Feilmeldingen "Microsoft Zune has stopped working" vises når du laster ned fra markedsplassen for Zune

Obs! Den 15. november 2015 ble Zune-tjenesten avsluttet. Dette kan føre til feil når du prøver å strømme eller laste ned innhold eller oppdatere tjenesten.

Du ser følgende feilmelding når du prøver å laste ned musikk, videoer eller podcaster fra markedsplassen for Zune:

Microsoft Zune has stopped working

Dette kan bety at antivirusprogrammet sluttet å fungere når Zune-programvaren bad om en skanning av en mediefil som du lastet ned. Du kan også få denne feilmeldingen hvis brukerprofilen er skadet.

Løsninger

Prøv følgende fremgangsmåter for å løse problemet:

Løsning 1: Installer Zune-programvaren på nytt

Avinstaller Zune-programvaren på datamaskinen din, og last ned Zune-programvaren på nytt. Se Laste ned programvaren Zune Musikk + Video hvis du vil ha mer informasjon.

Hvis du får den samme feilmeldingen når du laster ned fra markedsplassen for Zune etter at du har startet Zune-programvaren på nytt, prøver du følgende.

Løsning 2: Midlertidig deaktiver, oppdater og bytt verifikatoren til antivirusprogrammet

Advarsel! Noen av disse trinnene kan føre til at datamaskinen eller nettverket blir mer utsatt for angrep fra ondsinnede brukere eller skadelig programvare, for eksempel virus. Vi anbefaler ikke disse trinnene, men vi oppgir denne informasjonen slik at du kan vurdere selv om du vil bruke den. Følg disse trinnene på eget ansvar.

1. Midlertidig deaktiver antivirusprogrammet.
    Midlertidig deaktiver antivirusprogrammet rett før du direkteavspiller eller laster ned innhold fra markedsplassen for Zune for å bekrefte at det er antivirusprogrammet som er årsaken til at feilen oppstår. Hvis du kan laste ned fra markedsplassen uten å se noen feilmelding, aktiverer du antivirusprogrammet på nytt og går videre til trinn 2. Du kan søke på nettet for å finne ut hvordan du deaktiverer antivirusprogrammer.
  2. Oppgrader til den siste versjonen av antivirusprogrammet. Gå til programvareprodusentens webområde, og se etter nye oppdateringer eller oppgraderinger. Hvis du ikke kan oppgradere programvaren, går du til trinn 3.
  3. Hvis du ikke kan oppgradere antivirusprogrammet, bytter du verifikatoren som skanner de innkommende filene. Dette gjør du ved å følge denne fremgangsmåten:

For Windows 8, Windows 7, Windows Vista
    1. Klikk Start, skriv inn lede i Start søk-boksen, høyreklikk ledetekst øverst i listen for programmer, og klikk deretter Kjør som administrator
      I Windows 8: Begynn å skrive inn lede på startskjermen, og høyreklikk deretter ikonet ledetekst når det kommer opp på skjermen. Klikk deretter Kjør som administrator i menyen øverst på skjermen.
    2. Når ledeteksten vises, skriver du inn følgende kommandoer:
      1. regsvr32 %WINDIR% \system32\shdocvw.dll, og deretter trykker du Enter på tastaturet.
        Obs!  Det skal være mellomrom etter den første forekomsten av 32 og etter den andre forekomsten av %.
    3. Skriv inn Avslutt og trykk deretter Enter-tasten for å lukke ledetekstvinduet.

Windows XP

1. Klikk Start, klikk Kjør, skriv inn CMD i Åpne-boksen, og klikk deretter OK.
  2. Når ledeteksten vises, skriver du inn følgende kommandoer:
    regsvr32 %WINDIR% \system32\shdocvw.dll, og deretter trykker du Enter på tastaturet vårt.
    Obs!  Det skal være mellomrom etter den første forekomsten av 32 og etter den andre forekomsten av %.
  3. Skriv inn Avslutt og trykk deretter Enter-tasten for å lukke ledetekstvinduet.

Løsning 3: Rett opp en skadet brukerprofil