Feilsøking av Rise of Nations: Extended Edition

Oversikt

Har du problemer med Rise of Nations: Extended Edition? Se her for å finne løsninger på vanlige problemer.

På denne siden

Feil ved MSVCR110.dll

Hvis det oppstår en feil ved MSVCR110.dll når du spiller Rise of Nations, er denne knyttet til en manglende omdistribuerbar DLL-fil for Microsoft Visual C++. Du kan rette denne feilen ved å laste ned nyeste versjon av DLL-filen til PCen her. Følg instruksjonene på skjermen for å installere filen, start datamaskinen på nytt, og prøv deretter på nytt å spille spillet.

Ingen lyd i spillet

Du kan løse dette problemet ved å deaktivere GS-lyd/EAX-lyd (inkludert Direct 3D-lydakselerasjon). Lyden skal nå fungere.

Innstillingen for full skjerm holder seg ikke i fullskjermmodus

Hvis du angir samme oppløsning i spillet som standardoppløsningen til skjermen, vises spillet automatisk i full skjerm. Hvis du vil spille i vindusmodus, må du velge en lavere oppløsning enn gjeldende skjermoppløsning.

Betydelig reduksjon i fps ved spilling på vannkart

Hvis du opplever en betydelig reduksjon i fps (bildefrekvens) når du spiller på vannkart, kan du prøve å deaktivere funksjonen for vanngjenspeiling. Du kan finne denne under Options og deretter Graphic Settings.

Kan ikke opprette dybdebuffer, D3D11CreateDevice mislykkes, eller spillet krasjer etter innledningsvideoen

Hvis du får feil knyttet til dybdebuffere, D3D11CreateDevice-feil, eller hvis spillet krasjer etter innledningsvideoen, kan du prøve å installere DirectX 11 på datamaskinen. Last det ned her:

Hvis installasjonen mislykkes, finner du ut om skjermkortet ditt er kompatibelt med DirectX 11 ved å gå hit:

Hvis du fortsatt har problemer, kan du prøve fremgangsmåten her.

Ingen lobbyer i spillsøkeren, eller finner ikke lobbyen til en venn

Hvis du har problemer med å finne en lobby, kan det hende at brannmuren blokkerer Steam-porter som kreves for P2P-spilling. Åpne portene ved å følge instruksjonene du finner her.

Du kan også prøve å endre innstillingen for lobbyfilteret til Worldwide.

Problemer med forsinkelse eller frakoblinger

Hvis du har problemer med forsinkelse, eller hvis spillet ofte kobles fra, har enten du eller noen du spiller med, en treg Internett-tilkobling (som er en ulempe i node-til-node-multiplayersystemer). Foreløpig kan du ikke sjekke pinger fra spillere. Hvis du imidlertid går til poengsumvisningen i spillet, vises et rødt snegleikon ved siden av spilleren som senker hastigheten til spillet, og et hvitt snegleikon ved siden av en moderat treg spiller.

ELO vises som 0

Hvis ELO vises som 0, følger du instruksjonene du finner her.