Tilgjengelighetsfunksjoner i programvaren Zune Musikk + Video

Obs! Den 15. november 2015 ble Zune-tjenesten avsluttet. Dette kan føre til feil når du prøver å strømme eller laste ned innhold eller oppdatere tjenesten.

Grunnleggende om tilgjengelighet

Zune-programvaren tilbyr funksjoner som gjør den tilgjengelig for brukere med redusert bevegelighet, nedsatt syn eller andre funksjonshemminger. Følgende funksjoner gjør Zune-programvaren mer tilgjengelig:

• Lupen. Lupen som følger med i Windows, forstørrer elementene på skjermen, slik at det blir lettere å se og bruke Zune-programvaren. Du kan lese mer om lupen på Opplæring-siden på nettstedet Microsoft og tilgjengelighet.
  • Tastaturet. Zune er designet slik at du enkelt kan navigere i Zune-programvaren ved hjelp av tastaturet i stedet for datamusen eller andre enheter. Gå til Hurtigtaster for Zune i neste del av denne artikkelen for å finne ut mer om hvordan du bruker tastaturet.
  • Tab-tasten. Du kan navigere mellom de viktigste kommandoalternativene på Zune-programvareskjermen ved å trykke på Tab-tasten på tastaturet. Med Tab-tasten kan du for eksempel bevege deg gjennom Søk- og Innstillinger-alternativene samt lyd, spillelister, den aktuelle sanglisten og andre kontroller og elementer.

Aktiv kontroll. Når du beveger deg rundt om på siden ved hjelp av Tab-tasten, kommer det opp et stiplet rektangel rundt elementene du har mulighet til å åpne. Dette kalles "aktiv kontroll". Når du har valgt elementet du ønsker å åpne, aktiverer du kontrollen ved hjelp av de aktuelle tastene (skriv i en tekstboks, bruk Mellomrom-tasten for å velge eller fjerne merket i en avmerkingsboks eller en alternativknapp, eller trykk Enter for å aktivere en knapp).

Merknad Informasjonen i denne delen kan gjelde kun for brukere som lisensierer Microsoft-produkter i USA. Hvis du kjøper produktet utenfor USA, kan du bruke datterselskapskortet som fulgte med programvarepakken, eller gå til nettstedet "Microsoft og tilgjengelighet" for å finne en liste over telefonnumre og adresser til Microsofts kundestøtte. Kontakt datterselskapet for å finne ut om produktene og tjenestene som beskrives i denne delen, er tilgjengelige der du bor. Informasjon om tilgjengelighet tilbys på flere andre språk, deriblant japansk og fransk.

Hurtigtaster for Zune

Her er en oversikt over hurtigtaster du kan bruke i Zune-programvaren.

Slik gjør du det: Bruk denne hurtigtasten:
Forrige element eller kapittel Ctrl + B
Gå til søkeboksen Ctrl + E
Nytt element eller kapittel Ctrl + F
Slå avspilling i tilfeldig rekkefølge på/av Ctrl + H
Løs ut CD-platen (ikke tilgjengelig på maskiner som har flere CD-stasjoner) Ctrl + J
Spill av eller stans midlertidig Ctrl + P
Stopp avspilling Ctrl + S
Slå på/av repetering ved lydavspilling Ctrl + T
Endre videostørrelse Ctrl + Z
Spol tilbake ved avspilling av video

Gå tilbake til vanlig hastighet etter spoling fremover (avspilling av lyd)
Ctrl + Shift + B
Spol fremover i en sang eller video Ctrl + Shift + F
Vis hjelp for Zune F1
Slå av lyden F7
Reduser lydstyrken F8
Øk lydstyrken F9