Feilkode c00d1198 eller xc00d1198 vises når du bruker Xbox-apper

Du ser følgende feilkoder eller melding når du bruker en Xbox-app:

c00d1198

xc00d1198

Can't connect right now. Please try again later.

Dette kan bety at du har mistet Internett-tilkoblingen eller ikke kan koble til Internett.

Obs!  Hvis du får denne feilen når du bruker Windows Media Player, kan du se Windows Media Player-feil C00D1198.

Løsninger

Prøv følgende fremgangsmåter for å løse problemet:

Løsning 1: Kontroller at du er koblet til Internett.

Du kan kontrollere datamaskinens tilkobling til Internett ved å se Feilsøke problemer med Internett-tilkobling.

Løsning 2: Kontroller ruteren og passordet.

Slik gjør du det:

1. Kontroller at ruteren er slått på.
  2. Start ruteren på nytt. Dette gjør du ved å koble strømkabelen fra ruteren, vente i 30 sekunder og deretter koble til kabelen på nytt.
  3. Kontroller at ruteren virker på riktig måte. Dette gjør du ved å gå utenom ruteren og koble datamaskinen direkte til et Internett-tilgangspunkt (for eksempel modemet). Deretter går du til Xbox Live-nettstedet på datamaskinen og ser om du har en Internett-tilkobling som virker. Hvis du kan koble til uten ruteren, kan det hende at ruteren ikke virker på slik den skal.
  4. Kontroller at du har valgt riktig passord for kontoen. Skriv inn nettverkspassordet, nettverksnøkkelen eller passfrasen.

Løsning 3: Kontroller ruterens konfigurasjon.

• Kontroller at ruterens SSID er satt til kringkastingsmodus.
  • Hvis den trådløse ruteren er konfigurert til bare å godta klienter ved bruk av MAC-adresser (media access control), må du legge spillerens MAC-adresse til i listen over klienter på ruteren.
  • Kontroller at tilgangspunktet eller ruteren du kobler til, er en DHCP-server. (Kontroller at DHCP er aktivert.)
  • Prøv å reservere an IP-adresse til enheten på ruteren.
  • Hvis du bruker et WEP-kryptert nettverk, kontrollerer du om det kjører i WEP Shared- eller WEP Open-modus. Kontroller at modusen som er oppført på ruteren, samsvarer med modusen som enheten er konfigurert til å bruke.
  • Hvis ruteren har en "Turbo G"-modus, en "G-only"-modus eller en "B-only"-modus, kan du prøve å kjøre ruteren i blandet modus. Blandet modus kombinerer alle modiene som ruteren kan kjøre.
  • Hvis ruteren har en "QoS"-innstilling, må du kontrollere at den er deaktivert.
  • Hvis du kjører et nettverk med WPA TKIP+AES eller WPA2 TKIP+AES, kan du prøve bare å bruke WPA TKIP, WPA AES eller WPA2 AES.

Løsning 4: Se etter systemoppdateringer.

Når du er koblet til Wi-Fi eller Internett igjen, kan du se etter oppdateringer med høy prioritet på Microsoft Update. Når du har oppdatert, kan du prøve å bruke Xbox på Windows-appen på nytt.

Hvis problemet fortsatt ikke er løst, kontakt kundestøtte for Xbox ved å klikke koblingen Kontakt oss nederst på denne siden.