Feilsøke problemer med å logge på Zune-programvaren

Obs! Den 15. november 2015 ble Zune-tjenesten avsluttet. Dette kan føre til feil når du prøver å strømme eller laste ned innhold eller oppdatere tjenesten.

Følgende feilmelding vises når du prøver å logge på Zune-programvaren:

Det er en ugyldig kombinasjon av e-post og passord. Kontroller at Caps Lock-tasten er av og at du skriver inn fullstendig e-postadresse.

Dette betyr følgende:

• Du har angitt en ugyldig kombinasjon av e-postadresse og passord.
  • Totrinnsbekreftelse har blitt aktivert for Microsoft-kontoen.

Løsninger

Prøv følgende løsninger for å løse problemet:

Løsning 1: Prøv en annen kombinasjon av e-postadresse og passord

Hvis du ikke har aktivert totrinnsbekreftelse og får denne feilmeldingen, kontrollerer du at følgende er tilfelle:

• Du bruker riktig e-postadresse og passord.
  • Du skrev inn passordet riktig.

Hvis du har glemt e-postadressen eller passordet for Microsoft-kontoen din, kan du bruke løsningen for tapt konto eller løsningen for tapt passord.

Løsning 2: Tilbakestill nettleserinnstillingene

Slik tilbakestiller du nettleserinnstillingene:

1. Start Internet Explorer.
  2. Trykk eller klikk det tannhjulformede ikonet øverst til høyre på skjermen.
  3. Trykk eller klikk Alternativer for Internett, og klikk deretter Avansert.
  4. Trykk eller klikk Tilbakestill-knappen under Tilbakestill Internet Explorer-innstillinger. (Du blir kanskje bedt om å starte datamaskinen på nytt.)
  5. Prøv å logge på Zune-programvaren på nytt.

Løsning 3: Se gjennom passordet med totrinnsbekreftelse

Du har kanskje aktivert totrinnsbekreftelse for å beskytte Microsoft-kontoen. Totrinnsbekreftelse bruker to måter til å bekrefte identiteten på når du logger på Microsoft-kontoen:

• Passordet ditt
  • En ekstra sikkerhetskode

Totrinnsbekreftelse bidrar til å beskytte kontoen ved å gjøre det vanskeligere for en hacker å logge på, selv om hackeren av en eller annen grunn kjenner passordet ditt. Hvis du aktiverer totrinnsbekreftelse, vises det en ekstra side hver gang du logger på på en enhet som ikke er "klarert". På den ekstra siden blir du bedt om å oppgi en sikkerhetskode for å logge på. Vi sender den sikkerhetskoden til telefonen din eller til din alternative e-postadresse, eller du kan hente en sikkerhetskode via en godkjenningsapp på smarttelefonen.

Enkelte apper (for eksempel Zune-programvaren og e-postapper på enkelte smarttelefoner) og enheter (for eksempel Xbox 360) kan ikke be deg om å oppgi en sikkerhetskode når du prøver å logge på. Hvis du får en feilmelding om feil passord med en app eller enhet, må du opprette et unikt app-passord for å logge på. Når du har logget på med app-passordet, er du klar til å bruke den appen eller enheten. Du må opprette og logge på med et app-passord én gang for hver app eller enhet som ikke kan be deg om en sikkerhetskode.

Slik oppretter du et app-passord:

1. Logg på Microsoft-kontoen.
  2. Trykk eller klikk Administrer avansert sikkerhet under Sikkerhet og personvern. Hvis du blir bedt om en sikkerhetskode her, oppgir du den og trykker eller klikker Send.
  3. Trykk eller klikk Konfigurere totrinnsbekreftelse under Totrinnsbekreftelse.
  4. Trykk eller klikk Neste på siden "Konfigurere totrinnsbekreftelse" for å aktivere totrinnsbekreftelse. Du kan deretter konfigurere app-passord.

Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Om totrinnsbekreftelse.