Feilen "Filen kan ikke kjøpes eller lastes ned" med nedlasting fra Zune-markedsplass

Obs! Den 15. november 2015 ble Zune-tjenesten avsluttet. Dette kan føre til feil når du prøver å strømme eller laste ned innhold eller oppdatere tjenesten.

Symptom

Når du prøver å laste ned innhold fra Zune-markedsplassen, vises informasjonsikonet. Når du klikker ikonet, ser du følgende feilmelding:

Filen kan ikke kjøpes eller lastes ned. Det kan hende filen ikke er tilgjengelig fra Zune-markedsplass.

Årsak

Dette er vanligvis en bruksrettighetsfeil. Eller det kan bety at du ikke har nok plass på datamaskinen.

Ting du kan forsøke

Prøv ett eller flere av følgende:

• Kontroller statusen til Zune-tjenesten på Xbox Live-tjenestestatus. Hvis tjenesten er utilgjengelig, kan du prøve på nytt senere.
  • Kontroller at du er koblet til Internett Det kan hende du har mistet Wi-Fi-tilkoblingen, tjenesten er nede eller at ruteren er frakoblet og bare trenger å bli startet på nytt.
  • Hvis du vil kontrollere om det er problemer med tilkoblingen på datamaskinen, klikker du Start-knappen og deretter Kontrollpanel.

Eller hvis du bruker Windows 8: Gå til Startskjermen og skriv Kontrollpanel. Åpne deretter Kontrollpanel fra resultatene. Klikk eller trykk Nettverk og Internett, og klikk eller trykk deretter Vis nettverksstatus og -oppgaver. Skjermen forteller deg om du er koblet til et nettverk.

• Hvis du ikke er koblet til, klikk eller trykk Koble til et nettverk i statusvinduet, og velg et tilgjengelig nettverk.
    • Hvis du er koblet til feil nettverk, velger du det riktige nettverket og angir passkoden hvis du blir bedt om det.
  • Hvis du fortsatt ikke kan koble til Internett, kan det være et problem med Internett-tjenesten. Vent og logg på på nytt senere, eller kontakt Internett-leverandøren.
  • Kontroller at det er angitt riktig klokkeslett og dato på datamaskinen. Du endrer disse innstillingene ved å klikke klokkeslettet i varslingsområdet helt til høyre på oppgavelinjen, klikke Endre innstillinger for dato og klokkeslett og gjøre de riktige endringene.
  • Slett leserens historikk, buffer og midlertidige filer.

Hvis du bruker Internet Explorer:

1. Åpne leseren. Hvis du bruker Windows 8, åpner du Internet Explorer på skrivebordet. Trykk Alt-tasten på tastaturet for å se menylinjen.
    2. Klikk eller trykk Verktøy, og klikk eller trykk deretter Alternativer for Internett.
    3. I kategorien Generelt finner du Leserlogg og klikker eller trykker Slett-knappen. En Slett leserlogg-boks åpnes.
    4. Merk av Midlertidige Internett-filer, og fjern merket for alle de andre.
    5. Klikk eller trykk Slett-knappen.
    6. Start Zune-programvaren på nytt og se om du får tilgang til elementene.

Hvis du bruker én av følgende lesere, kan du se Løsning 1: Tøm Internett-hurtigbufferen, og slett informasjonskapslene på den aktuelle websiden:

Hjelp for Mozilla Firefox

Hjelp for Apple Safari

Hjelp for Google Chrome

• Konfigurer leseren til å identifisere LAN-innstillinger automatisk.

Hvis du bruker Internet Explorer:

1. Åpne Internet Explorer. Hvis du bruker Windows 8, åpner du Internet Explorer på skrivebordet. Trykk Alt-tasten på tastaturet for å se menylinjen.
    2. Klikk eller trykk Verktøy, og klikk eller trykk deretter Alternativer for Internett.
    3. Velg kategorien Tilkoblinger, og klikk eller trykk LAN-innstillinger.
    4. Kontroller at Identifiser innstillinger automatisk er merket av.

Hvis du ikke bruker Internet Explorer, kan du se leserdokumentasjonen eller kontakte produsenten for å finne ut hvordan du konfigurerer LAN-innstillinger.

• Hvis dette ikke løser problemet, kan det hende det ikke er nok plass på datamaskinen. Bruk Diskopprydding for å frigjøre plass på harddisken. Slik gjør du det:

På Windows 8

1. Begynn å skrive diskopprydding fra startskjermen. Når søkefeltet vises, må du kontrollere at du har valgt Innstillinger før du fullfører søket.
    2. I hoveddelen på skjermen klikker eller trykker du ikonet ved siden av Frigjør diskplass ved å slette unødvendige filer.
    3. Fra popup-vinduet velger du stasjonen du vil rydde, som sannsynligvis er stasjon C, og klikker OK.
    4. I dialogboksen Diskopprydding velger og sletter du filene som er aktuelle.

Obs! Hvis du vil har mer informasjon, kan du klikke Hvordan fungerer Diskopprydding? i dialogboksen Diskopprydding.

På Windows 7, Windows Vista eller Windows XP

1. Klikk Start, klikk Alle programmer, klikk Tilbehør, klikk Systemverktøy og deretter Diskopprydding.
    2. Fra popup-vinduet velger du stasjonen du vil rydde, som sannsynligvis er stasjon C, og klikker OK.
    3. I dialogboksen Diskopprydding velger og sletter du filene som er aktuelle.

Obs! Hvis du vil har mer informasjon, kan du klikke Hvordan fungerer Diskopprydding? i dialogboksen Diskopprydding.