Opprette, spille og synkronisere Zune-spillelister

Obs! Den 15. november 2015 ble Zune-tjenesten avsluttet. Dette kan føre til feil når du prøver å strømme eller laste ned innhold eller oppdatere tjenesten.

På denne siden

Opprette, redigere og synkronisere spillelister og automatiske spillelister

Opprette en spilleliste

Spillelister kan inneholde alle sanger, artister, albumer og sjangre fra din musikksamling i Zune. Du kan lytte til spillelistene dine på datamaskinen, eller du kan synkronisere dem med Zune-spiller eller Windows Phone og spille dem på den enheten.

Sanger spilles i den rekkefølgen de ble lagt til. Du kan redigere spillelisten for å endre rekkefølgen, eller du kan velge å spille sangene i spillelisten i tilfeldig rekkefølge.

For å opprette en spilleliste:

1. Start programvaren Zune Musikk + Video. Øverst på skjermen klikker du samling og deretter klikker du MUSIKK.
  2. Klikk SPILLELISTER øverst i høyre hjørne på skjermen.
  3. Klikk NY SPILLELISTE, gi spillelisten et navn og klikk deretter OK.
  4. Start med å dra artister, albumer og sanger inn i det mørknede spillelisteikonet som ligger i nedre venstre hjørne på siden.

Hvis du har mer enn en spilleliste, vil en pop-up-meny vise spillelistene dine. Slipp elementet på spillelisten du ønsker.

Eller du kan høyreklikke et element, f.eks. et album eller en sang, klikk Legg til i spilleliste, velg spillelisten og klikk deretter OK.

Opprette en automatisk spilleliste

Automatiske spillelister oppdateres på en dynamisk måte ut fra kriteriene du velger. Slik oppretter du en:

1. Start programvaren Zune Musikk + Video. Øverst på skjermen klikker du samling og deretter klikker du MUSIKK.
  2. Klikk SPILLELISTER øverst i høyre hjørne på skjermen.
  3. Klikk NY AUTOMATISK SPILLELISTE.
  4. I menyen AUTOMATISK SPILLELISTE gir du navn til den automatiske spillelisten, velg musikkfiltrene du ønsker å bruke og klikk deretter OK.

Du kan finne de nye automatiske spillelistene dine under Automatiske spillelister med de andre spillelistene dine.

Rediger spilleliste

1. Start programvaren Zune Musikk + Video. Øverst på skjermen klikker du samling og deretter klikker du MUSIKK.
  2. Klikk SPILLELISTER øverst i høyre hjørne på skjermen.
  3. Klikk en spilleliste og gjør deretter noe av det følgende:
    • Hvis du vil fjerne en sang, høyreklikker du en sangtittel og deretter velger du Fjern fra spilleliste.
    • Hvis du vil omorganisere sanger, klikker du en sangtittel og deretter drar du den oppover eller nedover listen.
    • Hvis du vil legge sanger til en spilleliste, drar du musikkfiler fra musikken din over til spillelisteikonet og deretter slipper du dem på spillelisten du ønsker.

Synkroniser en spilleliste fra datamaskinen din til en Zune-spiller eller Windows Phone

1. Start programvaren Zune Musikk + Video. Øverst på skjermen klikker du samling og deretter klikker du MUSIKK.
  2. Klikk SPILLELISTER øverst i høyre hjørne på skjermen.
  3. Dra en spilleliste til ikonet for enheten eller telefonen. Ikonet ligger i nedre venstre hjørne av siden.

Neste gang du skrur på enheten din vil du se den nye spillelisten din.

Synkroniser en spilleliste fra en Zune-spiller eller Windows Phone til datamaskinen din

1. Koble Zune-spilleren eller Windows Phone til datamaskinen med USB-kabelen som fulgte med spilleren.
  2. Start programvaren Zune Musikk + Video. I toppen av skjermbildet klikker du Enhet eller Telefon, klikk MUSIKK og klikk deretter SPILLELISTER.
  3. Dra en spilleliste til ikonet for datamaskinen. Ikonet ligger i nedre venstre hjørne av siden.

Administrere spillelister og automatiske spillelister

For å se spillelistene dine:

1. Start programvaren Zune Musikk + Video. Klikk samling øverst i skjermbildet.
  2. Klikk MUSIKK, og klikk deretter SPILLELISTER.

Følgende tabell oppsummerer hva du kan gjøre med spillelister og automatiske spillelister.

For å...Gjør du dette
Se hva som er i en spilleliste eller en automatisk spillelisteKlikk tittelen på spillelisten eller den automatiske spillelisten.
Gi nytt navn til en spilleliste eller automatisk spillelisteHøyreklikk tittelen på spillelisten eller den automatiske spillelisten, klikk Gi nytt navn og skriv deretter inn det nye navnet.
Slette sanger fra en spillelisteHøyreklikk en sangtittel og velg deretter Fjern fra spilleliste.
Endre rekkefølgen på sangene i spillelistenDra sanger oppover eller nedover i spillelisten.
Endre rekkefølgen på sangene i en automatisk spillelisteKlikk en automatisk spilleliste og klikk deretter rediger automatisk spilleliste. Under Organiser sanger velger du en ny innstilling.
Synkroniser spillelister eller automatiske spillelister til Zune-enheten dinDra en eller flere spillelister eller automatiske spillelister til enhetsikonet. Dette er plassert i nedre venstre hjørne på siden.
Brenne spillelister eller automatiske spillelister til CDDra en eller flere spillelister eller automatiske spillelister til brenneikonet. Dette er plassert i nedre venstre hjørne på siden.
Spille en spilleliste eller automatisk spillelisteDobbeltklikk tittelen på spillelisten eller den automatiske spillelisten.
Finne sanger i samlingen din som er inkludert i spillelister eller automatiske spillelisterHøyreklikk en sang og klikk deretter Vis i samling.
Spille en spilleliste i tilfeldig rekkefølgeSett på spillelisten og skru på spill i tilfeldig rekkefølge.
Gjenta en spillelisteSpill spillelisten og skru på gjenta.

Tips for spilleliste

• Når du drar et album til spillelisteikonet, legges alle sangene til i spillelisten.
  • Når du drar en artist til spillelisteikonet, legges all musikken av den artisten til i spillelisten.
  • En spilleliste kan ha opptil 2000 sanger. Hvis du legger til mer enn det, vil spillelisten ikke synkronisere til enheten din.
  • Når du sletter en spilleliste, forblir sangene i spillelisten i samlingen din.
  • Hvis du fjerner en sang fra en spilleliste, vil programvaren Zune Musikk + Video fjerne det elementet fra den samme spillelisten på enheten din neste gang du synkroniserer.
  • Automatiske spillelister er en fantastisk måte for å holde spillelistene dine oppdatert med de siste nedlastingene fra favorittartistene dine.
  • Zune Musikk + Video fungerer med spillelister i to formater:
    • ZPL (.zpl) er spillelisteformatet for Zune.
    • M3U (.m3u) er spillelisteformatet brukt av mange medieprogrammer. Hvis en spilleliste er i M3U-formatet, drar du den simpelthen inn i Zune-samlingen din.