Feil når du spiller av DRM-beskyttet musikk eller video i Zune-programvaren

Obs! Den 15. november 2015 ble Zune-tjenesten avsluttet. Dette kan føre til feil når du prøver å strømme eller laste ned innhold eller oppdatere tjenesten. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Vanlige spørsmål om opphør av Zune.

Oversikt

Medier som du laster ned fra en tjeneste på Internett, er vanligvis beskyttet med DRM-teknologi (Digital Rights Management). Beskyttede medier kommer med en lisens som inneholder mediebruksrettigheter, som angir hvordan du kan bruke innholdet. Mediebruksrettigheter for en sang kan for eksempel tillate at du spiller av sangen på én datamaskin og synkroniserer den med et visst antall enheter, men kan forhindre deg fra å brenne sangen til en CD eller spille den av på en annen datamaskin.

Hvis du får en feil når du spiller av DRM-beskyttede medier, kan du prøve en av løsningene nedenfor.

Løsninger

Feilmelding: Innholdet er ikke lenger tilgjengelig på Zune-markedsplassen

Obs!  Music Pass og Zune-markedsplassen er ikke tilgjengelige i alle land og områder.

Det kan hende at du får feilmeldingen "Bruksrettighetene er utilgjengelige, prøv på nytt senere" når du prøver følgende:

• Å synkronisere musikkinnhold som du har lastet ned fra Zune-markedsplassen, til Zune-spilleren eller Windows Phone.
  • Å laste ned innhold du tidligere lastet ned med et Xbox Music Pass
  • Å laste ned innhold du har kjøpt

Dette kan bety at du prøver å få tilgang til musikkinnhold som ikke lenger er tilgjengelig fra Zune-markedsplassen. Derfor kan du ikke tilegne deg flere rettigheter for å laste ned, spille av eller synkronisere innholdet til en datamaskin eller enhet.

Andre scenarier der innhold som tidligere var tilgjengelig på Zune-markedsplassen med et Music Pass (eller som du kjøpte), ikke lenger er tilgjengelig for deg:

• Du har en ny, ombygget eller restaurert enhet.
  • Du tilbakestilte DRM-systemet på datamaskinen.
  • Du slettet innholdet.

Ting du kan forsøke

Hvis innholdet ikke lenger er tilgjengelig for nedlasting med et abonnement på Music Pass, men kan kjøpes, må du kjøpe innholdet for å kunne ha fortsatt tilgang til det. Hvis du bestemmer deg for ikke å kjøpe det, anbefaler vi at du fjerner det fra samlingen for å forhindre at denne feilen vises hver gang prøver å synkronisere innholdet.

Feilmeldinger når du prøver å laste ned på nytt eller gjenopprette innhold fra Zune-markedsplassen

Obs!  Music Pass og Zune-markedsplassen er ikke tilgjengelige i alle land og områder.

Hvis du får en av følgende feilmeldinger når du prøver å laste ned på nytt eller gjenopprette innhold fra Zune-markedsplassen, kan det hende at du har et problem med digitale rettigheter:

C00D12EA [programvaren Zune Musikk + Video]

Det oppstod en feil under kommunikasjon til Zune-markedsplassen. Kontroller at innstillingene for dato og klokkeslett på datamaskinen ikke er satt til en dato i fremtiden, og prøv deretter på nytt.

Du kan ikke laste ned på nytt eller gjenopprette MP3-spor som tidligere er kjøpt fra Zune-markedsplassen, selv om du har slettet eller mistet dem. Denne feilen oppstår også hvis datamaskinens innstillinger for dato og klokkeslett er satt til en dato i fremtiden.

Obs! Det er lurt å sikkerhetskopiere alle MP3-filene du har kjøpt, til en CD, DVD, minnepinne eller ekstern harddisk.

Kontroller at datamaskinens klokkeslett og dato er riktig angitt. Hvis de ikke er det, klikker du datoen og klokkeslettet på oppgavelinjen og gjør nødvendige endringer.

C00D135C [programvaren Zune Musikk + Video]

Du kan ikke gjenopprette denne artikkelen flere ganger.

Du har nådd det maksimale antall nedlastinger for denne artikkelen.

Zune kan midlertidig ikke bekrefte mediebruksrettighetene på grunn av en kommunikasjonsfeil.

• Vent en stund, og start deretter datamaskinen på nytt, og prøv igjen.
  • Kontroller at du er logget på Zune-programvaren slik at den kan bekrefte Zune-kontoen din.

Zune-markedsplassen er midlertidig utilgjengelig, prøv igjen om en stund.

Du prøver å laste ned noe som ikke er tilgjengelig for nedlasting eller ikke tilgjengelig i det hele tatt, eller Zune-tjenesten er nede. Se statussiden for Xbox Live hvis du vil ha mer informasjon.

Feilmeldinger når du prøver å spille av en sang fra Zune-samlingen

Obs!  Music Pass og Zune-markedsplassen er ikke tilgjengelige i alle land og områder.

Det kan hende at du får en av følgende feilmeldinger:

C00D0BBE [programvaren Zune Musikk + Video]

KAN IKKE SPILLE AV

Kan ikke utføre denne operasjonen fordi Zune ikke kan bekrefte bruksrettigheter.

