Feilmeldingen "Can’t complete the operation because there is no Internet access" i Zune-programvare

Obs! Den 15. november 2015 ble Zune-tjenesten avsluttet. Dette kan føre til feil når du prøver å strømme eller laste ned innhold eller oppdatere tjenesten. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Vanlige spørsmål om opphør av Zune.

Oversikt

Når du prøver å logge på Zune-programvaren, kan du få følgende feilmelding:

"Can’t complete the operation because there is no Internet access" Make sure you’re connected to the Internet, then try again.

Prøv løsningene i denne artikkelen for å løse problemet:

På denne siden

Prøv å besøke nettsider

Test om du kan besøke nettsider med datamaskinen. Prøv å gå til en nettside som du ikke har besøkt på en stund eller som du aldri har besøkt.

Kontroller alle maskinvareenheter

Hvis du ikke kan besøke noen nettsider, må du kontrollere at alle maskinvareenheter er korrekt tilkoblet og slått på.

Sjekk lysene på modemet

Verifiser at lysindikatorene på kabelmodemet eller ruteren er på og aktive. Noen indikatorer som kan være relevant har følgende etiketter:

• WLAN
  • WAN
  • Data
  • Synkroniser
  • Strøm
  • Status

Sjekk Winsock2-nøkkelen

Kontroller om Winsock2-nøkkelen er skadet:

1. I Windows XP klikker du Start, klikk Kjør, skriv msinfo32 og klikk deretter OK.
    I Windows Vista og Windows 7 klikker du Start , skriv inn kjør i Start Søk-boksen og deretter klikker du Kjør under Programmer. Skriv inn Msinfo32, og deretter klikker du OK.
  2. Utvid Komponenter, utvid Nettverk og klikk deretter Protokoll.
    Du har vanligvis 10 avsnitt under Protokoll. Hvis Winsock2-nøkkelen er uskadet, vil avsnittsoverskriftene være følgende:
    • MSAFD Tcpip [TCP/IP]
    • MSAFD Tcpip [UDP/IP]
    • RSVP UDP - tjenesteleverandør
    • RSVP TCP - tjenesteleverandør
    • MSAFD NetBIOS [\Device\NetBT_Tcpip
    • MSAFD NetBIOS [\Device\NetBT_Tcpip
    • MSAFD NetBIOS [\Device\NetBT_Tcpip
    • MSAFD NetBIOS [\Device\NetBT_Tcpip
    • MSAFD NetBIOS [\Device\NetBT_Tcpip
    • MSAFD NetBIOS [\Device\NetBT_Tcpip

Hvis navnene ikke er de samme som navnene i listen, er Winsock2-nøkkelen skadet eller du har installert et tillegg fra en tredjepart, f.eks. proxy-programvare.

Hvis du har installert tillegg fra en tredjepart, vil navnet på tillegget erstatte bokstavene "MSAFD" i navnene på denne listen.
Hvis det er mer enn 10 seksjoner på listen, har du installert tillegg fra tredjepart. Hvis det er færre enn 10 seksjoner, mangler informasjon.
Hvis du finner ut at Winsock er skadet, reparerer du Winsock2-nøkkelen. Dette gjør du ved å følge denne fremgangsmåten:

Windows XP

1. Klikk Start på datamaskinen, klikk Kjør,skriv inn cmd og trykk deretter Enter.
  2. Ved kommandolinjen skriver du inn denne kommandoen og trykker Enter:
    netsh winsock reset
  3. Start datamaskinen på nytt.

Windows 7 eller Windows Vista

1. Klikk Start på, skriv cmd i Start Søk-boksen og høyreklikk deretter cmd under Programmer.
  2. Klikk Kjør som administrator.
  3. Skriv inn følgende kommando, og trykk deretter Enter:
    netsh winsock reset
  1. Start datamaskinen på nytt.

