Feilsøke problemer med å logge på Zune-kontoen

Obs! Den 15. november 2015 ble Zune-tjenesten avsluttet. Dette kan føre til feil når du prøver å strømme eller laste ned innhold eller oppdatere tjenesten. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Vanlige spørsmål om opphør av Zune.

Oversikt

Hvis du får problemer når du prøver å logge på Zune-kontoen din eller Zune-markedsplassen, finnes det noen løsninger du kan prøve for å løse problemet.

Løsninger

Prøv å logge på på en annen måte

Du kan logge på Zune-kontoen din på to forskjellige steder:

• I programvaren Zune Musikk + Video
  • På Xbox.com

Hvis du ikke kan logge på kontoen din ved hjelp av Zune-programvaren, kan du prøve å logge på på webområdet Xbox.com. Slik gjør du det:

1. Gå til Xbox.com. Hvis du ikke allerede er logget på, klikker du Logg på øverst til høyre på skjermen, og skriver deretter inn brukernavn og passord.
  2. Klikk Min konto øverst til høyre på skjermen. Da sendes du til en side der du kan vise og administrere Zune-kontoen din.

Hvis du ikke kan logge på kontoen din ved hjelp av Zune-programvaren, men du kan logge på kontoen via Xbox.com, kan det hende at brannmurinnstillingene dine blokkerer programvaren. Du kan løse dette problemet ved å gå til delen Endre personverninnstillingene.

Kontrollere nettverkstilkoblingen og påloggingsinformasjonen

Prøv ett eller flere av følgende:

• Kontroller statusen til Zune-tjenesten på Xbox Live-tjenestestatus. Hvis tjenesten er utilgjengelig, kan du prøve på nytt senere.
  • Kontroller at du fortsatt er koblet til Internett. Det kan hende du har mistet Wi-Fi-tilkoblingen, at tjenesten er nede, eller at ruteren er frakoblet og trenger å bli startet på nytt.
  • Hvis du vil kontrollere om det er problemer med tilkoblingen på datamaskinen, klikker du Start og deretter Kontrollpanel.

Hvis du bruker Windows 8: Gå til startskjermen og begynn å skrive inn kontrollpanel. Trykk deretter Enter for å åpne kontrollpanelskjermen.

• Klikk eller trykk Nettverk og Internett, og klikk eller trykk deretter Vis nettverksstatus og -oppgaver. Skjermen forteller deg om du er koblet til et nettverk eller ikke.
    • Hvis du ikke er koblet til, klikker eller trykker du Koble til et nettverk fra statusvinduet, og velger deretter et tilgjengelig nettverk.
    • Hvis du er koblet til feil nettverk, velger du riktig nettverk. Angi passordet ditt hvis du blir bedt om det.

Hvis du fortsatt ikke kan koble til Internett, kan det være et problem med Internett-tjenesten. Forsøk å logge deg på igjen senere, eller kontakt Internett-leverandøren.

Kontroller at du har angitt riktig e-postadresse og passord. Her er noen ting du bør passe på nå du logger på Zune-kontoen din:

• Kontroller at Caps lock-tasten på tastaturet er av.
  • Du logger deg på Zune-kontoen med samme e-postadresse og passord som for Xbox- og Microsoft-kontoene (også kalt Windows Live ID).
  • Hvis du nylig har lagt til eller endret en Microsoft-konto (også kalt Windows Live-ID), og du konfigurerte Zune med en eldre konto, blir du ikke logget på Zune-kontoen med den nye kontoen.
  • Hvis du vil at Zune-kontoen skal knyttes til en ny Microsoft-konto og et nytt passord, kan du bare gjøre dette ved å åpne en ny Zune-konto, som vil være separat fra den du allerede har.

Hvis du har glemt eller ikke klarer å logge deg på med passordet, kan du gå til Tilbakestille passordet.

Endre brannmurinnstillingene

Hvis du ikke kan logge på kontoen din ved hjelp av Zune-programvaren, men du kan logge på kontoen via Xbox.com, kan det hende at du må legge til Zune i unntakslisten for Windows-brannmuren. Slik gjør du det:

I Windows 8 og Windows 7:

1. Klikk Start, skriv firewall.cpl i Start Søk-boksen, og trykk deretter Enter.

I Windows 8: Begynn å skrive inn firewall.cpl i startskjermen, og klikk eller trykk deretter ikonet når det kommer opp på skjermen.

2. Klikk Slipp et program gjennom Windows-brannmuren i venstre kolonne. Du kan også klikke eller trykke Slipp en app eller funksjon gjennom Windows-brannmuren hvis du bruker Windows 8.
  3. Klikk eller trykk Tillat et annet program / en annen app nederst til høyre.
  4. Finn og velg Zune i vinduet Legg til et program / en app, og klikk deretter Legg til.
  5. Velg Zune, og trykk deretter Legg til.
  6. Klikk OK to ganger for å lagre endringene.

I Windows Vista:

1. Klikk Start, skriv firewall.cpl i Start Søk-boksen, og trykk deretter Enter.
  2. Klikk Slipp et program gjennom Windows-brannmuren. Hvis du blir spurt om administratorpassord eller bekreftelse, skriver du inn passordet eller klikker Fortsett.
  3. Klikk først Legg til program, og deretter Bla gjennom.
  4. Finn Zune, og klikk deretter Åpne.

Obs! Zune installeres som standard i mappen C:\Program Files\Zune.

5. Klikk OK to ganger for å lagre endringene.

I Windows XP:

1. Klikk Start, klikk Kjør, skriv firewall.cpl, og klikk deretter OK.
  2. Klikk kategorien Unntak.
  3. Klikk først Legg til program, og deretter Bla gjennom.
  4. Finn og velg Zune.exe, og klikk deretter Åpne.

Obs! Zune installeres som standard i mappen C:\Program Files\Zune.

5. Klikk OK to ganger for å lagre endringene.

Kontrollere datamaskinens innstillinger for dato og klokkeslett

Kontroller at det er angitt riktig klokkeslett og dato på datamaskinen. Du endrer disse innstillingene ved å klikke klokkeslettet i varslingsområdet (helt til høyre på oppgavelinjen), klikke Endre innstillinger for dato og klokkeslett og gjøre de riktige endringene.

Kontrollere regionale innstillinger

Kontroller at de regionale innstillingene samsvarer for datamaskinen og Zune-kontoen. Slik kontrollerer du det:

1. Du kan kontrollere innstillingene for Zune-kontoen din ved å gå til Betaling og fakturering, der opplysningene dine for Zune-kontoen blir lagret.
  2. Se hva som er oppført under Land/område.
  3. Kontroller deretter innstillingen på datamaskinen. Klikk Start, og skriv Område og språk i Start Søk-boksen.

I Windows 8: Gå til startskjermen, begynn å skrive inn område, og kontroller deretter at det er merket av for Innstillinger i søkefeltet til høyre. Når du ser at "område" kommer opp på skjermen, klikker eller trykker du ikonet, og området ditt vises i vinduet.

4. Klikk Område og språk, og du ser at området ditt vises øverst i vinduet. Hvis området og språket som er oppført for Zune-kontoen din, ikke samsvarer med det som er oppført for datamaskinen din, retter du det, og prøver å logge på på nytt.