet og tar deg tilbake til skrivebordet), kan det hende du må feilsøke problemer med enheten din.

Hvis du vil ha hjelp med disse problemene, kan du se Spillet fryser eller slutter å svare på en Windows 10-enhet.

Jeg fikk en feilmelding

Det kan hende du ser en feilmelding når du prøver å spille et spill. Det kan for eksempel hende du ser en feil hvis du mister nettverkstilgangen, eller hvis den nettbaserte spilltjenesten er utilgjengelig. Du kan også få feilmeldinger når du prøver å lagre spillet, eller hvis spillfilene er blitt skadet.

Gå til siden Søk etter feilkoder og statuskoder for å angi feilkoden for å få mer informasjon om feilmeldingen du fikk.

Jeg har et problem med visning av spillet

Når du spillet et spill og ser uventede bilder på skjermen eller pikselering (bildet virker å ikke vises på riktig måte), kan det hende at det er et problem med skjermdriveren.

Hvis du vil ha hjelp med å feilsøke skjermproblemer, kan du se Feilsøking av lyd- og bildeproblemer i spill på Windows 10.

Jeg har et problem med lyden i spillet

Hvis lyden er forvrengt eller ikke fungerer i det hele tatt, kan det skyldes et problem med lyddriveren.

Hvis du vil ha hjelp med å feilsøke lydproblemer, kan du se Feilsøking av lyd- og bildeproblemer i spill på Windows 10.

Jeg har problemer med kontoen i spillet

Enkelte spill krever en egen pålogging når du spiller dem, selv om du er logget på med Xbox-gamertagen din. Hvis du, for eksempel, har problemer med å logge på kontoen din i spillet når du prøver å spille med andre online, kan det skyldes et problem med kontoen eller tjenesten du prøver å logge på.

Hvis du vil ha hjelp med å feilsøke problemer med kontoer i spill, kan du se Påloggingsproblemer med kontoer i spill på Windows 10.

Kontrolleren eller headsettet fungerer ikke som det skal

Hvis du har problemer med at kontrolleren ikke vil koble seg til enheten, hvis tilbehør ikke fungerer som forventet eller hvis du har problemer som forvrengt lyd, kan du se koblingene nedenfor for å få hjelp med feilsøking.

Hvis du vil ha hjelp med å feilsøke problemer med Xbox One-kontrolleren, kan du se Slik kobler du en Xbox One trådløs kontroller til en PC.

Hvis du vil ha hjelp med å feilsøke problemer med Xbox 360-kontrolleren, kan du se Koble en kabelbasert håndkontroller for Xbox 360 til PC-en.

Hvis du vil ha hjelp med å feilsøke problemer med et Xbox One-hodesett, kan du se Konfigurere og feilsøke stereohodesettet for Xbox One.

Hvis du vil ha hjelp med å feilsøke problemer med Xbox 360-hodesettet, kan du se Feilsøke det trådløse hodesettet for Xbox 360 i Windows 10.