Feilmeldingen "E-postadressen eller passordet du skrev inn, er ikke gyldig" vises for Xbox Live på Xbox 360

Følgende feilmelding vises når du logger på Xbox Live på Xbox 360-konsollen:

The email address or password you entered is not valid. Please try again.

Dette kan bety at du har endret passordet eller brukernavnet som er knyttet til Microsoft-kontoen, eller at du har angitt feil passord.

Løsninger

Prøv følgende fremgangsmåter for å løse problemet.

Løsning 1: Kontroller at du kan logge på Microsoft-kontoen din på nettet.

Logg på Microsoft-kontoen på Internett. Hvis du ikke kan logge på, sjekker du at du har skrevet inn e-postadressen og passordet riktig. Hvis du ikke er sikker på hvilken e-postadresse du bruker til å logge på Microsoft-kontoen, kan du bruke løsningen for tapt konto.

Løsning 2: Kontroller at e-postadressen du bruker til å logge på, er knyttet til gamertagen.

Det er vanlig i disse dager å ha flere e-postadresser og å glemme hvilken du brukte til å få tilgang til ulike kontoer på nettet. Kontroller om du bruker e-postadressen som er knyttet til gamertagen, ved å logge på øverst på en side på Xbox.com, for eksempel denne. Hvis gamertagen vises i øvre høyre hjørne på skjermen, er dette den riktige e-postadressen. Hvis ikke kan du se løsningen for tapt konto.

Løsning 3: Slett profilen, og last den ned på nytt.

Det kan hende at profilen din er skadet. Du løser dette problemet ved å slette den skadede profilen som er lagret på Xbox 360-konsollen, tømme systembufferen og deretter laste ned profilen på nytt.

Trinn 1: Slett den skadede profilen

1. Gå til Settings, og velg deretter System.
  2. Velg Storage.
  3. Velg All Devices.
  4. Velg Gamer Profiles.
  5. Velg gamertagen du vil slette.
  6. Velg Delete.
  7. Velg Delete Profile Only. Dermed slettes profilen, men lagrede spill og prestasjoner beholdes.

Trinn 2: Tøm systembufferen

Følg trinnene nedenfor for å tømme systembufferen.

1. Trykk guideknappen på kontrolleren.
  2. Gå til innstillinger, og velg Systeminnstillinger.
  3. Velg Lagring eller Minne.
  4. Merk en lagringsenhet, og trykk deretter Y på kontrolleren. (Det har ikke noe å si hvilken lagringsenhet du velger, siden dette tømmer hurtigbufferen for alle lagringsenheter.)
  5. Velg Tøm systemets buffer.
  6. Når du blir bedt om å bekrefte vedlikehold av lagringsenhet, velger du Yes.
  7. Start konsollen på nytt.

Trinn 3: Last ned Xbox Live-profilen din på nytt.

Hvis du vil vite hvordan du laster ned Xbox Live-profilen din på nytt, kan du gå til Laste ned Xbox Live-profilen til en annen Xbox 360-konsoll eller laste den ned på nytt.

Løsning 4: Hvis du har aktivert totrinnsbekreftelse, trenger du et app-passord for å logge på konsollen.

Hvis du har aktivert totrinnsbekreftelse, kan det hende du får denne feilmeldingen fordi trenger å logge på med et app-passord.

Slik ser du om du har aktivert totrinnsbekreftelse:

1. Logg på Microsoft-kontoen.
  2. Velg More security settings under Security & privacy.
  3. Bruk ett av følgende alternativer under Two-step verification:
    Aktiver totrinnsbekreftelse:
    1. Velg Turn on two-step verification.
    2. Klikk Yes for å bekrefte.

Deaktivere totrinnsbekreftelse:

1. Velg Turn off two-step verification.
    2. Klikk Yes for å bekrefte.

Hvis du har totrinnsbekreftelse aktivert og vil la den være aktivert, må du opprette og logge på med et app-passord på Xbox 360-konsollen. Slik gjør du det:

1. Logg på Microsoft-kontoen.
  2. Bla ned til App passwords under More security settings.
  3. Velg Opprett et nytt app-passord.
    Et nytt app-passord genereres og vises på skjermen.
  4. Når du blir bedt om passordet for Microsoft-kontoen på Xbox-konsollen, angir du app-passordet du opprettet på nettet.

Løsning 5: Hvis du brukte en e-postkonto fra en tredjepart som Microsoft-kontoen, må du passe på at du bruker riktig passord.

Du kan bruke en hvilken som helst e-postkonto til å opprette en Microsoft-konto. Hvis du bruker en e-postkonto fra en tredjepart (for eksempel Gmail eller Yahoo), har du kanskje brukt et passord for Microsoft-kontoen som er ulikt passordet du bruker til å få tilgang til e-posten. Hvis du fortsatt har tilgang til Gmail- eller Yahoo-e-posten, men ikke kan bruke samme passord til å få tilgang til Microsoft-kontoen, må du kanskje bruke et annet passord. Hvis du har glemt passordet for Microsoft-kontoen, må du tilbakestille passordet for Microsoft-kontoen.

Løsning 6: Prøv å skrive inn brukernavnet og passordet på nytt.

Når du blir bedt om å logge på konsollen, blir kanskje passordfeltet fylt ut automatisk med passordet. Hvis dette skjer, fjerner du tegnene som vises i passordfeltet, og skriver deretter inn riktig passord.

Hvis du fortsatt har problemer etter at du har prøvd alle disse løsningene, kan du kontakte kundestøtte for Xbox.