Opprette og tilpasse spillelister med Smart DJ

Obs! Den 15. november 2015 ble Zune-tjenesten avsluttet. Dette kan føre til feil når du prøver å strømme eller laste ned innhold eller oppdatere tjenesten.

I denne artikkelen

Smart DJ oppretter automatisk en spilleliste for deg basert på album, artister eller sanger du velger. Spillelistene opprettes fra musikken i samlingen din. Hvis du har et Zune-musikkpass eller et Xbox Music Pass, kan du imidlertid også opprette Smart DJ-spillelister fra musikk i katalogen på Zune-markedsplassen. Du kan også opprette Smart DJ-spillelister og synkronisere dem med Zune-spilleren eller Windows Phone.

Starte en Smart DJ-miks

Fra samlingen

1. Åpne programvaren for Zune Musikk + Video, og klikk Samling øverst til venstre på skjermen.
  2. Finn en sang, et album eller en artist, høyreklikk tittelen, og velg Spill Smart DJ-miks. Du kan også klikke Smart DJ-ikonet som vises når du peker på et album.

Fra Hurtigstart

1. Åpne programvaren for Zune Musikk + Video, og klikk Hurtigstart øverst til venstre på skjermen.
  2. Klikk en rute merket Smart DJ nederst på skjermen, under andre festede elementer.
  3. Hvis du ikke allerede har gjort det, klikker du Legg til en artist eller dette ikonet:

Angi navnet på en artist i samlingen for å opprette en Smart DJ-spilleliste. Klikk deretter ikonet Spill Smart DJ-mix.

For abonnenter på Zune Music Pass eller Xbox Music Pass

Hvis du har et Zune-musikkpass eller et Xbox Music Pass, kan du starte en Smart DJ-miks basert på artister som er tilgjengelige i katalogen fra Zune-markedsplassen samt musikk fra samlingen din. Slik starter du en Smart DJ-miks fra Zune-markedsplassen:

1. Start programvaren for Zune Musikk + Video, og klikk Markedsplass øverst til venstre på skjermen.
  2. Finn en artist, en sang eller et album du liker, og klikk Smart DJ-ikonet for å starte en miks.

Når du har startet en Smart DJ-miks og sangene begynner å spilles av, vises Smart DJ-sanglisten i skjermbildet Spiller nå. Hvis du forlater denne skjermen og ønsker å gå tilbake til den, klikker du ikonet Spiller nå nederst til høyre på skjermen.

Så snart en Smart DJ-miks begynner å spille, spiller den så lenge Smart DJ kan finne lignende sanger. Les videre hvis du vil lagre en Smart DJ-miks som en spilleliste.

Opprette Smart DJ-spillelister

Opprette en Smart DJ-spilleliste fra samlingen

1. Høyreklikk en sang, en artist eller et album i samlingen (eller på markedsplassen hvis du har et Zune Music Pass eller Xbox Music Pass), og klikk deretter Opprett Smart DJ-spilleliste.

Obs! Hvis du får Finner ingen resultater, prøver du på nytt. Dette kan bety at den valgte sangen ikke har nok metadata (informasjon) til å lage samsvar.

2. Gi navn til spillelisten.
  3. Hvis du vil at Smart DJ skal oppdatere spillelisten med nye utvalg, merker du av Oppdater automatisk denne spillelisten regelmessig.
  4. Klikk OK for å lagre spillelisten.

Slik lagrer du Smart DJ-miksen du hører på

1. Hvis du ikke allerede er i Spiller nå-skjermen, klikker du Spiller nå-ikonet nederst til høyre i Zune-programvareskjermen.
  1. Klikk Lagre som spilleliste nederst i Spiller nå-listen.
  2. Gi spillelisten et navn, og klikk deretter OK. Du finner nye Smart DJ-spillelister i Spilleliste-kolonnen for samlingen under Smart DJ.

Opprette en Smart DJ-spilleliste fra en artist på Zune-markedsplassen

Obs! Du trenger et Zune-musikkpass eller Xbox Music Pass.

1. Start Zune-programvaren.
  2. Klikk Markedsplass øverst på skjermen, klikk Musikk, og finn deretter siden til en artist.
  3. Klikk Smart DJ-ikonet.
  4. Klikk Lagre som spilleliste i skjermbildet Spiller nå.

Finne Smart DJ-spillelistene i Zune-programvaren

Klikk Samling øverst på skjermen, klikk Musikk, og klikk deretter Spillelister øverst til høyre på skjermen. Spillelistene er i kolonnen til venstre under Smart DJ.

