Abonnere på og spille av podcaster

Obs! Den 15. november 2015 ble Zune-tjenesten avsluttet. Dette kan føre til feil når du prøver å strømme eller laste ned innhold eller oppdatere tjenesten.

Oversikt

Podcaster er lyd- eller videofiler du kan abonnere på på nettet. Innholdet i podcaster er vanligvis radio- og TV-programmer, nyheter, musikkfremføring og teknologiomtaler. De distribueres ofte periodisk eller som en regelmessig serie.

Abonnere på podcaster

Du kan legge til podcaster i Zune-samlingen ved å abonnere på dem på Zune-markedsplassen. Hver gang en ny episode av podcasten gis ut, lastes den automatisk ned av programvaren Zune Musikk + Video og lagres i samlingen din under Podcaster. Hvis du vil abonnere på en podcast som ikke er på Zune-markedsplassen, kan du abonnere på den fra nettstedet for podcasten.

Slik abonnerer du på en podcast fra Zune Marketplace:

1. Åpne programvaren Zune Musikk + Video, klikk Markedsplass øverst på skjermen, og klikk deretter Podcaster.
  2. Velg en podcast, og klikk deretter Abonner. Gjenta dette for hver podcast du vil abonnere på.
  3. Hvis du vil vise den siste podcasten og andre du har abonnert på, klikker du Samling øverst på skjermen og deretter Podcaster.

Slik abonnerer du på en podcast fra et annet nettsted:

1. Gå til nettsiden for ønsket podcast. Klikk RSS-feedknappen på denne siden, og kopier deretter URL-adressen som er oppgitt, for å abonnere på podcasten.
  2. Åpne Zune-programvaren, klikk Samling øverst på skjermen, og klikk deretter Podcaster.
  3. Klikk Legg til en podcast under Podcaster-listen til venstre på skjermen.
  4. Lim inn URL-adressen i tekstboksen, og klikk deretter Abonner.

Slik laster du ned en enkeltepisode av en podcast:

Du trenger ikke å abonnere på en hel serie hvis du bare vil høre på én episode. Slik laster du ned en enkeltepisode:

1. Åpne programvaren Zune Musikk + Video, klikk Markedsplass øverst på skjermen, og klikk deretter Podcaster.
  2. Velg en podcast, og klikk Last ned ved siden av episoden som er tilgjengelig for nedlasting.

Slik stopper du abonnementet på en podcast:

Hvis det er en podcast du ikke lenger vil motta, kan du stoppe abonnementet på den. Slik gjør du det:

1. Åpne programvaren Zune Musikk + Video, klikk Markedsplass øverst på skjermen, og klikk deretter Podcaster.
  2. Klikk podcastserien du ikke vil ha, og klikk deretter Stopp abonnement i høyre kolonne på skjermen.

Spille av podcaster

Spille av podcaster på datamaskinen

1. Åpne programvaren Zune Musikk + Video, klikk Markedsplass øverst på skjermen, og klikk deretter Podcaster.
  2. Finn en episode du vil høre på. Hvis det vises en Last ned-knapp ved siden av den, laster du den ned først og klikker deretter episoden for å spille den av.

Spille av podcaster på Windows Phone 7 eller Zune-spilleren

1. Åpne programvaren Zune Musikk + Video, klikk Markedsplass øverst på skjermen, og klikk deretter Podcaster.
  2. Koble enheten til datamaskinen ved å bruke USB-kabelen som fulgte med enheten.
  3. Klikk og dra podcastserien eller -episoden til ikonet for enheten eller telefonen i nedre venstre hjørne på siden.
Gå til podcastene på enheten. De nye episodene skal vises der.

Automatisk opprettelse av bokmerker

Når du stopper en podcast før den er ferdig, registrerer Zune-programvaren hvor du stoppet, og oppretter et bokmerke der. Du kan fortsette fra dette stedet senere når du spiller av episoden på nytt. Hvis du synkroniserer episoden til en enhet, synkroniseres bokmerket også. Neste gang du spiller av denne podcasten etter at du har synkronisert, fortsetter du fra der du stoppet sist.

Avspillingsrekkefølge

Du kan velge om du vil laste ned episoder i en hvilken som helst rekkefølge. Hvis du for eksempel laster ned nyhetspodcaster, vil du sannsynligvis høre på den siste først. Hvis du hører på en podcast som inneholder et språkkurs, vil du kanskje heller starte fra begynnelsen og laste ned den eldste episoden først.

Hvis du velger den nyeste episoden først, laster Zune ned nye episoder og sletter de eldste, selv om du ikke har spilt dem av. Hvis du velger å spille av de eldste episodene først, laster ikke Zune ned neste episode før du har spilt av den eksisterende.

Du kan endre avspillingsrekkefølgen atskilt for hver podcastserie.

1. Klikk Samling i øvre høyre hjørne på skjermen i programvaren Zune Musikk + Video, og klikk deretter Podcaster.
  2. Velg et eksisterende podcastabonnement, og klikk deretter Serieinnstillinger i nedre høyre hjørne på siden.
  1. Velg ønsket innstilling under Avspillingsrekkefølge på menyen Serieinnstillinger.

Sende inn en ny podcastforespørsel

Windows Phone 7, Windows Phone 8.0 eller Zune

Takk for at du viser interesse for podcaster. Vi støtter ikke lenger en aktiv database med podcastfeeder for Windows Phone 7, Windows Phone 8.0 eller Zune. Se instruksjonene nedenfor om hvordan du aktiverer podcastsøk i Bing.

Windows Phone 8.1

Windows Phone 8.1 bruker en Bing-aktivert nettsøkemekanisme til å finne podcaster. Du kan forbedre søkeresultatene for podcasten ved å legge til "feed:podcast" i stikkordkoden i RSS-podcastfeeden. Du kan også finne podcaster ved å angi RSS-feeden direkte i søkevinduet i podcastappen.

Forbedre resultatet av Bing-aktiverte søk etter podcaster

Du kan bruke verktøy for Bing-webansvarlig til å fortelle Bing om nettstedet ditt. Verktøy for Bing-webansvarlig forteller deg til gjengjeld hvordan nettstedet ditt gjør det i Bing og Bing-baserte søk (inkludert Yahoo!), og holder deg oppdatert om problemer vi ser på nettstedet ditt.

Slik kan du informere oss om områdekart og RSS-feeder, inkludert de som inneholder podcaster:

1. Hvis du ikke har gjort det allerede, kan du registrere deg for Verktøy for Bing-webansvarlig.
  2. Legg til nettstedet som er vert for RSS-podcastfeeden og bekreft eierskap for nettstedet.
  3. Bruk verktøyet for innsending av områdekart, og send inn hele URL-adressen for RSS-feeden som inneholder koblingene til podcastene.

Du kan se innen noen få timer om Bing lastet ned områdekartet og feeden, slik at den kan indekseres.