Slik redigerer du metadataene i musikk- eller videosamlingen for Zune

Obs! Den 15. november 2015 ble Zune-tjenesten avsluttet. Dette kan føre til feil når du prøver å strømme eller laste ned innhold eller oppdatere tjenesten. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Vanlige spørsmål om opphør av Zune.

"Metadata" brukes til å kategorisere lyd- og videofiler i samlingen din. Hvis elementer i samlingen ikke er riktig merket, kan du redigere metadataene ved å bruke Zune Music + Video-programvaren.

Ved hjelp av Zune-programvaren

• Redigere metadata for en fil: Høyreklikk, sveip eller trykk og hold på lyd eller video, og klikk eller trykk deretter Edit. Det åpnes et vindu med informasjon du kan redigere, for eksempel sangtittel, album, artist, sjanger med mer.
  • Finne albuminformasjon: Høyreklikk, sveip eller trykk og hold på et album, og velg deretter Find album info. Det åpnes et vindu der du kan søke på nettet etter album- og artistinformasjon. Følg trinnene, og velg deretter Finish for å oppdatere informasjonen i samlingen.
  • Oppdatere albumgrafikk: Høyreklikk, sveip eller trykk og hold på et album, og velg deretter Update album art. Det vises et vindu der du kan bla gjennom og finne et bilde fra datamaskinen som du vil bruke som albumgrafikk.
  • Dra innhold: Du kan også dra en innholdsdel til en annen for å oppdatere informasjon om de valgte filene automatisk. Du kan oppdatere filmetadataene på følgende måter, avhengig av hvilken samlingsvisning du bruker, og innholdet du har valgt:

Dra innhold i Artists Collection-visning:

• Hvis du drar ARTIST til artist, oppdateres kildeartisttittelen til målartisttittelen.
    • Hvis du drar ALBUM til artist, oppdateres kildealbumartistnavnet til målartistnavnet.
    • Hvis du drar SONG til artist, oppdateres sangartisten til målalbumartisten.

Dra innhold i Genre Collection-visning:

• Hvis du drar ALBUM til genre, oppdateres albumsjangeren, men sporsjangeren forblir som den er.
    • Hvis du drar SONG til genre, oppdateres bare sangsjangeren.
    • Hvis du drar GENRE til genre, oppdateres alle sanger og album som har kildesjangeren, til målsjangeren.