Synkronisere en Smart DJ-spilleliste med en enhet

1. Start Zune-programvaren, og klikk Samling øverst på skjermen.
  2. Klikk Musikk og deretter Spillelister øverst til høyre på skjermen.
  3. Finn Smart DJ-spillelisten i venstre kolonne, og dra den til Enhet-ikonet nederst til venstre på siden.

Bruke Smart DJ på Zune HD

Du kan starte en Smart DJ-miks fra Zune HD-spilleren din på forskjellige måter, avhengig av om du har et Zune-musikkpass eller et Xbox Music Pass.

• Du kan opprette en miks fra musikksamlingen din. Slik gjør du det:
    1. Finn en sang, en artist eller et album i musikksamlingen.
    2. Trykk og hold inne elementet, og velg deretter Spill av Smart DJ-miks. Du kan også trykke Smart DJ-ikonet på en artistside.
  • Hvis du har et Zune-musikkpass eller et Xbox Music Pass og er innenfor rekkevidde av et trådløst nettverk, kan du opprette en Smart DJ-miks for direkteavspilling som inkluderer musikk fra katalogen på Zune-markedsplassen. Slik gjør du det:
    1. Trykk Markedsplass fra spilleren, og finn en sang, en artist eller et album.
    2. Trykk og hold inne elementet, og velg deretter Spill av Smart DJ-miks. Du kan også trykke Smart DJ-ikonet på en artistside.
  • Hvis du har et Zune-musikkpass eller et Xbox Music Pass og ikke vil inkludere sanger fra Zune-markedsplassen, kan du deaktivere den trådløse tilkoblingen. Slik gjør du det:
    1. Trykk Innstillinger på spillerens startmeny, og trykk deretter Trådløs. Du vil se om tilkoblingen er av eller på.
    2. Hvis den er på, trykker du Trådløs på nytt for å deaktivere den.

Tilpasse Smart DJ-spillelister

Alternativer for tilpasning av Smart DJ-spillelister:

• Automatisk oppdatering: Denne innstillingen genererer automatisk et nytt sett med sanger. Hvis spillelisten har en synkroniseringsrelasjon av typen Elementer jeg velger med Zune-enheten, oppdateres Smart DJ-spillelisten automatisk på Zune-enheten neste gang du synkroniserer den med samlingen.
  • Spillelistevarighet: Dette angir at spillelisten skal spille i en bestemt tid eller skal omfatte et bestemt antall sanger. Spillelisten kan ha opptil 100 sanger eller være opptil 500 minutter lang.

Slik endrer du innstillingene for automatisk oppdatering eller spillelistevarighet

1. I programvaren for Zune Musikk + Video klikker du Samling øverst til venstre på skjermen.
  2. Klikk Musikk og deretter Spillelister øverst til høyre på skjermen.
  3. Velg en Smart DJ-spilleliste, og klikk deretter REDIGER SPILLELISTE eller OPPDATER nederst til høyre på skjermen.
  1. Hvis du redigerer spillelisten, angir du de nye innstillingene og klikker OK. Hvis du har oppdatert spillelisten, oppdaterer Zune automatisk sangene i den listen.

Bruke Smart DJ med Hurtigstart

Med Hurtigstart kan du feste favorittmusikken og spillelistene til én skjerm, slik at du enkelt har tilgang til dem.

Slik fester du en Smart DJ-spilleliste til Hurtigstart

1. Åpne programvaren for Zune Musikk + Video, og klikk Samlinger øverst til venstre på skjermen.
  2. Klikk Musikk og deretter Spilleliste øverst til høyre på skjermen.
  3. Se etter Smart DJ-spillelisten i venstre kolonne med de andre spillelistene.
  4. Høyreklikk spillelisten, og velg Fest til Hurtigstart.
  5. Neste gang du går til Hurtigstart-siden, ser du Smart DJ festet på skjermen.

Opprette en Smart DJ-liste fra Hurtigstart

Du kan opprette Smart DJ-sider basert på sanger i samlingen din, direkte i skjermbildet Hurtigstart. Slik gjør du det:

1. Åpne Zune-programvaren, og klikk deretter Hurtigstart.
  2. Se etter Smart DJ-fester under festene du allerede har.
  3. Klikk en Smart DJ-rute som ikke har en spilleliste.
  4. Angi en artist fra samlingen, og bekreft. Neste gang du går til Hurtigstart og klikker navnet på den nye Smart DJ-spillelisten, vil du se den nye spillelisten.