I datamaskiner som kjører Windows XP SP2 finnes en ny netsh-kommando som kan gjenbygge Winsock-nøkkelen. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se denne TechNet-artikkelen.

Advarsel Programmene som kobler til eller overvåker Internett, f.eks. antivirusprogrammer, brannmurer eller proxyklienter, kan påvirkes negativt når du kjører kommandoen netsh winsock reset. Hvis du har et program som ikke lengre fungerer som det skal etter at du har fulgt disse instruksjonene, må du installere programmet på nytt for å gjenopprette dets funksjonalitet.

Verifiser Internett-tilkoblingen din

Windows XP

1. Klikk Start-knappen, og klikk deretter Kontrollpanel.
  2. Åpne Nettverkstilkoblinger.
  3. Høyreklikk eventuelle tilkoblinger som ikke er i bruk og klikk deretter Deaktiver.

Windows 7 eller Windows Vista

1. Klikk Start, skriv Nettverks- og delingssenter inn i Start Søk-boksen og deretter klikker du Nettverks- og delingssenter under Programmer.
  2. Høyreklikk eventuelle tilkoblinger som ikke er i bruk og klikk deretter Deaktiver.

Sjekk om det er problemer med brannmur fra tredjepart

Utfør en ren oppstart for å identifisere eventuelle problemer med brannmurer fra tredjeparter. Slik gjør du dette:

1. I Windows XP klikker du Start, klikk Kjør, og skriv msconfig, og klikk deretter OK.
    I Windows Vista og Windows 7 klikker du Start , skriv inn misconfig i Start Søk-boksen og deretter klikker du msconfig.exe under Programmer.
  2. Klikk Selektiv oppstart i kategorien Generelt.
  3. Under Selektiv oppstart klikker du for å fjerne merket fra følgende bokser:
    • Last SYSTEM.INI-filen
    • Last WIN.INI-filen
    • Last oppstartselementer
  4. I kategorien Tjenester klikker du for å velge boksen Skjul alle Microsoft-tjenester og deretter klikker du Deaktiver alle
  5. Klikk OK, og deretter Omstart.
  6. Start Zune-programvaren.

Hvis du ikke lengre mottar feilmeldingen som denne artikkelen beskriver, kontakter du brannmurprodusenten for å finne ut hvordan du konfigurerer brannmuren slik at den virker sammen med Zune-programvaren.

Legg Zune til unntakslisten for Windows-brannmur.

Windows XP

1. Klikk Start, klikk Kjør, skriv firewall.cpl, og klikk deretter OK.
  2. Klikk kategorien Unntak.
  3. Klikk Legg til program.
  4. Klikk Bla gjennom.
  5. Finn og velg Zune.exe og klikk deretter Åpne.
  6. Obs! Zune installeres som standard på følgende sted:
    C:\Program Files\Zune
  7. Klikk OK to ganger.

Windows Vista

1. Klikk Start, skriv firewall.cpl i Start Søk-boksen og trykk deretter Enter.
  2. Klikk Slipp et program gjennom Windows-brannmuren.
    Hvis du blir bedt om et administratorpassord eller bekreftelse, skriver du inn passordet eller klikker Fortsett.
  3. Klikk Legg til program.
  4. Klikk Bla gjennom.
  5. Finn Zune og klikk deretter Åpne.
  6. Obs! Zune installeres som standard på følgende sted:
    C:\Program Files\Zune
  7. Klikk OK to ganger.

Windows 7

1. Klikk Start, skriv firewall.cpl i Start Søk-boksen og trykk deretter Enter.
  2. Klikk Slipp et program gjennom Windows-brannmuren.
  3. Klikk Tillat et annet program.
  4. Klikk Bla etter Zune.
  5. Velg Zune, og trykk deretter Legg til.
  6. Klikk OK to ganger.

Hvis problemet ikke er løst etter å ha prøvd disse trinnene, må du kontakte Internettleverandøren (ISP) for å få hjelp.