Endre området for Xbox Live-kontoen

Oversikt

Hvis du flytter til et annet land eller område, må du kanskje endre området som er knyttet til Xbox Live-kontoen. Du kan gjøre dette ved å gå til siden Overføring av konto (krever pålogging). Når du endrer området for Xbox Live-kontoen, forblir enkelte ting uendret, for eksempel profilen din. Andre ting kan bli endret, for eksempel:

• Medlemskap og abonnement
  • Lisensiert digitalt innhold (for eksempel spill, videoer og musikk) som du har kjøpt
  • Tjenester du får via Xbox-konsollen
  • Midler i Microsoft-kontoen

Obs! Hvis bestemte betingelser gjelder, er det ikke sikkert du kan endre kontoområdet.

Denne siden beskriver hva som skjer når du endrer området for Xbox Live-kontoen, samt årsakene til at du kanskje ikke kan endre området.

Emner

Betingelser som hindrer at du kan endre område

Du kan ikke endre område hvis noen av følgende betingelser gjelder:

• Du har endret område i løpet av de tre siste månedene.
  • Kontoen er for øyeblikket utestengt (for eksempel hvis kredittkortet for ett av medlemskapene har utløpt).
  • Du har en kontrakt for Xbox 360-underholdning for alle.
  • Du er mindreårig (som definert av gjeldende lov) i området du befinner deg i, og du er ikke mindreårig i området du vil endre til.
  • Du er ikke mindreårig (som definert av gjeldende lov) i gjeldende område, men du blir mindreårig i området du vil endre til.

Profile

Du kan endre fra ett område til et annet uten å endre poengsummen, prestasjoner, venner eller andre deler av Xbox-profilen.

Innhold du allerede har kjøpt

Før du flytter kontoen, må du sørge for at du har lastet ned alle avatarartikler, spill, spilltillegg og videoinnhold du har kjøpt. Det er ingen garanti for at digitalt innhold fungerer etter overføringen, og du har ikke krav på refusjoner hvis elementene ikke fungerer etter at du har endret kontoområde.

Innhold som du har kjøpt, fungerer kanskje på Xbox 360-enheter hvis innholdet har en gyldig lisens. Hvis det innholdet blir slettet eller du bytter konsoller, kan du kanskje laste ned innholdet på nytt og kjøpe en ny lisens for innholdet i det nye området, men deler av innholdet (for det meste videoinnhold) er bare tillatt i bestemte land og områder. Dette innholdet kan være blokkert i det nye området på grunn av lisensierings- eller områdebegrensninger.

Midler i Microsoft-kontoen

Midlene på Microsoft-kontoen flytter imidlertid ikke med deg, så pass på at du bruker pengene før du endrer kontoplasseringen!

TV og andre tjenester

Det kan hende at enkelte tjenester du bruker nå, ikke er tilgjengelige i det nye området. Hvis du vil ha informasjon om tjenester, for eksempel TV-leverandører som er tilgjengelige i et bestemt område, kan du gå til nettstedet for Xbox.com for det området.

Slik finner du nettstedet for et bestemt område:

1. Klikk navnet på gjeldende område nederst i venstre hjørne på en Xbox.com-side.
  2. Klikk området du er interessert i, på siden Angi standardland eller -område. Dermed kommer du til Xbox-nettstedet for det området.

Gullmedlemskap på Xbox Live

Tid du eventuelt har igjen på gullmedlemskapet på Xbox Live, blir overført sammen med kontoen til det nye området.

Hvis Xbox Live Gold-medlemskap ikke er tilgjengelig i det nye området, vil det gjeldene Xbox Live Gold-medlemskapet være aktivt, men det er ikke sikkert det fungerer lenger.

Annuller medlemskapet på Min konto-siden for å stoppe gjentatt fakturering for medlemskapet, hvis du finner ut at det ikke kan brukes i det nye området.

Hvis du kan bruke medlemskapet i det nye området, går du til Min konto-siden og oppdaterer medlemskapet med et betalingsalternativ som fungerer i det nye området. Hvis du ikke utfører denne oppdateringen, blir Xbox Live Gold-medlemskapet annullert etter at du har brukt opp den gjenværende betalte medlemskapstiden.

Hvis du har problemer med å annullere medlemskapet på Internett, kontakter du kundestøtte for Xbox.

Xbox Music Pass

Når du overfører kontoen din, påvirkes Xbox Music Pass på følgende måter:

• Musikkpasset annulleres umiddelbart og automatisk.
  • Du kan ikke lytte til musikk du har lastet ned, direkteavspille musikk eller bruke andre funksjoner for passet når den gjeldende lisensen er utløpt.
  • Du kan ikke bruke andre funksjoner på Music Pass.

