Du kan ikke oppdatere eller installere Zune-programvaren på PCen, eller du kan ikke oppdatere Zune-spillerprogramvaren.

Obs! Den 15. november 2015 ble Zune-tjenesten avsluttet. Dette kan føre til feil når du prøver å strømme eller laste ned innhold eller oppdatere tjenesten. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Vanlige spørsmål om opphør av Zune.

Oversikt

Hvis Zune-programvaren på spilleren din ikke oppdateres av seg selv, eller hvis du har problemer med å oppdatere Zune Music + Video-programvaren, kan du prøve ut løsningene nedenfor.

Kan ikke oppdatere eller installere Zune-programvaren på PCen

Her er noen vanlige feilmeldinger du kan få når du prøver å oppdatere Zune Music + Video-programvaren, og noen løsninger du kan prøve for å løse problemet.

Hvis det mangler en nødvendig komponent

Det kan hende du får en av følgende feilmeldinger når du prøver å installere Zune Music + Video-programvaren:

• “The media for installation package couldn't be found. It might be incomplete or corrupt.”
  • “Setup must stop because the required package failed to install.”
  • “Can't contact Microsoft Update. Please try again later."
  • “Can't download the required components from Microsoft Update. Please try again later."
  • “Can't install the required components from Microsoft Update. Please try again later."
  • “Path chosen is not valid"
  • “Installation failed, package Zune failed to install”
  • “No Installation Media”
  • “Can't find the media for installation package ".NET framework Runtime 2.0". It might be incomplete or corrupt.”
  • Feilkode 0x80070002

Hvis du får en av disse feilmeldingene, lar ikke Zune-programvaren seg installere. Disse feilene kan oppstå når Zune-programvaren krever programvarekomponenter eller oppdateringer som ikke er tilgjengelige på datamaskinen eller inkludert i den grunnleggende nedlastingen, for å gjennomføre installasjonen. Prøv følgende løsninger for å løse problemet:

• Kontroller at datamaskinen kjører ett av følgende operativsystemer:
    • Windows 7 og Windows 8 (alle utgaver)
    • Windows Vista (alle utgaver)
    • Windows Xp med Service Pack 3 (Home-, Professional- eller tavle-PC-utgaven eller Media Center Edition 2005 med Rollup Update 2)

Obs! Zune Music + Video-programvaren fungerer ikke på Windows-versjoner som er tidligere enn Windows XP SP3, 64-biters versjoner av Windows XP eller alle Windows Server-versjoner.

• Mac OSX med Boot Camp som kjører Windows 7 eller Windows Vista.
  • Kontroller at datamaskinen oppfyller de minimale systemkravene:
    • 256 MB med RAM
    • Videokort med 64 MB RAM (video-RAM eller VRAM) og DirectX 9.0b
    • Microsoft Internet Explorer 6 eller høyere

Hvis du vil ha en fullstendig liste over systemkravene, ser du Systemkrav for Zune Music + Video.

• Se etter oppdateringer. Hvis du skal gjøre det, går du til Microsoft Update-området, og deretter klikker du Se etter oppdateringer.
  • Installere Zune-programvaren på nytt ved hjelp av en Microsoft Fix It-løsning. Kontroller at du har nødvendige administratorrettigheter til å installere programvare, og deretter kjører du følgende Fix It-løsning.

Klikk koblingen Løs dette problemet. Klikk deretter Kjør i dialogboksen Filnedlasting, og følg trinnene i veiviseren.

Løs dette problemet
Microsoft Fix it 50577

Obs!

• Veiviseren er kanskje bare tilgjengelig på engelsk, men den automatiske løsningen fungerer også for andre språkversjoner av Windows.
  • Hvis du ikke bruker datamaskinen som har problemet, kan du lagre den automatiske løsningen på en minnepinne eller en CD, slik at du kan kjøre den på den datamaskinen der problemet har oppstått.

Feil: “System updates required”

Det kan hende du får en av følgende feilmeldinger når du prøver å installere Zune-programvaren:

System updates required

Zune software installation can't continue until you've installed one or more required updates.

Windows Update must be updated to run this program.

System updates required

Zune software installation can't continue until you've installed one or more required updates.

Version 3.1 of Windows Installer is required to run this program.

http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=101231

Dette problemet opptrer når Windows Update ikke er aktivert. Du kan bruke den følgende løsningsveiviseren for å løse dette automatisk. Klikk koblingen nedenfor for å starte veiviseren.

Nettbasert løsningsveiviser
Nettbasert løsningsveiviser
En trinnvis løsning er tilgjengelig for å løse dette problemet.

Hvis veiviseren ikke fungerer, prøver du å installere systemoppdateringer fra Microsoft Update.

• Windows 8, Windows 7 og Windows Vista

Hvis du skal hente de siste oppdateringene for Windows 8, Windows 7 eller Windows Vista, går du til artikkel 949104 i Microsofts kunnskapsbase og installerer Windows Update Agent.

Obs! Hvis du kjører en forhåndsversjon av Windows 7 (build 7600 eller tidligere), må du oppdatere til den utgitte versjonen av operativsystemet. Du kan kontrollere Windows-versjonen din her.

• Windows XP

Hvis du skal hente de siste oppdateringene for Windows XP, går du til webområdet for Microsoft Update.

Hvis Windows Update er deaktivert, må du installere Windows Update manuelt. Hvis du skal gjøre dette, går du til artikkel 949104 i Microsofts kunnskapsbase.

Feil: “Microsoft Update is required”

Det kan hende du får en av følgende feilmeldinger når du prøver å installere Zune-programvaren:

• Microsoft Update is required
  • Microsoft Update is required in order to check for updates. Click the link below to get more information about Microsoft Update and to add it to your system.
  • Feilkode: 0x80248015

Prøv følgende for å løse problemet:

1. Gå til webområdet for Microsoft Update.
  2. Se etter oppdateringer. Installer eventuelle oppdateringer med høy prioritet.
  3. Laste ned eller installere Zune Music + Video og Zune Player på nytt.

Feil: 0x80070656

Det kan hende du får en av følgende feilmeldinger når du prøver å installere Zune Music + Video-programvaren:

INSTALLATION FAILED

Setup must stop because the required package 'Zune' didn't install.

Error opening installation log file. Verify that the specified log file location exists and that you can write to it.

Feilkode: 0x80070656

Prøv følgende for å løse problemet:

1. I Windows 8: På startskjermen skriver du inn Kjør, klikker eller trykker Kjør under appkategorien i menyen til høyre, skriver inn C:\Program Files\Zune i Start søk-boksen, og deretter trykker du Enter på tastaturet.

I Windows 7 eller Windows Vista: Klikk Start, skriv inn C:\Program Files\Zune i Start søk-boksen, og trykk deretter Enter på tastaturet.

I Windows XP: Klikk Start, klikk Kjør, skriv inn C:\Program Files\Zune i Start søk-boksen, og klikk deretter OK.

Obs! "C:\Program Files" er standardplasseringen for Zune Music + Video-programvaren. Hvis du har installert Zune-programvaren på en annen plassering, skriver du inn denne plasseringen.

2. Fra Zune-vinduet finner og sletter du filen ZuneReboot.bin.
  3. Last ned og installer Zune-programvaren.

Kan ikke oppdatere Zune-spillerprogramvaren