Oppdatere medieinformasjon i Zune-samlingen

Obs! Den 15. november 2015 ble Zune-tjenesten avsluttet. Dette kan føre til feil når du prøver å strømme eller laste ned innhold eller oppdatere tjenesten. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Vanlige spørsmål om opphør av Zune.

Oversikt

Hvis Zune-samlingen har musikk- eller videofiler med manglende eller feil informasjon, kan du bruke programvaren Zune Musikk + Video for å løse problemet. Du kan også konfigurere programvaren til å rette medieinformasjon automatisk. Slik gjør du det

Oppdatere manglende eller feil medieinformasjon for importert musikk

Når du importerer musikk eller ripper CDer i programvaren Zune Musikk + Video, vil medieinformasjon vanligvis fylles inn automatisk. Noen ganger kan du imidlertid finne mangler eller feil i sangtitler, spornummer, artistnavn eller albumtitler. Du ønsker kanskje også å kategorisere sjangeren på en annen måte. Under følger ulike måter for å oppdatere og korrigere medieinformasjon i samlingen din.

Finn og oppdater albuminformasjon

For automatisk å fylle inn fullstendige metadata for et album (utgivelsesår, albumtype, sjanger osv.), kan du søke etter informasjon på nettet:

1. Åpne Zune-programvaren. I musikksamlingen din høyreklikker du albumet som du importerte og deretter klikker du Finn albuminformasjon.
  2. Skriv inn navnet på en artist eller et album og klikk deretter Søk.
  3. Velg det riktige albumet fra de tilgjengelige søkeresultatene og klikk deretter Neste. Dette lar deg koble sangtitlene til sporene på albumet ditt.
  4. Hvis du ikke finner albumet, kan du gå tilbake til Finn albuminformasjon-vinduet fra trinn 1 og klikk deretter Rediger informasjon for å fylle inn CD-informasjon manuelt.

Oppdater musikk- og videoinformasjon

For å oppdatere informasjon for musikk og videoer, finner du sangen, albumet eller videoen i samlingen din, høyreklikk elementet og velg deretter Rediger. I redigeringsvinduet kan du skrive inn alt fra sjanger til tittel til utgivelsesdato til sangnummer og komponist.

Legg til eller oppdater albumgrafikk

For å legge til eller oppdatere albumgrafikk, kan du legge til grafikk manuelt ved å bla etter filen på datamaskinen.

1. Høyreklikk et album i samlingen og klikk deretter Oppdater albumgrafikk.
  2. Finn og velg et bilde fra en plassering på datamaskinen din, og klikk deretter Åpne. Du vil øyeblikkelig se det nye albumcoveret.

Dra media inn i riktige mapper

En av de enkleste måtene for å rydde i musikksamlingen din, er å dra artister, sanger, album og sjangre til rett sted. Du kan f.eks. forene "Dave Matthews" med "The Dave Matthews Band" for å se alle albumene i én artistvisning. Du kan også dra albumer til artister, sanger til album, album til sjangre, sjangre til sjangre og så videre for å oppdatere informasjonen din.

Dine bilder

Bilder grupperes under Bilder, og importeres fra datamaskinen din og legges i mapper med samme navn som det du ga dem på datamaskinen.

• For å gi nytt navn til en mappe, høyreklikker du mappen, velger Gi nytt navn og skriver inn det nye navnet.
  • For å omorganisere bilder og mapper, åpner du en mappe og drar deretter en hvilken som helst bildefil inn i en ny mappe i albumlisten.

Konfigurere Zune slik at medieinformasjon oppdateres automatisk.

Når du importerer musikk eller ripper CDer i programvaren Zune Musikk + Video, vil medieinformasjon vanligvis fylles inn automatisk ved å hente inn data fra Internett. Du kan velge om du vil tillate dette og hvordan du ønsker at eksisterende medieinformasjon skal behandles. Slik konfigurerer du det:

1. Klikk Innstillinger, plassert øverst i skjermbildet, og klikk Programvare, plassert øverst til venstre
  2. I Medieinformasjon kan du velge hvordan du ønsker at Zune Musikk + Video skal behandle sanginformasjon.
  3. For å bruke Internett til å oppdatere sanginformasjon i Zune-programvaren, velger du Automatisk oppdatering av albumgrafikk og metadata og deretter velger du én av følgende:
    • Legg bare til manglende informasjon. Informasjon legges bare til for elementer som mangler data.
    • Erstatt all medieinformasjon. Eksisterende informasjon erstattes med ny informasjon fra Internett.

Hvis informasjon ikke er tilgjengelig, vil du se generisk sporinformasjon (spor 1, spor 2 og så videre). Hvis informasjonen mangler fordi datamaskinen din ikke var koblet til Internett da du rippet CDen din, burde den vises for nye rippede sanger rett etter at du har koblet til Internett. Hvis dette fremdeles ikke vises, kan du manuelt oppdatere manglende eller feilaktig medieinformasjon.

Oppdater medieinformasjon for videoer

Slik legger du til eller oppdaterer videokategorien, tittelen, sjangeren, beskrivelsen og utgivelsesdatoen for videofilene dine.

1. Åpne Zune-programvaren. Høyreklikk et element i videosamlingen din og klikk deretter Rediger.
  2. Gjør de endringene du ønsker og klikk deretter OK for å lagre dem.