Du kan imidlertid:

• Kjøpe et nytt Xbox Music Pass ved å gå til siden Min konto. Du trenger en betalingsmåte som fungerer i det nye området.
  • Abonnere på disse tjenestene på nytt i det nye området (hvis tjenestene er tilgjengelige der).

Hvis du vil sørge for at det nye passet fungerer riktig, anbefales det på det sterkeste at du manuelt sletter alt innhold du har lastet ned tidligere, fra enhetene (telefoner, datamaskiner, Xbox-konsoller) før du kjøper et pass i det nye området.

Andre merknader om å overføre til et nytt område:

• Når du har overført, oppdateres skysamlingen din med nye rettigheter mindre enn åtte timer etter at du logger på.
  • Sanger du har beholdt, men ikke brukt (de ti sangene du er tillatt å laste ned) for den gjeldende måneden, og eventuelt gjenværende, vil bli tapt.
  • Alle enheter som er tilknyttet musikkpasset, fjernes og du må legge hver av dem til på nytt.
  • Det kan hende du ikke kan laste ned tidligere kjøp på grunn av tap av rettigheter i det nye landet eller området. (En sang som for eksempel ble kjøpt i et område, er kanskje ikke tilgjengelig i det nye området.)
  • Hvis du bytter område til ett der musikkpass ikke er tilgjengelig, vil du ikke kunne skaffe deg et Music Pass (selv for det forrige området).
  • På Windows Phone 8 er det ikke sikkert du kan lese abonnementsinnhold i det nye området før lisensen utløper i det forrige området.
  • Windows Phone 8- og Windows Phone 7-kunder må kanskje tilbakestille telefonene til opprinnelige produsentinnstillinger for å slette alle DRM-lisenser (digital rights management) fra det forrige området.

Viktig!  En tilbakestilling sletter alle personlige data og gjenoppretter telefonen til slik den var da du kjøpte den.

Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du sikkerhetskopierer og gjenoppretter informasjonen og utfører en hard tilbakestilling, se følgende artikler i Microsofts kunnskapsbase:

• 2606900 Windows Phone 7 fungerer ikke eller svarer ikke som forventet
    • 2749480 Windows Phone 8 fungerer ikke eller svarer ikke som forventet

Hvis du har problemer med å annullere Music Pass på Internett, kontakter du kundestøtte for Xbox.

Andre abonnementer

Hvis du har andre abonnementer (for eksempel XNA Creator’s Club, Call of Duty Elite eller Monster Hunter), forblir abonnementene aktive i det nye området, men det er ikke sikkert de fungerer lenger. Hvis du mottar gjentatte faktureringer, blir du fortsatt belastet til du annullerer abonnementet. Det gjør du ved å gå til Min konto-siden.

Hvis du har problemer med å annullere abonnementet på Internett, kontakter du kundestøtte for Xbox.

Barnekontoer

En barnekonto for Xbox Live kan flyttes til et nytt område selv om foreldrekontoen blir værende i det opprinnelige området. Men foreldrene må likevel godta vilkårene for bruk i det nye området på vegne av barnet.

Hvis barnet er mindreårig (som definert av gjeldende lov) i ett område, men ikke er mindreårig i det andre området, kan ikke kontoen flyttes mellom de områdene.

En foreldrekonto kan flyttes til et nytt område, selv om barnekontoen forblir i det opprinnelige området.

Logge på i et området som ikke støttes

Hvis du logger på Xbox Music-appen i Windows 8 ved hjelp av en konto som er tilknyttet et område som ikke støttes, er det ikke sikkert du kan bytte tilbake til kontoen din. Hvis en venn som har en el-GR-konto, for eksempel logger på for å vise deg noe av innholdet, er det ikke sikkert alternativet for å logge av og bytte tilbake til din egen konto er tilgjengelig fordi el-GR er et område som ikke støttes.

Du løser dette problemet ved å slette og installere Music-appen på nytt.

Slik avinstallerer du Music-appen:

1. Høyreklikk Music-appen på startskjermen.
  2. Trykk eller klikk Avinstaller nederst på skjermen.
  3. En melding vises for å bekrefte. Trykk eller klikk Avinstaller.

Slik installerer du Music-appen på nytt:

1. Fra startskjermen trykker eller klikker du Store.
  2. Skriv inn "Music"
  3. Music-appen vises i søkeresultatene, sannsynligvis under Anbefalinger. Trykk eller klikk den.
  4. Trykk eller klikk Installer.