Informasjonen for Zune-musikkpasset må oppdateres. Logg på PCen, og synkroniser med spilleren. [Windows Phone]

Kan ikke spille av denne musikken fordi Zune-musikkpasset er utløpt. Du kan fornye det ved å gå til Marketplace > Music > Listen with Zune Music Pass. [Zune HD-spiller]

Bruksrettighetene for denne artikkelen er utløpt. Synkroniser med PCen. [Zune-spiller uten berøringsskjerm]

Dette problemet oppstår etter at du har lastet ned sanger fra Zune-markedsplassen med Xbox Music Pass (eller Zune Music Pass) og deretter avsluttet Music Pass. Når Music Pass blir inaktivt, har du ikke lenger tilgang til sangene som du tidligere har lastet ned med Music Pass.

Hvis du vil fortsette å spille av disse sangene, må du fornye Music Pass:

1. Gå til Min konto-siden, og logg på hvis du blir bedt om det. Obs!  Bruk Microsoft-kontoen som er knyttet til Music Pass.
  2. På siden Velg et medlemskap kan du endre eller avslutte abonnementet.
    • Hvis du vil endre Music Pass, velger du et annet abonnement og klikker Neste.
    • Hvis du vil avslutte Music Pass, klikker du Stopp automatisk betaling.
  3. Du fullfører endringen ved å klikke Bekreft kjøp.

Hvis du ikke lenger vil spille av disse sangene med Music Pass, kan du fjerne sangene fra datamaskinen eller enheten. Hvis du vil ha informasjon om hvordan du fjerner sanger og synkroniserer enheter, kan du se følgende:

Andre DRM-feil

Obs!  Zune-markedsplassen er ikke tilgjengelig i alle land og områder.

Hvis du får en av følgende feil når du prøver å spille av innhold mens du er logget på Zune-markedsplassen på datamaskinen, kan det hende at du har et problem med digitale rettigheter:

• Feilkode C00D12F5: Får ikke lastet ned Det har oppstått en feil med mediebruksrettighetene.
  • En Windows Digital Rights Management-komponent er skadet.
  • Det har oppstått en feil medierettighetssystemet på datamaskinen, og det må tilbakestilles manuelt.
  • Kan ikke validere en påkrevd Windows Media Digital Rights Management-komponent. Du må kanskje installer Zune-programvaren på nytt.
  • DRM-versjonen på denne datamaskinen er ikke oppdatert.
  • Feilkode C00D12F6: Kan ikke bekrefte mediebruksrettighetene.
  • Feilkode C00D12F9: Det har oppstått en feil med mediebruksrettighetene.

Hvis du får en av disse feilmeldingene, er DRM-systemet på datamaskinen skadet og må tilbakestilles. Slik gjør du det:

1. Logg på datamaskinen som en administrator.
  2. Gå til Oppgradering av sikkerhetskomponenter.
  3. På siden som åpnes, klikker du Oppgrader-knappen og følger instruksjonene.
  4. Obs!  Hvis Oppgrader-knappen er inaktiv, kan du se Oppgradere sikkerhetskomponenten manuelt nedenfor.

5. Prøv å logge på Zune-markedsplassen eller spille av innholdet på nytt for å se om problemet er løst.

Når du er ferdig med denne oppgraderingen, kan du prøve å logge på Zune-markedsplassen eller spille av innholdet på nytt for å se om problemet er løst. Hvis ikke går du til Tilbakestille DRM nedenfor.

Oppgradere sikkerhetskomponenten manuelt

1. Åpne Internet Explorer.
  2. Klikk Verktøy, og klikk deretter Alternativer for Internett.
  3. I kategorien Generelt klikker du Slett under Leserlogg.
  4. Klikk alle boksene i vinduet, og klikk deretter Slett.
  5. Klikk kategorien Sikkerhet, klikk Klarerte områder, og klikk deretter Områder-knappen.
  6. I Søk-boksen skriver du *.microsoft.com, klikker Legg til og deretter Lukk.
  7. I kategorien Sikkerhet klikker du Egendefinert nivå.
  8. Under Tilbakestill egendefinerte innstillinger velger du Lav, og klikker deretter Tilbakestill.
  9. Klikk OK.
  10. Klikk kategorien Personvern.
  11. Klikk Områder-knappen.
  12. I Adresse-feltet skriver du *.microsoft.com og klikker deretter Tillat.
  13. Klikk OK.
  14. Lukk alle leservinduene.
  15. Prøv å logge på Zune-markedsplassen eller spille av innholdet på nytt for å se om problemet er løst. Hvis ikke går du til neste trinn, Tilbakestille DRM.

Tilbakestille DRM

Obs!  Du trenger ikke å utføre dette trinnet hvis instruksjonene for manuell oppgradering ovenfor løste problemet.

Du kan kanskje løse dette problemet automatisk. Klikk koblingen Løs dette problemet nedenfor. Klikk deretter Kjør i dialogboksen Filnedlasting, og følg trinnene i veiviseren.

Løs dette problemet
Microsoft Fix It 50765

Obs!

• Det kan hende at løsningen bare er på engelsk. Den automatiske løsningen fungerer imidlertid også for andre språkversjoner av Windows.
  • Hvis du ikke bruker datamaskinen som har problemet, kan du lagre den automatiske løsningen på en minnepinne eller CD. Dermed kan du senere kjøre den på datamaskinen med problemet.

Når du har kjørt Fix It, skal lisensene oppdateres automatisk, og du skal kunne spille av beskyttet innhold.