Gjenopprette og sikkerhetskopiere mediefiler som du kjøpte på Zune Musikk + Video-markedsplass

Obs! Den 15. november 2015 ble Zune-tjenesten avsluttet. Dette kan føre til feil når du prøver å strømme eller laste ned innhold eller oppdatere tjenesten.

Oversikt

Hvis du har mistet eller slettet sanger eller andre medier som du har kjøpt fra Zune-markedsplassen, kan det hende du kan få dem tilbake.

Hvis du ikke kan gjenopprette innholdet, er det viktig at du har sikkerhetskopiert innholdet slik at du kan hente det igjen.

På denne siden

Obs! Følgende instruksjoner gjelder bare DRM-beskyttede (Digital Rights Management) medier som du har kjøpt fra Zune-markedsplass.

Gjenopprette tapte eller slettede sanger eller andre medier

1. Logg på programvaren Zune Musikk + Video. Øverst på skjermen klikker du Innstillinger og deretter KONTO.
  2. Avhengig av elementet du vil gjenopprette:
    • Klikk KJØPSLOGG for å gjenopprette medier du har kjøpt tidligere. Du kan også velge etter sjanger.
    • Klikk LEIEHISTORIKK for å gjenopprette filmer som du har leid. Hvis leieperioden har gått ut, må du leie filmen på nytt.
    • Klikk ABONNEMENTSLOGG for å gjenopprette medier som du har lastet ned med Music Pass.
  3. Klikk Last ned for å laste ned individuelle sanger som du mangler, fra listen og få dem tilbake i samlingen. Eller klikk Gjenopprett alle for å laste ned hele listen på en gang.

Obs! Vi kan for øyeblikket ikke erstatte MP3-sanger som du sletter eller mister. Derfor anbefales det at du sikkerhetskopierer MP3-ene ved å brenne dem til en CD. Du kan også brenne WMA-filer til en CD, men du kan bare brenne den samme spillelisten maksimalt sju ganger.

Du finner filtypen til sangen ved å høyreklikke sangfilen, klikke Egenskaper og se ved siden av Medietype på menyen.

Gjenopprette podcaster som du har kjøpt fra Zune-markedsplass

Hvis du har et aktivt abonnement til en podcastserie, lastes de nyeste podcastene fra den serien ned på nytt automatisk. Hvis du imidlertid har tatt vare på eldre episoder, må du manuelt laste ned de tapte episodene på nytt for å gjenopprette dem i samlingen. Hvis du vite mer om podcastabonnement og -nedlastinger, kan du se Abonnere på og spille av podcaster.

Gjenopprette elementer fra datamaskinen

Hvis du ved et uhell har slettet musikk- eller videofiler fra samlingen, men ikke slettet dem fra datamaskinen, kan du gjenopprette dem til samlingen på nytt slik:

1. Åpne Zune-programvaren. Klikk INNSTILLINGER øverst på skjermen.
  2. Øverst til venstre klikker du PROGRAMVARE og deretter SAMLING på listen.
  3. Klikk GJENOPPRETT midt på skjermen.

Sikkerhetskopiere mediefilene

Det finnes to måter å sikkerhetskopiere innhold på:

• Kopiere innholdet fra en Zune-spiller eller en telefon til Zune-samlingen via Zune-programvaren
  • Brenne innholdet til en CD eller DVD.

Du kan brenne følgende type innhold til en CD eller DVD:

• DRM-beskyttede WMA-musikkfiler
  • DRM-frie MP3-musikkfiler
  • DRM-frie musikk- og videopodcastfiler

Du finner DRM-statusen til en sang ved å høyreklikke sangfilen, klikke Egenskaper, og se ved siden av DRM på menyen.

Du kan ikke brenne følgende type innhold til en CD eller DVD:

• DRM-beskyttede WMV-videofiler (TV og musikkvideoer)
  • Abonnementsinnhold for Music Pass

Eller les Kjøpe og løse inn forhåndsbetalte koder og Microsoft Points på Xbox Live- eller Zune-kontoen på webområdet for kundestøtte for Xbox.

Obs! Personlige videoer og bilder brennes til dataplater. Kontroller DVD-spilleren for å sørge for at den kan spille av dataplater.

Slik sikkerhetskopierer du medier som er på en enhet, til Zune-programvaresamlingen:

1. Koble Zune eller telefonen til datamaskinen med USB-kabelen som fulgte med.
  2. Kontroller at Zune-programvaren er åpen. Klikk Enhet eller Telefon øverst på skjermen.
  3. Klikk innholdskategorien som du vil synkronisere, for eksempel Musikk.
  4. Finn deretter musikkfilene som du vil synkronisere fra enheten til samlingen. Høyreklikk elementet eller kategorien, og klikk Kopier til min samling.
  5. Når du er ferdig med å synkronisere innhold fra enheten til samlingen, kobler du Zune eller telefonen fra datamaskinen. Du ser innholdet neste gang du går inn på Zune-samlingen.

Slik sikkerhetskopierer du sanger, albumer, podcaster og spillelister på en CD eller DVD:

1. Legg en tom lyd-CD eller data-CD eller -DVD i CD- eller DVD-stasjonen på datamaskinen.
  2. Øverst på skjermen i Zune-programvaren klikker du INNSTILLINGER, PROGRAMVARE og deretter BRENN.
  3. Gjør valgene dine under Plateformat og Brennehastighet, og klikk deretter OK nederst til høyre på skjermen.
  4. Dra elementene som du vil brenne, til plateikonet som er nederst til venstre på skjermen.
  5. Klikk plateikonet og deretter START BRENNING.